Ensiluokkaisten veneilypalvelujen saatavuuden suoma turvallisuudentunne

Veneiden korjaus- ja huoltopalvelujen laatu on osatekijänä siihen, että Kanariansaarilla vierailee vuosittain satoja aluksia, jotka valmistautuvat Atlantin ylittämiseen matkallaan kohti Amerikkaa. Saaristossa on kehitetty merkittävä veneilyyn erikoistuneita palveluita tarjoava yritys- ja ammattilaisteollisuus.

Contenido

Kanariansaaret tunnetaan yhtenä maailman parhaista veneilyalueista purjehdusolosuhteidensa ja koko vuoden vaikuttavan lämpimän ja vakaan ilmastonsa ansiosta. Lisäksi saariston strateginen sijainti Atlantin valtamerellä on tehnyt siitä yhden Euroopan ja Amerikan välisten purjehdusreittien vakiopisteistä mannerten välillä puhaltavien pasaatituulten ansiosta.

Imagen
Marina muelle deportivo. Gran Canaria
Marina muelle deportivo. Gran Canaria
Contenido

Saaristo on luonnollinen välisatama sekä korjausten tekemiseen että veneiden varustamiseen asianmukaisesti reitille kohti muita määränpäitä. Lisäksi siellä voi viettää pidempiä ajanjaksoja veneillen ja nauttien ihastuttavista reiteistä kahdeksan saaren välillä. Kanariansaarilla vieraileva veneilijä voi luottaa siihen, että saarilta löytyy kaikki mitä tarvitaan veneen kunnostamiseen.

Contenido

Kanariansaarten veneily- ja korjauspalvelut ovat kehittyneet vuosien myötä yhä ammattimaisemmiksi saaristossa vallitsevan kasvavan kysynnän johdosta. Tätä varten saarilla on nyt tarjolla suuri määrä arvostettuja vierassatamia, joissa on saatavilla ensiluokkaisia palveluja ja alan ammattilaisia. Kunkin sataman verkkosivustolta löytyy tarkat tiedot asiakkaiden saatavilla olevista palvelutyypeistä sekä yhteydenottomuodoista palvelun tilaamiseen jo ennen satamaan saapumista.

Satamissa on yleensä tarjolla takilointipalveluja (takilan tai rikin korjaus), purjeita, elektroniikkaa, sähkötöitä, telakkapalveluita (kaikkine alusten runkoon tarvittavine käsittelyineen) sekä mekaniikkapalveluja. Kuitenkin vierailijoiden kaikkein kysytyin palvelu on takilan ja purjeiden korjaus, koska juuri nämä veneen osat kärsivät eniten matkan aikana. Lisäksi saarilla ovat edustettuina tärkeimmät moottori-, elektroniikka- ja veneilytuotteiden valmistajat virallisten palvelupisteidensä kautta. Suuret veneilyalan yritykset ja valmistajat tietävät, että Kanariansaaret ovat luonnollinen välisatama ja maailmanlaajuisesti tunnettu palvelukohde, ja siksi ne ovat edustettuina saarilla virallisten jälleenmyyjiensä kautta.

Contenido

Gran Canaria, Lanzarote ja Tenerife on kaikkein täydellisin tarjonta mitä tulee palveluihin ja korjauksiin, ja kahdessa ensiksi mainitussa on suurimmat telakat ja tarvittava koneisto pisimpien ja painavimpien alusten huoltoon. Kaikista saarista Las Palmasin Marinassa on tarjolla suurin määrä kiinnityspaikkoja. Ja se on myös yksi niistä satamista, joka tarjoaa kaikkein täydellisimmät palvelut Rolnautic-yhtiön operoimalla telakalla lähellä Las Alcaravaneras -rantaa. Tämän toiminnan ratkaisevana tekijänä on myös alueen maantieteellinen sijainti Las Palmas de Gran Canarian kaupungin sydämessä, jonka suuri satama on todellinen taloudellinen veturi. Las Palmasin satama tarjoaa veneilijöille myös muita täydentäviä palveluita, kuten venetyöpajoja, joissa valmistetaan erityisosia ruostumattomasta teräksestä ja joissa tehdään hydrauliikkatöitä.

Mutta ehkä kaikkein tärkein syy sille, että Kanariansaaret ovat niin kilpailukykyinen kohde maailmassa, on saarten välillä liikkumisen helppous. Jos jokin tietty venesatama tai yritys ei pysty tarjoamaan tiettyä palvelua, paikalle saapuu ammattilaistiimi toiselta saarelta suorittamaan tarvittavan työn kohtuullisessa ajassa ja kohtuuhintaan. Alan erikoistuneet yritykset tukevat toisiaan ja tarjoavat näin valmiuksien ja palveluiden verkoston.

Contenido

Lanzarotella on kehittynyt viimeisten kahden vuosikymmenen aikana useita suuren kapasiteetin satamia sekä kiinnityspaikkojen että palvelujen osalta. Marina Rubicón, Puerto Calero ja Marina Lanzarote ovat kolme tällaista strategista pistettä, jotka sijoittuvat saaren itärannikolle ja joissa on kapasiteettia vastaanottaa suuri määrä aluksia koko vuoden ympäri.

Marina Lanzarote Arrecifessa on tällä hetkellä saariston suurin telakka-alue, jonka 15 000 neliömetrin alueella suoritetaan muun muassa puhdistus- ja antifouling-töitä, maalaustöitä, osmoosikäsittelyjä ja hitsaustöitä. Mutta tämän sataman kaikkein tärkein tekijä on Kanariansaarten suurin travelift-nosturi, jonka kapasiteetti on 820 tonnia ja joka pystyy nostamaan monirunkoveneitä ja superjahteja.

Contenido

Kanariansaarilla on jo vuosien ajan todettu tämän sektorin jatkuvaa kasvua yhä vaativamman kysynnän täyttämiseksi. Tämän johdosta käynnissä on kaksi uutta hanketta, joilla täydennetään jo entisestään laajaa satama- ja veneiden korjauspalvelujen tarjontaa.

Marina Jandía tuo valmistuttuaan Fuerteventuralle jo vuosien ajan kysyttyä satamatarjontaa, jolla voidaan hyödyntää parhaiten veneilymatkailun potentiaalia saarella. Hanketta kehitetään Morro Jablessa, saaren eteläosassa, jonka perinteinen kalasatama sijaitsee ihanteellisessa paikassa suoja- ja pysähdyspaikkana saarten välillä. Uuden sataman myötä saadaan merkittävästi lisää kiinnityspaikkoja sekä pienveneille että 50-metrisille jahdeille. Lisäksi valmiuksia täydennetään nykyaikaisilla viihde-, kauppa- ja ravintolapalveluilla.

Toinen hanke on käynnissä Gran Canarialla, tarkemmin sanottuna Puerto de Las Palmasissa. Las Palmas de Gran Canariaan ollaan rakentamassa 20 000 neliömetrin tontille uutta telakkaa, jonka kapasiteetti riittää myös superjahdeille ja katamaraaneille samalla tasolla kuin Marina Lanzarote. Alueelle rakennetaan kaksi telakkanosturia, 850 tonnin travelift-nosturi ja toinen 120 tonnin nosturi, ja lisäksi 2 erittäin leveää telakka-allasta, jotka on suunniteltu juuri katamaraaneille.