La Palman suosituimmat festivaalit

Tutustu Isla Bonitan hauskimpiin ja perinteisimpiin juhliin.

La Palma on saari, jossa on aina aikaa hauskanpitoon. Olipa kyse sitten vuoristo- tai rannikkokunnista, Isla Bonitan juhlat ovat ikimuistoisia musiikkinsa ja tapojensa vuoksi, ja saarella vierailevat voivat nauttia aidoista ja viihdyttävistä juhlista ympäri vuoden. Vaihtoehtoja on runsaasti joka makuun, ja vierailijat voivat nauttia kansallisen matkailun kannalta kiinnostavista tapahtumista kuten Bajada de la Virgen de las Nieves -juhlan yhteydessä järjestettävästä kääpiöiden tansseista (joka järjestetään joka viides vuosi) aina ainutlaatuisista juhlista, kuten Indianos-juhlista (karnevaaliviikon maanantaina) talkoineen.

Contenido

Vaikka kaikki Kanariansaaret ovat tunnettuja karnevaaleistaan, La Palman karnevaalit erottuvat muista siten, että kaikissa sen kunnissa osallistujat heittelevät toisiaan talkilla asuissaan ja käyttävät talkin ampumiseen jopa tykkejä jotka on sijoitettu tätä tarkoitusta varten koristeltuihin kuorma-autoihin. Los Indianos, joka järjestetään karnevaalien maanantaina, on Santa Cruz de La Palman karnevaalien odotetuin juhla sekä saaren asukkaiden että muualta maailmasta saapuvien juhlijoiden keskuudessa, ja sitä juhlimaan saapuu vuosittain yli 70 000 ihmistä. Kaikki pukeutuvat kuubalaisiksi, minkä avulla muistellaan 1900-luvun alussa Karibian helmestä palanneita kanarialaisia.

Contenido

Garafíassa sijaitseva San Antonio del Monten juhla on yksi vuoden odotetuimmista, ja se järjestetään tavallisesti kesäkuun 13. päivää lähimmäksi osuvana lauantaina. Tämä juhla yhdistää uskonnon, karjankasvatuksen, ulkoilmatanssit, käsityöt ja paikallisen ruokakultuurin, ja sitä suositellaankin etenkin kansankulttuurin ystäville. Juhlapäivänä Ermita de San Antonio del Monten alue täyttyy eri puolilta saarta tulevista vierailijoista, jotka nauttivat eläinnäyttelyistä ja eri perheiden välisestä karjankasvatuskilpailusta.

Myös saaren läntisimmässä kolkassa sijaitsevassa Puntagordan kunnassa juhlitaan tammikuun lopussa järjestettävän suositun Fiesta del Almendro -festivaalin aikana mantelipuiden kukintaa, joka täyttää pellot vaaleanpunaisilla, sinisillä ja valkoisilla kukilla. Tämä on alkusoittoa Palmerosin karnevaaleille. Tähän tapahtumaan saapuvat vieraat saavat nauttia musiikista, tansseista ja erilaisista manteleista valmistetuista makeisista (sekä ensimmäisistä karnevaalitalkoista).

Contenido

La Fiesta del Diablo -juhlaa vietetään Tijarafessa varhain aamulla 8. syyskuuta jo yli puolen vuosisadan perinteenä. Silloin paikalliset päästävät valloilleen El Diablon, jättiläismäisen tulta syöksevän olennon.

Toinen odotettu juhla on Villa de Mazossa vietettävä Corpus Christi, joka on julistettu kansallisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi. Paikalliset valmistavat juhlan koristeeksi kuukausien ajan kaaria ja mattoja luonnon raaka-aineista kuten kukista ja sammalista.

Contenido

Santa Cruz de La Palmassa järjestettävä Fiestas de la Virgen de las Nieves on seudulla erityisen tärkeä ja maineikas juhla. Joka viides vuosi heinäkuun aikana koko saari kokoontuu yhteen ja vie Neitsyen Las Nievesin pyhäköstä pyhiinvaellukselle kaupungin keskustaan ja El Salvadorin kirkkoon. Näinä päivinä kävijät voivat nähdä kuuluisien La Palman kääpiöiden huikean tanssin upealla näyttämöllä, jossa munkit ovat muuttuneet ihmeellisesti kääpiöiksi. Nähtävillä on myös kauan odotettu Menuettitanssi, joka on saanut inspiraationsa 1600- ja 1700-luvun ranskalaisen hovin tansseista.

Imagen
Santuario Virgen de Las Nieves
Santuario Virgen de Las Nieves
Contenido

Santa Cruz de La Palmassa, Villa de Mazossa, Breña Altassa ja Breña Bajassa järjestettävällä Las Cruces -festivaalilla on vuosisataiset perinteet, jonka aikana koristellaan näiden kahden paikkakunnan lukuiset tienvarsien ristit . Jokainen risti koristellaankunkin talon parhailla antimilla, kuten koruilla. Ristejä vartioivat niiden vieressä ovat mayot eli räsynuket, jotka esittävät arkisia kohtauksia saaren asukkaiden elämästä tai paikallisesti tunnettuja hahmoja.

Tazacortessa syyskuussa vietettävässä Caballos Fufos -festivaalissa joukko silkkipaperiin ja ruokoihin verhottuja hevosia tanssii kaduilla "Vuela, vuela palomita" -laulun tahdissa kapellimestarina toimivan kirahvin ohjaamina. Tämä tanssi vetää puoleensa sekä paikallisia että vierailijoita värikkyytensä ja riemukkuutensa ansiosta, sillä se on tämän kunnan suojeluspyhimyksen juhlien kohokohta.

Caballos Fuscos -tapahtuma järjestetään Fuencalientessa. Juhlassa polkan tahtiin elokuussa järjestettävien viinirypäleiden sadonkorjuujuhlien aikana, mikä on tärkeäi perinne kyseisessä kunnassa.

Saat selville jokaisen juhlan tarkan päivämääräntämän linkin juhlakalenterista. Kaikkia näitä juhlia yhdistää se, että ne ilmentävät puhtaasti saaren omaleimaista kulttuuria sekä sen ruokaperinteitä, käsitöitä ja kansanperinnettä.