Artenara by

Viehättävä kylä Gran Canarian keskiosassa

Artenara sijaitsee valtavalla luonnon muodostamalla tasanteella ja sen ympärillä on Gran Canarian biosfäärialueen jylhät vuoret ja laaksot. Kylän sijainti merenpinnasta on korkeammalla kuin minkään muun kylän Gran Canarialla. Espanjalainen kirjailija Unamuno on kuvaillut kylää ympäröivää maastoa ilmaisulla "jähmettynyt myrsky", ja näkymät saaren espanjalaisia edeltävien asukkaiden pyhinä pitämille kalliomuodostelmille, Roque Nublolle ja Roque Bentaigalle, ovat huikeat. Artenara on rauhallinen vuoristokylä, joka sopii täydellisesti lepotaukoa saaren vilkkaista lomakeskuksista ja rannikkokaupungeista kaipaaville matkailijoille.

Ympärillä kaunis luonto vuorineen ja mäntymetsineen

Artenara houkuttelee tutustumaan sen maisemiin ja Tamadaban mäntymetsien luonnonpuistoon. Paikalliset luolatalot, joissa asuttiin vielä jokin aika sitten, on muutettu maaseutumajoitukseksi, joissa voi kokea vanhanaikaisen elämäntavan. Acusan arkeologisessa kohteessa voi palata ajassa vieläkin kauemmaksi taaksepäin. Artenaran kirkon kellotapuli on valmistettu Tamadaban punaisesta kivestä. Kirkko sijaitsee Artenaran kylän keskellä vaatimattomien, mutta erilaisten talojen ympäröimänä.

Historical heritage
Omaisuus
Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
Artenara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Älä heitä esineitä tai mitään ​​jätteitä mereen.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Kunnioita paikan historiaa ja kulttuuria ja kohtele asianmukaisesti yleisten tilojen kalustusta (näytöt, kaiteet, istuimet, valaistus...).
2
9
262
10045