Kanariansaaret syyskuussa?

Vaikka syyskuu merkitsee yleensä lomien loppua, kouluun ja töihin paluuta, Kanariansaarilla on vielä paljon nautittavaa. Vuoden yhdeksännellä kuukaudella, joka merkitsee siirtymistä kesästä ja syksyyn, saarten keskilämpötila on 27 astetta, mikä merkitsee täydellistä säätilaa auringosta, rannasta ja ulkoilusta nauttimiseen. Aikaa on, sillä aurinko paistaa 11 tunnin ajan päivässä. Valoista aikaa riittää myös viinitarhojen keskellä patikointiin sadonkorjuun aikana. Lisäksi voi osallistua Gran Canarian, Lanzaroten ja Fuerteventuran perinteisiin juhliin.

Contenido

Kanariansaarten viinitarhojen alkuperä juontaa juurensa valloittajien saapumiseen 1400 - 1500 -luvuilla. Uudisasukkaat toivat suuren määrän rypälelajikkeita, jotka ajan myötä kehittyivät ja mukautuivat saarten ilmastoon. Tuliperäisen maaperän malvasia ja listán negro ovat alueen tunnetuimmat rypäleet ja ovat niittäneet eniten mainetta maailmalla.

Contenido

Vaikka syyskuu merkitseekin syksyn virallista alkua, Kanariansaarten miellyttävät lämpötilat tarjoavat mahdollisuuden jatkaa kesäkuukausille tyypillisiä aktiviteetteja: uinti, vesiurheilulajit, ulkona syönti... Poikkeuksellinen Kanarian ilmasto kutsuu patikoimaan rannikolla, tutustumaan koskemattomiin hiekkarantoihin ja lähtemään veneellä bongaamaan valaita ja delfiinejä. 

Contenido

Tapahtuma on nimetty suojeluspyhimyksen, Virgen del Pinon, mukaan. Kyseessä ovat Terorin kunnan ja myös Gran Canarian tärkeimmät juhlat. Legendan mukaan neitsyeen kuva ilmestyi yhtäkkiä kaupungin torilla kasvaneeseen jättiläismäiseen mäntyyn. Pyhimyksen kunniaksi järjestetystä kulkueesta on tullut suuri juhla. Aikaisempia pyhiinvaeltajia edustavassa kulkueessa juhlijat saapuvat kaupungin keskustaan ​​kärryissä, jotka ovat täynnä paikallisia maan antimia, joita he tarjoavat neitsyelle hänen upeassa pyhäkössään. Nämä katujuhlat ovat täynnä tuhansien tanssivien ihmisten iloa ja riemua. Juhla, jota ei voi jättää väliin. 

 

 

Contenido

Lanzaroten suojeluspyhimyksen, Virgen de los Dolores, kunniaksi järjestetyt juhlat. Pyhimys tunnetaan myös tulivuorten pyhimyksenä. Tämä yksi Tinajon juhlien kohokohdista kerää kokoon pyhiinvaeltajia saaren eri kolkista Mancha Blancassa olevalle pyhäkölle. Kulkueen osallistujat kävelevät omistautuen, perinteisin menoin ja suuren ilon vallitessa. He ovat pukeutuneet parhaisiin alueelle tyypillisiin asuihin ja vetävät kärryjä, jotka ovat täynnä neitsyelle omistettuja ja matkaa varten otettuja juomia ja ruokia. Perille päästyä alkavat juhlat: timple-kitarat, folían soinnit, juustoja, paikallista viiniä ja perinteistä juhlakulkueen tanssia. Suuren juhlapäivän kohokohta.

Contenido

Tässä kuussa, syyskuun kolmantena lauantaina, vietetään Fuerteventuran suojeluspyhimyksen, Virgen de la Peña -neitsyeen, juhlia. Neitsyt on yksi Kanariansaarten vanhimmista, muinaisten kirjoitusten mukaan hän syntyi kivestä, jota oli mahdoton rikkoa, kunnes San Diego osoitti oikean kohdan ja kivi murtui. Neitsyeen kunniaksi järjestetään suuri kulkue, joka matkaa timple kitaroiden ja neitsyelle laulavien kulkijoiden säestyksellä hänen nimeään kantavaan pyhäkköön Vegas del Ríoon.