Vapaa-ajanvietto merellä Kanariansaarilla

Purjehtimisen lisäksi Kanariansaarilla voi nauttia lukuisista erilaisista merellisistä vapaa-ajanviettomahdollisuuksista. Melonta, kajakit, sukeltaminen, surffaus, purjelautailu, leijalautailu... Hyvä ilmasto suosii kaikenlaisten vesiurheilulajien harrastamista vuoden ympäri. Näitä aktiviteetteja voivat harrasta kaikki kaikilla saariston saarilla. Ihanteellinen ympäristö meren ja tuulen ystäville.

Contenido

Kanariansaarilla voi harrastaa urheilua ja vapaa-ajanviettolajeja ulkoilmassa miellyttävässä lämpötilassa koko vuoden. Kesällä 23 ºC:n ja talvella 19 ºC:n keskilämpötilat, pitkät valoisat päivät ja vähäiset sadekuurot tekevät saaristosta ihanteellisen kohteen merestä ja tuulista nauttimiseen. Saarilla omilla veneillään vierailevat matkailijat voivat yhdistää veneilyn lukuisiin muihin harrastuslajeihin, joissa meri näyttelee pääosaa.

Contenido

Veneilyn ystävät nauttivat merestä kaikissa erilaisissa muodoissa. On hyvin yleistä, että veneilijät harrastavat myös muita vesiurheilulajeja tai nauttivat aktiviteeteista, jotka liittyvät mereen, tuuleen ja aaltoihin. Monissa Kanariansaarilla vierailevissa veneissä on mukana lainelautoja, melontalautoja, sekä sukellus- ja snorkkelointivälineitä. Miehistöt nauttivat näistä aktiviteeteista kohdesatamissa, joissa vierailevat veneillään.

Mutta on myös mahdollista vuokrata välineitä tai ostaa vastaavia palveluita yrityksiltä, joiden toiminta keskittyy vapaa-ajanviettoon merellä. Melonta, kajakit, sukeltaminen, lainelautailu, purjelautailu, leijalautailu ovat purjehtimisen lisäksi vain muutamia Kanariansaarilla tarjolla olevista merellisen vapaa-ajanvieton mahdollisuuksista.

Contenido

Kanariansaarilla puhaltavat pasaatituulet takaavat erinomaiset olosuhteet purjehtimiseen koko vuoden ympäri. Tämän johdosta saaristosta on muodostunut maailmanlaajuinen huippukohde kilpapurjehdukseen ja siksi sen purjehduskouluissa kasvaa aina uusia regattapurjehtijoita. Atlantin valtamerellä purjehtimaan oppiminen on toinen kiinnostuksen kohde Kanariansaarten vesillä.

Jokaisella saarella on tarjolla vähintään yksi alan keskus tai purjehduskoulu. Vaikka nykyään on olemassa useita vaihtoehtoja, tosiasia on se, että saarten pursiseurat tai purjehdusliitot ovat olleet jo vuosien ajan tämän urheilulajin tärkeitä edelläkävijöitä. Purjehtimaan oppiminen jossakin näistä keskuksista antaa mahdollisuuden jatkaa harrastusta sen jälkeen, kun perusasiat on opittu kursseilla.

Vaikka ihanteellisesti lasten olisi hyvä aloittaa purjehtimisen opettelu 8-vuotiaina, on mahdollista aloittaa lajin harrastaminen jo 6-vuotiaana. Tämä on hyvä tapa tarjota perheen pienimmille ensimmäinen kosketus purjehduksen maailmaan. Mutta tarjolla on aloittelijakursseja myös aikuisille. Kaikki iät ovat sopivia tämän harrastuksen aloittamiseen.

Contenido

Gran Canaria kesäkursseja järjestävät seuraavat pursiseurat ja liitot: Real Club Náutico de Gran Canaria, Club Marítimo Varadero ja Real Club Victoria. Lisäksi Federación Insular de Vela -liitto tarjoaa myös muita mahdollisuuksia. Niiden kautta voi opiskella Las Palmas de Gran Canaria, Muelle Deportivolla sijaitsevassa keskuksessa, tai saaren eteläosassa sijaitsevassa Puerto Ricon purjehduskoulussa. Tämä koulu on yksi saariston vanhimmista, ja sen perusti 70 vuotta sitten Joaquín Blanco Torrent, jota pidetään kanarialaisen purjehduksen edelläkävijänä. Puerto Ricon koulusta ovat lähtöisin monet kansalliset ja kansainväliset merkkihahmot, maailmanmestarit ja olympiamitalistit.

Contenido

Monet niistä vaihtoehdoista, joita on olemassa purjehtimaan oppimiselle Teneriffalla löytyvät pursiseurojen osiosta Federación Territorial -liiton verkkosivustolta. Lanzarotella on useita vaihtoehtoja, esimerkiksi Arrecifessa, jossa sijaitsee Real Club Náutico. Puerto Calerossa sijaitsee purjehduskoulu Código Cero, Playa Hondassa Centro Insular de Deportes Náuticos, joka on Lanzaroten paikallishallinnon valvonnassa, ja saaren eteläosassa on Club de Regatas 4 Vientos -pursiseuran purjehduskoulu.

Real Club Náutico de La Palma, Kanariansaarten vanhin pursiseura, järjestää tiloissaan myös purjehduskursseja aloittelijoille. Ja Fuerteventuralla toiminnasta vastaa Puerto del Rosariossa sijaitseva vesiurheilukoulu Escuela de Deportes Náuticos del Cabildo.

Contenido

Kanariansaaria pidetään Euroopan Havaijina lainelautailuun ja purjelautailuun. Suuri määrä rantoja, aaltojen vaihtelevuus ja jatkuvat ja voimakkaat tuulet tarjoavat kaiken sen, mitä näihin urheilulajeihin tarvitaan. Molempien lajien harrastamiseen on tarjolla useita eri paikkoja, joilla jokaisella on omat erityisominaisuutensa ja jotka sopivat sekä aloittelijoille että asiantuntijoille. Tämän johdosta on mahdollista aloittaa lajin harrastaminen aivan alkuvaiheista, tai uskaltautua vaativimmille alueille, joilla pärjäävät vain alan kokeneet konkarit.

Saaristossa voi surffailla koko vuoden, mutta purjelautailu on kausiluonteisempaa tuulista riippuen. Paras kausi lainelautailuun on syys-talvikausi. Purjelautailua taas on parasta harrastaa kesäisin, kun pasaatituulet puhaltavat voimakkaammin. Meren ystävät voivat näin ollen yhdistää molemmat urheilulajit, jotka täydentävät toisiaan ja joissa on tarjolla lukemattomia mahdollisuuksia alan harrastajille.

Jokaisella saarella on omat paikkansa lainelautailuun ja purjelautailuun, lukuisia alan keskuksia, joissa aloittelijat voivat opetella ja joista saa myös vuokrata välineitä. Aalloilla ratsastaminen lukuisien paikallisten tai vierasmaalaisten lautailijoiden kanssa on todellinen kokemus seikkailunhaluiselle Kanariansaarilla vierailijalle.

Contenido

Kanariansaarten merenpohjaan on kätkeytynyt todellinen monimuotoisuuden maailma, johon jokaisen vierailijan tulisi tutustua. Saaristossa sukeltaminen on todellinen etuoikeus monista eri syistä. Erinomainen näkyvyys, merenalaisen elämän runsaus, sukeltamismahdollisuudet kaikilla eri vaikeustasoilla, veden miellyttävä lämpötila sekä sukellussyvyydet 10–50 metrin välillä. Saarten tulivuoriperäisyys on muovannut uskomattomia kivimuodostelmia meren pohjaan ja sen biodiversiteetille ei ole vertaa muualla Euroopassa.

Näiden erinomaisten olosuhteiden ansiosta sukeltaminen on saarilla erittäin suosittu laji, sekä matkailijoiden että saarelaisten keskuudessa. Kaikilla saarilla on sukelluskouluja, joissa harrastuksen voi aloittaa ja välineiden vuokraamiseen erikoistuneita keskuksia, joissa voi ilmoittautua mukaan vaativampiin sukellustapahtumiin ohjaajan valvonnassa.
 
Kaikkein helpointa – ja useimmiten kaikkein miellyttävintä – on kuitenkin ottaa käyttöön sukelluslasit ja snorkkeli ja vain ryhtyä tarkkailemaan rannikoiden merenalaista elämää. Vulkaaniset kivimuodostelmat houkuttelevat luokseen monimuotoista ja uskomattoman kaunista elämää vain muutaman metrin syvyydessä.

Contenido

Kajakki, kanootti ja melonta ovat myös merellisiä lajeja, joita voi harrastaa Kanariansaarilla koko vuoden. Saarien rannikkoon tutustuminen mereltä käsin on unohtumaton kokemus. Voit vuokrata jonkin näistä veneistä tai laudoista ja ryhtyä tutustumaan vaikuttavaan luonnonympäristöön, rantoihin ja pieniin poukamiin sekä tulivuoriperäisiin luoliin monessa saariston kohteessa.

Näin sinulla on mahdollisuus tutustua rannikkoon läheltä ja aivan erityisellä tavalla. Voit todeta saarten vulkaanisen alkuperän, tarkastella rantajyrkänteitä lähietäisyydeltä ja tarkkailla merenpohjan elämää kristallinkirkkaiden vesien tarjoaman näkyvyyden ansiosta. Lisäksi saarilla on useita yrityksiä, jotka tarjoavat näitä palveluita nautittavaan retkeilyyn perheen tai ystävien kanssa. On kuitenkin aina suositeltavaa noudattaa alan yritysten antamia ohjeita, sillä saarten meriolosuhteet ja tuuli voivat hankaloittaa liikkumista.