Garachicon vanhakaupunki

Teneriffan ensimmäinen, 1400-luvulla rakennettu satama

Teneriffan pohjoisosassa sijaitsevassa Garachicossa vierailijat voivat tutustua yhteen Kanariansaarten vanhimmista kylistä. 1400-luvun loppupuolella genovalaisen pankkiirin perustuma kaupunki oli kaupankäynnin kannalta tärkeä satama Euroopan ja Espanjan Amerikan siirtomaiden välisessä liikenteessä. Vierailijat voivat kävellä vuonna 1706 tulivuorenpurkkauksessa tuhoutuneen Garachicon rauhallisilla aukioilla ja lähellä rantaa sijaitsevalla kävelykaduilla. Heti rannikon tuntumassa on näkyvissä kuuluisa luonnonmuodostelma Garachicon kallio.

Kulttuurisesti merkittävä kohde ja taiteen kultamitalisti

Garachicon menneisyyteen voi tutustua kiertelemällä vanhankaupungin viehättävillä kaduilla. Kaupungin rikas arkkitehtoninen perinne juontaa juurensa 1500- ja 1600-luvuille, ja se onkin yksi Kanariansaarten parhaiten säilyneitä historiallisia ja taidetta sisältäviä alueita. Vanhakaupunki julistettiin kulttuurisesti merkittäväksi kohteeksi vuonna 1994, ja se on saanut taideaarteistaan taiteen kultamitalin. Käynti Garachicossa kannattaa päättää kävelyretkellä La Caleta de Interiánin, Chinyero-tulivuoren ja La Culatan rantakallioiden luonnonkauniisiin maisemiin.

Historical heritage
Historiallinen kokonaisuus
Tyyppi
Historiallinen keskusta
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Garachico

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
  • Älä heitä esineitä tai mitään jätteitä mereen.
  • Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
  • Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
  • Kunnioita paikan historiaa ja kulttuuria ja kohtele asianmukaisesti yleisten tilojen kalustusta (näytöt, kaiteet, istuimet, valaistus...).
1
9
262
10045