Kanariansaaret kesäkuussa?

Kesäkuu on täynnä valon ja värin juhlia: taianomainen juhannusyö, pyhän ruumiin päivän kukkamatoilla peitetyt kadut, neidonkielen loistelias kukinta... kesän saapuessa saaret ovat täynnä elämää ja juhlintaa meren rannalla.

Contenido

Kesäpäivänseisausta juhlitaan suurin menoin myös Kanariansaarilla. Tänä taianomaisena yönä sytytetään rannoille kokkoja eri puolilla saaria ja Teneriffalla ja Gran Canarialla järjestetään ilotulitukset, jotka luovat saarille erityisen valomeren. 

Juhlalla on myös toinenkin tärkeä merkitys Gran Canarian asukkaille, sillä kesäkuun 24.päivänä, juhannuksena, Las Palmas de Gran Canaria juhlii perustamisen päivää kaupungin virallisen perustamisen kunniaksi vuonna 1478. Historiallinen ja kaunis Veguetan kaupunginosa täyttyy kulttuurilla ja ulkoilmaesityksillä. Juhlat huipentuvat vaikuttaviin ilotulituksiin, jotka järjestetään ​Las Canterasin rannalla raivoisan musiikin soidessa.

Contenido

Jos vierailee Kanariansaarilla kesäkuussa, ei voi jättää väliin pyhän ruumiin päivän juhlaa. Pyhän ruumiin päivää juhlitaan Kanarialla hyvin erikoisella tavalla: kadut ja torit peitetään käsintehdyillä matoilla, jotka valmistetaan kukista, värjätystä hiekasta ja siemenistä. Kylmä asfaltti peittyy monivärisillä matoilla. 

La Orotava, vanha kaupunki Teneriffalla täyttyy kukista ja väreistä. Matot ovat todellisia pop-up taideteoksia, jotka on luotu kaikenvärisistä kukkien terälehdistä ja siemenistä, pikkuruisista kanervanlehdistä tai puunkuoresta. Suurinta ihailua herättää matto, joka peittää kaupungintalon aukion. Se on valtava ja valmistetaan erivärisestä tuliperäisestä hiekasta, joka tuodaan suoraan Teiden kansallispuistosta. Tätä ihmettä, joka on päässyt myös Guinnessin ennätystenkirjaan, voi mennä ihailemaan kaupungintalon parvekkeelta.

 

Contenido

Ennen kuin kesä alkaa, saaristossa voi nauttia yhdestä huikeimmista luonnon tarjoamista näkymistä: Teiden neidonkielen kukinta. Se kukkii loistokkaana ja täyttää värillään Kanariansaaren ympäristön luoden näkymän, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Tämä kotoperäinen kasvi, jota kutsutaan myös Teneriffan ylpeydeksi, voi saavuttaa kolmen metrin korkeuden. Kukat pirskottavat punaista väriä kauniisti Teiden kansallispuiston maisemaan. Täällä kasvit ovat suurimmalta osalta punaisia, mutta on myös olemassa valkoisia ja sinisiä neidonkieliä, jotka myös häikäisevät loistokkuudellaan. Luonnon luoma herkkä, maaginen ja ainutlaatuinen näytös, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen.