Kanariansaarilla veneilyn hyvät puolet

Erinomainen ilmasto koko vuoden, hyvät vierassatamat, kohtuullisemmat hinnat kuin muissa kohteissa, sijainti usein pääkaupunkialueella, useita lentoyhteyksiä saarten välillä, joiden ansiosta voit jättää veneen satamaan ja vierailla muissa kohteissa, sekä Euroopan turvalliset olosuhteet ja valmiudet. Nämä ovat vain joitakin niistä hyvistä puolista, joita veneilyn ystävät löytävät Kanariansaarilta.

Contenido

Monet sanovat: “Jos opit purjehtimaan Kanarialla, voit purjehtia missä tahansa paikassa maailmassa!”. Ja tämä on aivan totta. Vaikka veneily saattaakin olla varsin vaativaa pasaatituulien johdosta, varsinkin lännenpuoleisilla saarilla, täytyy todeta, että saarien väliset etäisyydet ovat helposti ylitettäviä jopa niin, että voit siirtyä saarelta toiselle purjehtien yhden päivän aikana jatkuvien ja luotettavien tuulien ansiosta.

Contenido

Óliver Solanasilla on laajat perhetraditiot tässä urheilulajissa. Kanariansaarten asukkaana hän harrastaa veneilyn lisäksi toista suosikkilajiaan, lainelautailua. Solanas ihastui saariin 25 vuotta sitten, osti veneen ja asettui veneeseen asumaan Fuerteventuralle. Pian tämän jälkeen hän totesi olevansa aina neuvomassa vierailevia veneilijöitä siitä, mistä löytyy veneen osia, korjauspalveluita ja parhaita vierailukohteita saarilla. Häntä pyydettiin useiden kansainvälisten purjehdusyhdistysten edustajaksi saaristossa ja hän loi ”Canary Islands Cruising Guide” -oppaan, jota julkaisee Imray ja jota on myyty jo 5 000 kappaletta. Parhaillaan työn alla olevan julkaisun toisen painoksen tukijana toimii ANAVRE, Espanjan harrastuspurjehtijoiden yhdistys.

Contenido
Contenido

”Jokainen saari tarjoaa omat houkutuksensa veneilijöille”, kertoo Solanas. ”Timanfayan kansallispuisto ja César Manriquen taideperintö Lanzarotella, Fuerteventuran dyynit, Teide-vuori ja Cañadas-alue Teneriffalla, La Gomeran kulttuuriperintö ja La Restinga El Hierron saarella”, ovat joitakin hänen suosittelemistaan kohteista. ”Et myöskään voi jättää väliin La Graciosaa ja sen Playa Francesan ankkurointialuetta, tai Puerto Tazacorten satamaa La Palman länsirannikolla, vähemmän tunnetulla reitillä. Marina La Gomera on todellisen aito, ja myös strateginen kohde Teneriffan ja läntisten saarien välillä”. Ja kuitenkin, olipa suuntasi mikä tahansa, ”on suositeltavaa varata ja varmistaa kiinnityspaikka etukäteen ennen saapumista”.

ID
me-quote-be549766-0a34-420e-b11b-683db85753c3
Cita

Jokainen saari tarjoaa omat houkutuksensa veneilijöille.

Autor

Óliver Solanas

Alineación texto
Centro
Contenido
  • Paras aika saarilla on syyskuusta marraskuulle, mutta silloin on myös vaikeinta löytää kiinnityspaikkoja.
  • Pasaatituulet puhaltavat huhtikuusta elokuuhun ja tarjoavat saarille tasaiset, vaikkakin voimakkaat tuuliolosuhteet, jolloin tuulet voivat olla erityisen kovia heinäkuussa. On tärkeää paikantaa ne kohdat saarilla, joissa tuulten nopeus kiihtyy, jotta voidaan huomioida tarvittavat varotoimet veneilyn aikana.
  • Ennen matkan alkua on hyvä ottaa yhteyttä suoraan pienvenesatamaan ja pyytää ajankohtaista tietoa ja suosituksia. Vaikka nykyään yhä useimmat varauspalvelut ovat saatavissa verkossa, ne eivät koskaan ole täysin tosiaikaisesti päivitettyjä. Pienvenesatamat tuntevat parhaiten tarjoamansa palvelut sekä tiedot paikallisesti ympäristössä tarjottavista palveluista.
  • Tuulten lisäksi Kanariansaarilla paistaa aurinko tyypillisesti lähes koko vuoden, joten aurinkopaneelien asentaminen on erittäin suositeltavaa aurinkoenergian hyödyntämiseksi veneen akkujen lataamisessa. Emmekä toki koskaan saa unohtaa aurinkosuojavoiteita!
  • Saariston laajan pienvenesatamien ja vierassatamien tarjonnan lisäksi siellä on uskomattomia idyllisiä kohteita, joissa voi ankkuroida ja viettää yön, erityisesti idänpuoleisilla saarilla. Suosittelemme vastaavien alueiden syvyyttä, merivirtoja, pohjanlaatua ja vuorovesien vaihtelua koskevien lisätietojen pyytämistä lähimmistä satamista.