La Palma: saari täynnä seikkailua

Opas unohtumattomiin kokemuksiin kauniilla saarella

La Palmalla on kaikki edellytykset tuhanteen ja yhteen seikkailuun, jotka tekevät lomamatkasta ikimuistoisen. Tällä saarella voit kokeilla maastopyöräilyä, patikointia, sukellusta tai kilpailla tulivuorilla, mutta kävijät voivat nauttia myös sen metsien hiljaisuudesta tai rannikoiden lumosta.

Unescon maailman biosfäärialueeksi julistamalla La Palmalla järjestetään useita vuoristokilpailuja, joista osa on kansainvälisiä ja joihin huippu-urheilijat kokoontuvat nauttimaan ainutlaatuisesta maisemasta, jossa hiljaisuus ja luonto ovat läsnä eri tavoin kuin missään muualla maailmassa. Maisema, jossa aika pysähtyy ja jossa seikkailu piilee joka kulman taakana.

Contenido

Seikkailunhaluisille vierailijoille La Palman saarella järjestetään kaksi kansainvälisesti kiinnostaaa luontourheilutapahtumaa. 

Transvulcania on eri osa-alueista koostuva vuoristokilpailu. Osakilpailuista intensiivisin on yli 80 km pitkä ultramaraton. Kiipeilijät ja urheilijat kaikkialta maailmasta harjoittelevat kuukausien ajan jyrkillä huipuilla ja tulivuoriperäisessä maastossa kestääkseen 83 kilometrin uuvuttavan matkan ja 8 500 metrin kumulatiivisen korkeuseron. Lisäksi lähes koko reitti kulkee merkityillä poluilla Euroopan vaeltajaliiton kansainvälisen standardin mukaisesti. Erittäin kauniilla reiteillä, kuten Tulivuorten reitillä (Ruta de los Volcanes) tapahtuva kilpailu kulkee saaren 14 kunnan halki yleensä toukokuussa järjestettävän juhlan aikana. Jokaisessa virvokepisteessä yleisö ottaa juoksijat vastaan  lämpimästi ja kannustaen , toivottaen heille energiaa ja intoa. 

Myös El Pasossa järjestettävä Reventón Trail on kilpailu, joka kulkee etuoikeutetusti Caldera de Taburienten kansallispuiston ja Cumbre Viejan luonnonpuistojen läpi, joista jälkimmäisessä sijaitsee vuonna 2012 purkautunut La Palman uusi tulivuori. Tämä 42 200 metrin pituinen rengaskilpailureitti alkaa ja päättyy El Pasoon, ja se järjestetään yleensä huhtikuussa. Se on yhteensä 70,5 kilometriä pitkä ja kumulatiivista nousua kertyy yli 8 100 metriä.. 

Contenido

Yksi vaelluksen harrastajien tähtikohde on Caldera de Taburienten kansallispuisto. Se on halkaisijaltaan kahdeksan kilometriä ja jopa puolitoista kilometriä syvä halkeama, jota peittävät tiheät kanarialaiset mäntymetsät ja halkovat syvät rotkot.

Suositeltavin reitti lähtee Los Brecitosista, Los Llanos de Aridanesta, ja kulkee puistossa viitoitettuja polkuja pitkin joen uoman vieressä sijaitsevalle leirintäalueelle. Puistosta poistuttaessa voi käyttää samaa reittiä, mutta jos haluaa kiertää kansallispuiston kokonaan ja nähdä Cascada de Colores -vesiputouksen, on parempi kulkea El Reventón -nimistä polkua pitkin, joka päättyy Las Angustiasin rotkon suulle Tazacortessa. Caldera de Taburiente -vuoristoon saapuminen ja sieltä poistuminen yhden päivän aikana ei edellytä lupaa. Siellä yöpymiseenkuitenkin tarvitaan lupa, ja sen voi hankkia sähköisesti kansallispuistojen verkkosivuilta tai henkilökohtaisesti El Pasossa sijaitsevasta Caldera de Taburienten vierailijakeskuksesta.

Contenido

Valaan- ja delfiininbongaus on huippukokemus, josta voit nauttia kauniissa saaristossa jollain Tazacorten satamasta lähtevällä siihen tarkoitetulla aluksella. Ympäri vuoden on mahdollista tarkkailla eri valaslajeja ja muita vesieläimiä, kuten luotsivalaita, delfiinejä, kaskelotteja, haita ja lentokaloja ja jopa kilpikonnia. 

La Palman vesillä on hyvin monipuolinen eläimistö, sillä tähän mennessä tunnetuista 89 lajista on tunnistettu yli 30 lajia (7 hetulavalaslajia ja 23 hammasvalaslajia), jotka kuuluvat seitsemään heimoon,ja niitä ovat esim. delfiinit, luotsivalaat, nokkavalaat, sillivalaat, kaskelotit ja miekkavalaat. 

Contenido

Tällä kauniilla saarella valaanbongaus on erityistä siksi, että valaat uivat hyvin lähellä rannikkoa. Joskus niitä voi nähdä rannoilta ja satamista käsin. Jos kuitenkin haluat nauttia seikkailusta enemmän, on parempi siirtyä kauemmas rannikolta nähdäksesi isompia lajeja, kuten sillivalaita- ja kaskelotteja.

Kokemuksen täydentää näköala saaren jyrkälle ja teräväpiirteiselle rannikolle, jota täplittävät perinteset asumukset, kuten Candelarian ja Puntagordan rannikoilla. Näkymä on upea.

La Palman matkasta voit luoda itsellesi suuri sporttisen seikkailun, jolla nautit liikunnasta, koskemattomasta luonnosta ja merieläinten läheisyydestä. Varmasti ainutlaatuinen tilaisuus herättää uusia tuntemuksia, joita on mahdotonta unohtaa.