Kanariansaaret toukokuussa?

Toukokuu edustaa aikaa kevään ja kesän välillä ja on yksi parhaista vuodenajoista kävellä ja patikoida Kanarian poluilla, käydä näköalapaikoilla ja ihailla värikkäitä maisemia. Täydellinen kuukausi nauttia luonnosta, rauhallisten vesien rannoista ja miellyttävästä 20 asteen keskilämpötilasta. Saaret ovat toukokuussa ihanteellinen kohde myös niille, jotka pitävät kansanjuhlista, esimerkiksi kulkueista, joita järjestetään kaikilla saarilla.

Contenido

Kanariansaarilla on loputon määrä polkuja patikointiin vaelluskenkiä käyttäen. Polkuja, joita pitkin löytää tiensä monenlaisiin maisemiin ja vastakohtien maailmaan. Muutamassa kilometrissä voi korkeus muuttua radikaalisti, ja sen mukana myös maisema, eläimistö ja kasvisto, jotka ovat ajan saatossa sopeutuneet ympäristöönsä.

Contenido

Kukat ovat yksi kevään ja erityisesti ristin päivän, jota vietetään 3.toukokuuta, symboleista. Kyseessä on yksi saariston vanhimmista juhlapäivistä ja jota vietetään erityisesti Teneriffan pääkaupungissa Santa Cruzissa, Puerto de la Cruzin turistikaupungissa ja Santa Cruz de La Palmassa. Kaupunkien katuja, toreja, bulevardeja ja portteja koristavat loistokkaasti kukilla koristetut ristit, jotka ovat kuin taideteoksia. Ne luovat kauniin ja iloisen näytöksen ja parhaimmat niistä palkitaan. Ristien ympärillä juhlitaan tanssien, myydään käsitöitä ja järjestetään kulkueita.

 

Contenido

Tämä myös nimellä Lotus hillebrandii tunnettu kotoperäinen Kanariansaarten kasvi kukkii toukokuussa. Kukkiva kasvi pursuilee pieniä keltaisia kukkasia ja ne kasvavat Caldera de Taburienten kansallispuiston mäntymetsän vieressä La Palmassa. Tämä Unescon maailman biosfäärialueeksi julistama luonnonalue on koti suurelle määrälle eri eläin- ja kasvilajeja.

Contenido

Yksi kuukauden ja vuoden merkittävimmistä päivistä on 30.toukokuuta. Silloin juhlitaan Kanarian päivää, jota vietetään ensimmäisen Kanarian alueparlamentin istuntopäivän kunniaksi. Juhlien aikana järjestetään lukuisia kulttuuri-, kansankulttuuri-, urheilu- ja sosiaalisia tapahtumia. Päivä, jolloin voi tuntea kanarialaisuuden ja Kanarian identiteetin ja maistaa maukkaimpia tyypillisiä ruokia ja nauttia katujuhlien musiikista ja tansseista, sekä katsella paikallisia ihmisiä, jotka ovat pukeutuneet perinteisiin kanarialaisiin pukuihin.