Tietoja turvalliseen veneilyyn Kanariansaarilla

Yli 30 satamaa ja pienvenesatamaa kaikentyyppisille veneille. Kanariansaarille saapuu vuosittain satoja veneitä, jotka tulevat saaristoon nauttimaan hyvästä ilmastosta ja erinomaisista veneilyolosuhteista. Osa niistä jää saaristoon pidemmäksi ajaksi. Toiset taas valmistautuvat Atlantin ylittämiseen. Kaikki tarvitsevat yksityiskohtaista tietoa kiinnityspaikoista, veneilypalveluista ja viestintäkanavista. Kerromme tässä, mistä löydät kaikki nämä tiedot.

Imagen
Contenido

Kanariansaaret tunnetaan erittäin turvallisena matkailukohteena. Turvallisuus sekä maissa että merellä onkin yksi kaikkein arvostetuimpia ominaisuuksia verrattuna muihin veneilykohteisiin, jopa kaikkein korkeimpien eurooppalaisten standardien mukaisesti.

Veneily Kanariansaarilla voi olla myös hyvinkin haastavaa. Saaristoon erinomaiset olosuhteet luovat pasaatituulet vaativat myös jonkin verran kokemusta. Tämän vuoksi turvapaikan löytäminen hyvästä satamasta, veneiden korjaamiseen erikoistuneet yritykset ja täydellinen viestintäverkosto ja hätäpalvelut merellä ovat äärimmäisen tärkeitä tekijöitä kaikille maailman veneilijöille. Saaristosta löytyvät kaikki nämä olosuhteet ja siksi veneily on siellä ainutlaatuinen ja ennen kaikkea turvallinen kokemus.

Contenido

Vaikka Kanariansaarten pienvenesatamien ja vierassatamien tarjonta on erittäin laajaa, kiinnityspaikan varaaminen etukäteen on kuitenkin suositeltavaa. Kun suunnittelet reitin, kohdesatamat ja purjehduspäivät etukäteen, tiedät voivasi viettää yön rauhassa laiturin kiinnityspaikassa. Ja näin sinun ei tarvitse etsiä suojaista ankkuripaikkaa.

Tätä varten ennen matkaa on hyvä ottaa yhteyttä kohdesatamaan ja pyytää sieltä päivitetyt tiedot, joiden lisäksi saat suosituksia ja tietoa sataman tarjoamista palveluista. Vaikka nykyään verkossa on tarjolla yhä enemmän varauspalveluita ja satamien verkkosivut tarjoavat varsin yksityiskohtaista tietoa, on kuitenkin parasta ottaa yhteyttä suoraan satamatoimistoon joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Contenido

Lisäksi tiettyinä vuodenaikoina kiinnityspaikan löytäminen voi olla hankalampaa. Tämän johdosta Kanariansaarten ominaisuuksien tunteminen ja suunnittelu etukäteen ovat elintärkeitä tekijöitä rauhallista ja turvallista matkaa varten.

Syyskuun ja marraskuun välisenä aikana saattaa olla vaikeampaa löytää vapaita kiinnityspaikkoja. Saaristossa vierailee suuri määrä aluksia, jotka valmistautuvat Atlantin ylitykseen. Tämä on paras vuodenaika tähän tarkoitukseen. Silloin sadat eri alukset sijoittautuvat saarten satamiin ruokavarastojen täyttämiseksi, korjauksien tekemiseksi tai vain voimien keräämiseksi ennen lähtöään kohti Amerikkaa.

Contenido

Kanariansaarilla on yli 30 satamaa ja pienvenesatamaa, joiden kapasiteetti sopii kaikentyyppisille ja kaikenpituisille aluksille. Satamat voivat olla yksityisiä, valtiolle kuuluvia tai Kanarian aluehallinnon satamia. Jokainen satama huolehtii omasta logistiikastaan kysyntään vastaamiseksi ja niiden verkkosivuilta löytyvät kaikki veneilijöiden tarvitsemat tiedot.

Contenido

VHF-kanavat, joiden kautta tulee ilmoittaa satamaan saapumisesta, on ilmoitettu verkkosivuilla. On suositeltavaa ottaa yhteyttä tätä kanavaa käyttäen satamatoimistoon tai johtoon ja noudattaa annettuja ohjeita. Joissakin tapauksissa satamassa on odotuslaituri, jonne tulee pysähtyä ensimmäiseksi kaikkien muodollisuuksien hoitamista varten. Tavallisesti satamissa on myös henkilökuntaa, joka auttaa kiinnittäytymisessä.

Contenido

Kanariansaarten satamien verkkosivut tarjoavat yksityiskohtaista tietoa veneily- ja tietopalveluista, sekä luettelon kaikista yleisesti kiinnostavista satamista, pienvenesatamista ja satamien valmiuksista. Tietopalveluista veneilijät löytävät lisätietoja hälytyksistä ja säävaroituksista, jotka voivat vaikuttaa turvallisuuteen, mukaan lukien tuulia ja aaltoja koskevat tiedot ja vuorovesien tilannetiedot. Tiedot saadaan linkin kautta valtion ilmatieteen laitokselta (Agencia Estatal de Meteorología).

Muita tärkeitä tietoja ovat puhelinnumerot ja radiokanavat hätätapauksia varten, sekä meripelastuspalvelun koordinoidut palvelut, joita tarjotaan 24 tuntia vuorokaudessa. Kanariansaarten hätäkanavat ovat VHF-kanavat 16 ja 70, ja maissa toimiva hätäpuhelin löytyy numerosta 900 202 202.

Contenido

Lisäksi kaikki satamatoimistot tai satamien johto, jotka vastaanottavat hätäapupyynnön, pystyvät aktivoimaan meripelastuspalvelun, joka järjestää ja koordinoi tarvittavan avun. Kaiken kaikkiaan Kanariansaarilla on täydellinen verkosto turvallisen veneilyn takaamiseksi.