Kanariansaaret huhtikuussa?

Huhtikuu on täydellinen kuukausi matkustaa Kanariansaarille. Jos vielä sattuu paikalle pääsiäisloman aikaan, on se loistava ajankohta tutustua näihin ”ikuisen kevään” lähes sateettomiin saariin.

Contenido


Kanariansaaret ovat yksi maailman parhaista paikoista tarkkailla valaita luonnossa, sillä niiden vesistöissä kulkee 
23 erilaisen valaslajin. kulkureitti. Alueella voi nähdä kaskelotteja, sinivalaita, jopa pallopäävalaita ja kuuden eri delfiinilajin yksilöitä. Juuri huhtikuu on ihanteellinen ajankohta nähdä tropiikin uurteisvalaita, joita kutsutaan myös eedeninvalaiksi tai kääpiöuurteisvalaiksi. Ne ovat väriltään tummanharmaita ja niillä on kolme näkyvää evää, kellertävän valkoinen vatsa ja kohonnut selkäevä.

Eläinten tarkkailua varten luonnossa on matkattava aluksella, jossa on “Barco Azul” (sininen laiva) tunnus, ne takaavat eläinten turvallisuuden. Vaikka uiminen eläinten kanssa ja niiden ruokinta eivät ole sallittua, niiden näkeminen luonnollisessa elinympäristössään, niin lähellä rannikkoa, on uskomaton kokemus. 

 

Contenido

Huhtikuu on yksi suosituimmista ajankohdista Kanariansaarilla lomailuun, sillä silloin voi nauttia pitkistä ja aurinkoisista päivistä sekä virkistävästä pulahduksesta rannalla. Caletón Blancon (Lanzarote), upean Puertito de Lobosin (20 minuutin venematkan päässä Fuerteventuralta) tai Charco del Conden (La Gomera) kristallinkirkkaat vedet ovat ihanteellinen kohde päivän viettoon kumppanin, ystävien ja perheen kanssa tai yksin. Saarilta löytyy rantoja joka makuun.

Luonnonaltaat ovat täydellinen vaihtoehto sukeltaa meriveteen, "maistella" saarten rauhaa ja rentoutua täydellisesti. Ne ovat kuin pieniä luonnon luomia suojaisia kylpylöitä. Aitoja luonnonporealtaita, jotka on pakko kokea.

 

Contenido

Joka vuosi huhtikuun lopussa ja aina lauantaina tai sunnuntaina Dehesassa (El Hierro) juhlitaan Fiesta de Los Pastores -paimenten juhlaa, satoja vuosia vanhaa ja yksinkertaista, mutta erittäin tunnepitoista tapahtumaa. Se juontaa juurensa vuoteen 1577, jolloin El Hierron paimenet rakensivat temppelin Virgen de los Reyesin neitsyelle, joka oli siihen asti ollut Caracolin tai Virgenin luolassa. 

Paimenet muistelevat neitsyen saapumista "kepeillään” symboliikkaa täynnä olevassa kulkueessa, jota seuraavat perinteiset El Hierron tanssijat. Juhlissa siunataan karjaa ja ne huipentuvat mahtavaan kaikille yhteiseen ateriaan.

 

Contenido

Ruoka- ja viinikulttuurista on tulossa yhä tärkeämpää Kanariansaarilla. Hyvä esimerkki tästä ovat huhtikuussa järjestettävät viinimessut,jotka järjestetään Teguesten kylässä (Teneriffa) 1. - 30. huhtikuuta. Vuosi toisensa jälkeen tärkeämmäksi muodostunut ruokien ja viinien näyttely, jossa pääsee tutustumaan paikan maaperän antimiin ja maistelemaan paikallista ruokaa viini- ja tapasreitillä tai vierailla tunnusomaisissa paikoissa opastetuilla kierroksilla.