Älä jätä tätä väliin Teneriffalla

Tärkeimmät paikat Teneriffalla Kanariansaarista nauttimiseksi

Kaikkialla hallitseva Teide on epäilemättä yksi Teneriffan tärkeimmistä vierailukohteista, mutta tällä Kanariansaarten suurimmalla saarella on paljon muitakin mielenkiitoisia paikkoja. Kosmopoliittinen eläväinen pääkaupunki, historialliset pikkukylät mukulakivikatuineen, ainutlaatuiset maisemat, arkkitehtoniset helmet sekä teemapuistot ovat osa saaren monipuolista nähtävyyksien ja kulttuurin tarjontaa, joka on pakko kokea.

Contenido

Puistossa on Espanjan korkein huippu, se on maailmanperintökohde ja sen upeaa ympäristöä pidetään yhtenä maailman vaikuttavimmista tuliperäisistä alueista. Epäilemättä juuri nämä asiat ovat tehneet tästä puistosta Euroopan suosituimman.
 

Contenido

Huipulta rannikolle Anagan vuorijonon jyrkkää reunaa pitkin rotkojen äärellä kulkee polkuja tiheässä laakeripuiden peittämässä metsässä. Tyypilliset kanarialaiset maatalot sulautuvat täydellisesti alueen rikkaaseen luontoon ja antavat tälle suojatulle ja palkitulle alueelle kulttuurillista lisäarvoa. 
 

Contenido

Vierailu tässä henkeäsalpaavassa vulkaanisessa ympäristössä, jota eroosio on ajan mittaan muokannut, on hieno kokemus. Vanhasta majakasta on parhaat näkymät huikeille kallioille, jotka putoavat mereen huimaavista korkeuksista. Auringonlaskun aikaan paikka on henkeäsalpaava, kannattaa yrittää olla paikalla silloin.
 

Contenido

Tämä kylä sijaitsee yhden Teneriffan kuuluisimman ja vaikuttavimman rotkon harjalla. Kylässä on muutama perinteinen talo ja mukulakivikatuja, jotka on rakennettu kapealle luiskalle harjun päälle. Vierailu tässä syrjäisessä paikassa ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Se on epäilemättä yksi Tenon maaseutupuiston helmistä.
 

Contenido

Kaupunki on säilyttänyt alkuperäisen ulkoasunsa 1400-luvulta lähes muuttumattomana, joten kuljeskelemalla sen hiljaisilla kävelykaduilla ihaillen tunnusomaisia rakennuksia, joista osalla on suuri taiteellinen arvo, voi eläytyä menneeseen aikaan. Kaupungissa on myös moderni osa, jossa on paljon kauppoja, baareja, ravintoloita, viihdettä... sekä vilkasta opiskelijaelämää, sillä täällä on Kanariansaarten vanhin yliopisto.

Contenido

Kylä on näyttävä portti Teiden kansallispuistoon. Sen historiallinen keskus on arvokas perintökohde, josta mieleen jäävät komeat asuintalot ja tärkeät uskonnolliset rakennukset. Tämä pieni ja viehättävä paikka kutsuu kävelemään sen mukulakivikaduilla ja puutarhoissa, nauttien perinteistä, ostosten teosta tai kevyestä välipalasta jollain sen lukuisista terasseista. 

Jos sattuu paikalle Corpus Christi -juhlien aikaan, voi ihailla kaduille asetettuja värillisestä vulkaanisesta hiekasta ja kukista valmistettuja monivärisiä mattoja.
 

Contenido

Usean peräkkäisen vuoden ajan käyttäjät ovat tunnustaneet Siam Park -vesipuiston maailman parhaaksi. Puistossa on lukematon määrä laitteita jokaiseen makuun ja kaiken ikäisille. Siellä voi tuntea suuren adrenaliiniryöpyn 28 metriä korkeassa liukumäessä tai tunnelissa täydellisessä pimeydessä, uskomattomissa käännöksissä tai painovoiman puutteessa. Puistossa on myös tilaa pitää taukoa ja nauttia trooppisessa joessa liukumisen uskomattomasta tunteesta.

Puiston tilat ja palvelut täyttävät korkeimmatkin laatuvaatimukset, jotta vierailija pystyy viettämään unohtumaton päivän koko perheen kanssa.