Ayagaures

Laaksossa piilotteleva pikkukylä

Gran Canarian eteläosan syvissä laaksoissa piileskelee Ayagauresin pikkukylä, jonka huomaamattomia, paikallisesta kivestä valmistettuja perinteisiä taloja ympäröi karu maisema alueelle tyypillisine kasveineen. Perinteiseen tapaan kylässä paimennetaan edelleenkin vuohia ja louhitaan kiveä.

Yksi Gran Canarian tärkeimmistä vesivarannoista

Ayagauresin nimi juontaa juurensa alueen espanjalaisia edeltävään kieleen ja tarkoittaa kahden vuoren välissä olevaa. Laakson palmujen, mäntyjen ja lohikäärmepuiden ympäröimä vesiallas on paitsi yksi saaren tärkeimmistä vesivarannoista myös yksi sen kuvauksellisimmista. Tarkkaile matalia kivirakennuksia, jotka on valmistettu laaksossa louhituista kivestä. Kun Ayagauresin laaksoa ajetaan ylöspäin, saavutaan upealle kävelyreitille, joka alkaa San Bartolomé de Tirajanasta. Lisätietoja reitistä voi pyytää kaupungin matkailutoimistosta.

Archeological sites
Restoration
Touristic info
Localidad
San Bartolome de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
  • Älä heitä esineitä tai mitään jätteitä mereen.
  • Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
  • Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
  • Kunnioita paikan historiaa ja kulttuuria ja kohtele asianmukaisesti yleisten tilojen kalustusta (näytöt, kaiteet, istuimet, valaistus...).
2
10
262
10045