Kanariansaarilla lokakuussa?

Kun muualla Euroopassa puiden lehdet alkavat pudota, päivät lyhenevät ja ilma kylmenee, niin Kanariansaarilla sää jatkuu miellyttävänä. Kun aurinko paistaa 10 tuntia päivässä ja lämpötila on keskimäärin 26 astetta, tarjoaa Kanarian leuto ilmasto täydellisen paletin vapaa-ajan vietolle: meren rannalla kävely, auringonotto rannalla, vaellus tai vierailu jossain viehättävässä paikassa.

Contenido

Tässä kuussa järjestetään Open Fotosub -kilpailu El Hierron saarella. Se on arvostettu vedenalainen valokuvauskilpailu, joka on yli kahden vuosikymmenen ajan houkutellut Punta de La Restingan merensuojelualueelle yli kaksikymmentä valokuvaajaa, jotka tulevat saarelle ikuistamaan sen uskomatonta merenpohjaa yhdessä maailman parhaista sukelluspaikoista. 

Contenido

Kanariansaarilla vietetään myös suosittua "Kuolleiden päivää". Kyseessä on "Noche de Los Finaos", ikivanha perinne, joka on herätetty henkiin monissa saarten paikoissa. Ennen lapset kulkivat talosta taloon esittäen toivomuksia pyhimyksille, mistä heille annettiin lahjaksi manteleita, saksanpähkinöitä, kuivia viikunoita tai kastanjoita. Lapset kulkivat näin naapuruston halki ja palasivat sitten koteihinsa muistelemaan kuolleita. Saadut herkut jaettiin kotona suvun vanhimman naisen kertoessa tarinoita ja anekdootteja menneisyydestä. Juhla päättyi kadulla tanssimiseen ja paahdettujen kastanjoiden syöntiin.

 

Contenido

Kristoffer Kolumbus saapui Amerikkaan lokakuussa 1492. Mutta ennen sitä, löytöretkensä aikana, hän pysähtyi Kanariansaarille saadakseen voimia, hankkiakseen tarvikkeita ja huoltaakseen laivojaan. Casa de Colón museossa löytyy yksityiskohtaista tietoa Kolumbuksen oleskelusta saarilla sekä Amerikan mantereen ja Kanariansaarten välisestä yhteydestä. La Gomeran pääkaupungissa San Sebastiánissa aikanaan sijainnut palatsi toimi amiraalin majoituspaikkana. Gran Canarialla löytöretkeilijän jälkiä säilytetään samannimisessä museossa, jossa on historiallisesti erittäin arvokkaita osia.

 

Contenido

Joka viiden vuosi La Gomera koristellaan Guadalupen neitsyen kunniaksi. Juhlallisuuksiin kuuluu merellinen kulkue, jossa kalastajat saattavat kastanjettien ja rumpujen tahdissa Guadalupen Neitsyen lähtöpaikastaan Puntallanan pyhäköstä saaren pääkaupunkiin San Sebastiániin. Matka huipentuu "Kolumbuksen saaren" suojeluspyhimyksen tunteelliseen sisäänkäyntiin La Asunciónin kirkkoon.