Ostospäivä

Mitä ja mistä ostaa Kanariansaarilla

Monet matkaavat Kanariansaarille niiden rantojen, maailman parhaan ilmaston tai upeiden maisemien houkuttelemina. Saarilla ollessa huomaa, että paikka on myös yksi parhaista eurooppalaisista kohteista ostoksien tekoon.

Contenido

Sen lisäksi, että saarilta löytyy jokaiseen makuun ja kukkaroon sopivia kauppoja, Kanariansaarilla on erityinen verojärjestelmä, joka tekee shoppailusta edullisempaa. Kannattaa varata muutama tunti tai päivä ostosten tekoon. Se kannattaa, koska tarjonta on erittäin laaja ja monipuolinen.

Contenido

Shoppailu Kanariansaarilla kannattaa. aaristossa on muusta Espanjasta poikkeava erityinen verojärjestelmä. Kulutusvero on vain 7%, minkä ansiosta kaikkien tuotteiden hinnat ovat alhaisemmat kuin muualla. Kaikki Kanarian saaristossa vierailijat voivat hyödyntää matkaansa ostaakseen enemmän ja parempaa halvemmalla.

Contenido

Teneriffan paras "shoppausalue" on Calle del Castillo Santa Cruz de Teneriffassa. Se on ehdottomasti nähtävä ja on yksi suosituimmista ja vilkkaimmista ostospaikoista. Tältä Plaza de Españalta Plaza de Weylerille ulottuvalta kadulta löytyy kaikkea: hajuvesi-, muoti- ja asusteliikkeet, elektroniikkakaupat, kenkäkaupat sekä kahvilat, jotka sijaitsevat strategisilla paikoilla juuri sopivaa taukoa varten. Hengähdyksen jälkeen matkaa voi jatkaa Calle del Pilar kadulle, hienoimpien merkkien valtakuntaan. Etelässä ostosten ystävien paratiisi on Avenida de Las Américas, joka tunnetaan Teneriffan "kultaisena mailina”. Sillä sijaitsevat kauppaketjut ja merkkivaateputiikit, jotka esittelevät näyteikkunoissaan ylellisimpiä merkkejään.

Myös Teneriffan La Lagunassa sijaitsevat Obispo Rey Redondo (entinen La Carrera -katu) ja sen rinnakkainen katu Herradores ovat täydellisiä shoppailuun ja pieniin putiikkeihin tutustumiseen. Lisäksi samalla voi ihailla tämän upean maailmanperintökaupungin komeita rakennuksia.

Contenido

Gran Canarialla ostoksille meno tarkoittaa Triana katua. Tämä Las Palmasin historiallisessa keskustassa sijaitseva katu on melkein kuin ulkoilmaostoskeskus. Alueella on kauppoja, komeita rakennuksia ja kahviloita. Tärkein kauppakatu on epäilemättä Avenida Mesa y López, täynnä putiikkeja, kauppaketjuja ja ostoskeskuksen palveluita. Saaren eteläosassa Playa del Inglésissä sijaitsevalla Paseo Costa Canarialla voi ihailla merta ostosten teon lomassa.

Käsitöiden, erikoisten matkamuistojen ja boho-tyylisten asusteiden ystävät eivät voi olla vierailematta Santa Cruz de La Palman O'Daly-kadulla tai La Gomeran San Sebastiánin Real  kadulla, joilla on pieniä kauppoja tyypillisissä kanarialaisissa taloissa. Kaksi viehättävää katua, joilla voi kävellä rauhassa ja löytää kaikenlaisia ​​lahjoja ja matkamuistoja. 

Contenido

Kanariansaarilla on upeita ostoskeskuksia, joista löytää parhaan valikoiman asusteita sekä kansallisia ja kansainvälisiä merkkivaatteita, sekä baareja, ravintoloita, elokuvateattereita ja leikkipaikkoja.

Siam Mall -ostoskeskus Adejessa (Teneriffa), Biosfera Plaza Puerto del Carmenissa (Lanzarote), Tablero Maspalomasissa (Gran Canaria) tai Las Rotondas Puerto del Rosariossa (Fuerteventura) ovat esimerkkejä suosituimmista.
 

Contenido

Ylellisyyden ja hienoimpien merkkien ystävien kannattaa käydä korkeatasoisessa Plaza del Duque -ostoskeskuksessa, joka on Kanariansaarten ylellisin. Se sijaitsee Costa Adejessa, Teneriffan eteläosassa, ja siellä on huippuluokan putiikkeja, kuten Rolex, Bulgari, Loewe, Armani, Prada, Max Mara tai Escada.

 

Contenido

Aloe vera-kosmetiikkatuotteet ovat poikkeuksellisen laadukkaita, sillä tuliperäisessä maaperässä viljeltynä niissä on enemmän mineraaleja. Siksi ne nauttivat suuresta kansainvälisestä arvostuksesta ja sopivat täydellisesti ihonhoitoon tai matkamuistoksi Kanariansaarilta.

Kanariansaarten käsitöitä arvostetaan myös suuresti: ostamalla perinteisen Kanarian sormuksen, hauskan hatun tai tuliperäisestä kivestä kaiverretun kaulakorun voi viedä palan saarten perinteitä ja kulttuuria kotiin.

La Palman saarella käsintehdyt  Palmeros-sikarit ovat tunnetusti kuubalaisten sikarien ohella maailman parhaita. Ja Palmeron mantelijuusto, erittäin makea herkku, ihanteellinen gastronominen matkamuisto, jolla ilahduttaa herkkusuita.

Contenido

Kanarian taide on myös hyvä vaihtoehto niin matkamuistoksi kuin ainutlaatuiseksi lahjaksi. Esimerkiksi César Manriquen tai taidemaalari Néstor Martín-Fernández de la Torren litografiat, tuliperäiseen kiveen veistetyt pienet veistokset tai nousevien paikallisten taiteilijoiden teokset, joita voi ostaa taidegallerioista tai ulkokojuista.

Matka kannattaa lopettaa hyvä maku suussa, eli viedä kotiin joku gourmet-matkamuisto Kanariansaarilta. Saarten gastronomia eon täynnä korkealaatuisia tuotteita, joita ei ole helposti saatavilla muualla maailmassa, kuten maukkaat Kanarian mojo -kastikkeet, mistela -juoma, tyypilliset juustot, viinit ja makeiset, herkullinen Arehucas rommi, joka valmistetaan Gran Canarialla tai Blat -vodka, jonka väitetään olevan maailman puhtain.