Ihanteellinen harjoittelukohde regatta-ammattilaisille

Pitkät päivät monine valoisine tunteineen pitkiä harjoittelujaksoja varten, laaja palveluverkosto ammattilaisveneilijöille ja täydellinen ilmasto veneilyyn koko vuoden ympäri. Kanariansaaret ovat ammattilaisveneilyn ihannekohde koko maailmassa. Lukuiset kansainväliset joukkueet tulevat saaristoon joka vuosi valmistelemaan pitkää regattakautta koko maailmassa.

Contenido

Kanariansaarista on tullut todellinen ihannekohde ammattilaisurheilun matkailijoille. Kansainväliset huipputason urheilijat hyödyntävät saarten luonnollisia olosuhteita ja niiden valmiuksia valmistautuakseen tärkeimpiin kilpailuihin eri puolilla maailmaa. Näin tekevät myös purjehtijat, ja myös muussa kuin olympiatason harjoittelussa.

Contenido

Useilla saarilla on jo vuosien ajan järjestetty kansallisten ja kansainvälisten regatta-ammattilaisten harjoitusleirejä. Näitä harjoitusleirejä järjestetään erityisesti talvikuukausina, jolloin saariston suotuisa ilmasto ja erinomaiset tuuliolosuhteet mahdollistavat pitkät harjoittelujaksot. ”Talvisin pitkä valoisa aika muuhun Eurooppaan verrattuna on tärkeä tekijä regatta-ammattilaisille”, kertoo Aarón Sarmiento, kanarialainen purjehtija, joka on osallistunut Pekingin ja Lontoon olympialaisiin ja valmentaa nykyisin 470-luokan portugalilaista sekajoukkuetta. ”Saaristo on maailmankuulu kohde matkailussa, ja voi olla sitä myös vesiurheilussa”, toteaa Sarmiento.

ID
me-quote-75583dc0-2497-4616-beeb-c0f184bcc9f9
Cita

Talvisin pitkä valoisa aika muuhun Eurooppaan verrattuna on tärkeä tekijä regatta-ammattilaisille.

Autor

Aarón Sarmiento

Alineación texto
Centro
Contenido

Regatta-ammattilaiset joutuvat viettämään kuukausia kaukana kotoaan, tuntemattomassa paikassa, keskittyneinä yksinomaan hyödyntämään mahdollisimman hyvin päivän valoisat tunnit. Heillä ei saa olla mitään muita huolenaiheita. Kun valmentaja valitsee harjoittelukohdetta, hän huomioi tietyt olosuhteet puhtaasti purjehtimiseen liittyvien olosuhteiden lisäksi.

”On tärkeää, että kohteessa on kaikki joukkueen tarvitsemat täydentävät palvelut”, korostaa Aarón Sarmiento. ”Kumiveneiden vuokraus, purjeiden korjaaminen ja veneilyvarustuksiin erikoistuneet myymät ovat olennaisen tärkeitä, mutta tärkeitä ovat myös ulkoilmatilat muiden urheilulajien harrastamiseen. Saaristo täyttää kaikki nämä vaatimukset ja lisäksi siellä on varsin vaikuttava gastronominen tarjonta. Ulkomaalaiset regattapurjehtijat arvostavat suuresti Kanariansaaria niiden kokonaisvaltaisen tarjonnan ansiosta, ei pelkästään siellä vallitsevien tuulien johdosta. Loppujen lopuksi se tarkoittaa sitä, että olosuhteet tekevät ankariin harjoittelujaksoihin keskittyneen huippu-urheilijan elämän helpommaksi ja miellyttävämmäksi”.

Contenido

Tuuli on tekijä, jota ei voi kontrolloida. Tämän tietävät kaikki ammattipurjehtijajoukkueiden valmentajat, joiden täytyy pystyä varmistamaan mahdollisimman hyvät olosuhteet jokaisessa harjoittelukohteessa. ”Purjehtijat ovat tottuneet siihen, että he joutuvat siirtymään pitkiä matkoja voidakseen harjoitella. Kanariansaarilla on mahdollisuus hyödyntää hyviä olosuhteita vain muutaman kilometrin siirtymäetäisyydellä ja lisäksi varsin lyhyessä ajassa. Ja saarelta toiselle siirtyminen on erittäin helppoa. Tämän johdosta voimme toteuttaa harjoittelujaksot täysimääräisesti hyödyntäen jokaisen regattakohteen erityisolosuhteita”, arvioi Aarón Sarmiento.

Contenido

Jo vuosia jatkunut kansainvälisten joukkueiden jatkuva läsnäolo Kanariansaarilla, erityisesti talvikuukausina, on käynnistänyt saaristossa lukuisia kansainvälisiä purjehduskilpailuja maailmanmestaruus- ja Euroopan mestaruuskilpailuista olympialuokkien osakilpailuihin.

Kanarian olympiapurjehdusviikko, jonka järjestäjä on Gran Canarian Real Club Náutico, on ollut toiminnassa jo yli kaksi vuosikymmentä ja sen ansiosta Gran Canarian Las Palmasin lahdella kokoontuvat parhaat kansainväliset purjehtijat. Tämä regatta sai alkunsa osittain juuri lukuisien kansainvälisten joukkueiden jatkuvasta läsnäolosta Gran Canarian veneseuran tiloissa marraskuun ja tammikuun välisenä aikana. Tapahtuma järjestetään joulukuun alussa ja siitä on muodostunut jo klassinen tapahtuma eräiden Euroopan parhaiden regattapurjehtijoiden kalenterissa ja se kuuluu myös Espanjan olympialaisten osakilpailuihin.

Myös Marina Rubicón osallistuu huippu-urheilun kilpailualoitteeseen. Lanzaroten eteläosassa sijaitsevaan satamaan kokoontuu joka vuosi yli 300 olympiapurjehtijaa ja iQFoil-purjelautailijaa harjoittelemaan talvikuukausina. Pienvenesatama muuttuu hektiseksi kansainvälisen hyörinän kohteeksi Lanzaroten kansainvälisen regatan aikana. Myös tämä kilpailu sai alkunsa siitä, että haluttiin hyödyntää eräiden maailman parhaiden purjehtijoiden harjoittelujakso Lanzaroten vesillä.

 

Contenido

Toinen veneilyn ystävien suosima tapahtuma on tulla katsomaan kuuluisan Ocean Race -purjehduksen joukkueita (ennen Volvo Ocean Race) näiden harjoitellessa Kanariansaarilla. Nämä kilpajoukkueet ovat erittäin tunnettuja veneilyn ystävien keskuudessa ja matkustavat koko joukkueensa kanssa tuoden jännittävää viihdettä ja tietenkin myös liiketoimintaa paikallisille yhteisöille.

Johan Salen, yksi Ocean Race -kilpailun omistajista ja johtajista, muistelee Lanzaroten valintaa Volvo Ocean Race -kilpailun harjoituskampanjan kohteeksi Kanariansaarilla: ”Jo ensimmäinen käyntimme Lanzarotella, yli 10 vuotta sitten, kun etsimme sopivaa harjoittelukeskusta eri puolilta Eurooppaa, sai meidät nopeasti vakuuttuneiksi saaren sopivuudesta Volvo Ocean Race -kilpailun harjoittelukampanjaan”.

ID
me-quote-483e8012-31e2-4fc1-89a2-c4b0a4fc942a
Cita

Yksi maailman parhaista kohteista avomeripurjehduksen harjoittelua varten.

Autor

Johan Salen

Alineación texto
Centro
Contenido

Harjoitteluleireille on pääsy 24 tuntia vuorokaudessa, alueen ilmasto on poikkeuksellisen ihanteellinen, minkä ansiosta purjehdusaika voidaan hyödyntää maksimiinsa, veneiden korjausmahdollisuudet ja fyysiset harjoittelumahdollisuudet, sekä erilaisten purjehdusolosuhteiden laajat valikoimat antoivat meille mahdollisuuden optimoida täysimääräisesti maailmanympäripurjehdukseen valmistautumisen. ”Saimme sijoitettua maihin toimistot, työpajat ja ravitsemuspalvelut satamalaiturille, asunnot muutaman minuutin kävelymatkan päähän ja lisäksi lentokenttä sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä. Kaiken kruununa lapsille on lähistössä koulunkäyntimahdollisuudet, sekä mahdollisuus harrastaa lainelautailua, purjelautailua, pyöräilyä ja sukeltamista. Tämän kampanjan tuloksena syntyi voittajajoukkue, ensimmäinen monista Lanzarotella alkunsa saaneista, ja kohde on epäilemättä yksi maailman parhaista kohteista avomeripurjehduksen harjoittelua varten”, vahvistaa yksi Ocean Race -kilpailun johtajista.