Valaita Kanariansaarilla

Valaiden tarkkailu saaristossa

Kanariansaarten merenpohjan rikkaus ja läpinäkyvät miellyttävän lämpimät vedet, joiden keskilämpötila on talvella 19 astetta ja kesällä 25 astetta, houkuttelevat monia merieläimiä. Saarten etuna muihin alueisiin on se, että monet näistä eläimistä asuvat saarilla vuoden ympäri. Ne ovat alueen pysyviä asukkeja.

Contenido

Tämä tarkoittaa, että Kanariansaarilta löytyy lähes 30 eri lajia, mukaan lukien sinivalas ja delfiinit. Ne ovat niin yleisiä, että saaristosta on tullut Euroopan tärkein paikka niiden tarkkailuun vapaudessa. Mahdollisuus nauttia näistä nisäkkäistä ja tarkkailla niitä vapaudessa luonnollisessa elinympäristössään on todella unohtumaton kokemus koko perheelle.

Contenido

Kanariansaarilla voit tavata jopa kuutta eri lajia näitä vesinisäkkäitä, joita pidetään yhtenä maailman älykkäimmistä eläimistä. Delfiinien näkemisestä merellä aamunkoitteessa, veneistä tai jopa joistakin rannikon kohdista, on tavanomaista saarten asukkaille. 

Contenido

Tämä delfiinien heimoon kuuluva valas on hyvin yleinen näky Kanariansaarilla, koska se elää saarien vesillä pysyvästi. Tämä erittäin ystävällinen eläin liikkuu aina laumassa, leikkien lauman muiden jäsenten kanssa. Eläimet ovat hyvin sosiaalisia, eikä olekaan harvinaista nähdä niiden lähestyvän veneitä. 

Contenido

Kaskelotti voi kasvaa jopa 20 metrin pituiseksi, ja se onkin yksi maailman suurimmista nisäkkäistä. Vaikka niiden havaitseminen Kanariansaarilla on mahdollista, se ei ole kovin yleistä, koska nämä eläimet liikkuvat enimmäkseen veden alla. Ruokaa etsiessä kaskelotin sukellus voi kestää 35 minuuttia ja se voi sukeltaa 3 kilometrin syvyyteen.

Contenido

Uurteisvalaat ovat hetulavalasheimon runsaslukuisin ja monipuolisin lahko. Siihen kuuluu Kanariansaarilla elävä ryhävalas, joka voi kasvaa jopa 16 metriseksi. Eläimen tunnistaa helposti sen erikoisen muodon takia. Parran lisäksi sillä on erityinen kyttyrä, joka erottaa sen muista valaista.

Contenido

Veneissä, jotka soveltuvat valaiden ja delfiinien tarkkailuun, on näkyvä ”Barco Azul” -merkintä. Se on osoitus siitä, että ne noudattavat lakeja ja määräyksiä, joiden avulla taataan merensuojelualueiden vastuullinen käyttö ja suojellaan Kanariansaarten vesillä asuvia eläimiä. 

Contenido

Meren ystävien, jotka haluavat tarkkailla valaita niiden luonnollisessa elinympäristössä, tulee aina noudattaa asiantuntijoiden suosituksia Kanariansaarilla. Merieläinten käyttäytymisen tuntijoina he voivat opastaa vierailijaa saarten kristallinkirkkailla vesillä mihin vuoden aikaan tahansa.