Agüimesin vanhakaupunki

Saaren valloitukseen saakka ulottuva historia

Gran Canarian kaakkoisosassa sijaitseva Agüimesin alue oli yksi ensimmäisiä espanjalaisten asuttamia alueita vuonna 1491 tapahtuneen Gran Canarian valloituksen jälkeen. Espanjan katolisten hallitsijoiden entinen kirkkokaupunki tarjoaa nyt monenlaisia maalais- ja luontomatkailuun liittyviä palveluja. Arinagan sataman ansiosta myös kaupankäynnin merkitys on kasvanut.

Monenlaisia nähtävyyksiä kotoperäisistä asutusalueista San Sebastianin kirkkoon

Monien muiden alueen kaupunkien tavoin myös monet Agüimesin varhaiset asukkaat muuttivat Amerikan siirtomaihin. Kun kaupunki oppi hallitsemaan vesivarantojaan, elintaso nousi ja muuttoliike hidastui. 1500-luvulta alkaen sokeriruoko-, tomaatti- ja kurkkuviljelykset alkoivat kukoistaa. Tärkeimpiä kulttuurinähtävyyksiä ovat San Sebastianin kirkko ja sitä ympäröivät mukulakivikadut sekä Temisasin ja Guayadequen espanjalaista asutusta edeltävät arkeologiset kohteet.

Historical heritage
Historiallinen kokonaisuus
Tyyppi
Historiallinen keskusta
Archeological sites
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Agüimes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
  • Älä heitä esineitä tai mitään jätteitä mereen.
  • Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
  • Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
  • Kunnioita paikan historiaa ja kulttuuria ja kohtele asianmukaisesti yleisten tilojen kalustusta (näytöt, kaiteet, istuimet, valaistus...).
2
9
262
10045