Kanarian musisointi

Kanariansaarten perinteet ja kansantaide

Kanarialaisen perinteisen musiikin syvimmät juuret ovat alkuperäiskansojen kulttuurissa. Ajan mittaan musiikkiin on kehittynyt omia ainutlaatuisia tyylilajeja, kuitenkaan menettämättä perusolemustaan. Musiikki on saanut monenlaisia vaikutteita, mikä on johtanut useiden erilaisten tyylilajien syntyyn.

Contenido

Kanariansaarten musiikki on toiminut ihmisten ja kansojen yhdistäjänä monissa arkisissa toimissa, kuten aurauksessa tai puinnissa. Lisäksi se on luonut yhteishenkeä rituaalien aikana tai toiminut paikallisten tanssien, kuten folías, isas ja malagueñas tahdittajana. Musiikista nauttiminen suosituissa ja perinteisissä juhlissa, festivaaleilla tai erilaisilla foorumeilla auttaa tutustumaan lähemmin Kanarian kulttuuriin.Contenido

Kanariansaarten kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla on voinut nauttia laadukkaasta taiteesta jo yli 30 vuoden ajan. Ne ovatkin vakiinnuttaneet asemansa yhtenä tärkeimmistä kansainvälisistä klassisen musiikin orkesteritapahtumista maailmassa. Festivaalit aloittavat joka vuosi musiikillisen toiminnan Euroopassa, sillä ne alkavat tammikuussa ja jatkuvat helmikuuhun, mikä on mahdollista Kanariansaarilla ympäri vuoden vallitsevien leutojen lämpötilojen ansiosta. 

Contenido

Rakennus tunnetaan myös nimellä Las Palmas de Gran Canarian auditorio, mutta se kantaa Kanarian kansainvälisesti tunnetuimman ja suuren yleisön rakastaman tenorin Alfredo Krausin nimeä kiitoksena hänen työstään musiikin parissa. Arkkitehti Oscar Tusquetsin suunnittelema ja tuliperäiselle kalliolle rakennettu pinta-alaltaan 16.750 neliömetrin kokoinen rakennus sisältää 25 huonetta, joissa järjestetään myös Kanariansaarten kansainvälisen musiikkifestivaalin konsertteja.

Contenido

Aiemmin rakennusta kutsuttiin Teneriffan auditorioksi. Sen nykyinen nimi on kunnianosoitus Kanariansaarten hallituksen entiselle presidentille, auditorion rakentamisen edistäjälle. Tämä selkeitä ja kaarevia linjoja sisältävä moderni ja vaikuttava rakennus on kuuluisan arkkitehdin Santiago Calatravan suunnittelema. Se on turistinähtävyys, jonka monipuolinen ohjelma sisältää erityylisiä konsertteja ja monenlaista ​​esittävää taidetta. 

Contenido

Kanariansaarilla on lukuisia omia soittimia, kuten chácaras -kastanjetit, El Hierron pilli, La Gomeran ja El Hierron rummut ja tietysti Kanarian soittimien kuningas: timple -kitara. Niitä kaikkia soitetaan katujuhlissa ja suosituilla festivaaleilla, antaen rytmin perinteisille tansseille ja kulkueille, joissa soi paikallinen musiikki; sirinoque, sorondongo, isa, seguiridilla, endecha tai siote.