La Palma

kaunis saari

Jos La Palma olisi väri, se olisi vihreä kaikissa sen sävyissä. Väri tulee kanarianmännyistä ja eri laakeripuulajeista, jotka ovat kotiutuneet Isla Bonitaan. Metsissä, jotka reunustavat syviä rotkoja, on paljon erilaisia vaellusreittejä.

Contenido

Viimeisimmät viime vuosisadalla tapahtuneet purkaukset laajensivat saaren pinta-alaa ja loivat uusia tuliperäisiä maisemia, jotka lisäsivät alueen kauneutta. Tulivuoren huiput, pienistä kivistä muodostuneet peitteet, laavakentät, mustan, okran ja punaisen sävyt, hiljaisuus...kaikki tämä yhdessä luo vaikuttavan tunnelman, joka yhdistää katselijan kesyttämättömän luonnon voimakkaaseen energiaan.

Contenido

Entä jos katse suunnataan taivaalle? Sanoin kuvaamatonta. La Palma, Starlight Reserve -sertifikaatin haltija, on yksi maailman parhaista paikoista tarkkailla taivasta. Entä jos sukeltaa veden alle? Yllätä itsesi. Saarella sijaitsee yksi Kanariansaarten kolmesta meriluonnonpuistosta. Se on vedenalainen valloittava tulivuorimaisema, jossa on paljon luolia, kaaria ja puroja, ja jossa elää monia erilaisia lajeja, osa ainoastaan täällä. 

Takaisin pintaan, mutta poistumatta kristallinkirkkaista ja sinisistä vesistä, jotka ympäröivät La Palman jyrkkää rannikkoa, voi rentoutua yhdessä upeista luonnonaltaista, joita merelle yltäneet laavavirrat suojaavat.

 

 

00:00
Título
La Palma
Vídeo
Póster
La Palma - Ruta de los Volcanes
La Palma - Ruta de los Volcanes
Tipo
Ancho completo
Contenido

Mikä täällä on parasta? Se, että tästä upeasta saaresta, kestävän kehityksen alueesta, voi nauttia milloin tahansa ympäri vuoden. Koska kyseessähän on yksi Kanariansaarista, jossa on maailman paras ilmasto.

Contenido

Caldera de Taburiente on yksi Kanariansaarten upeimmista luonnonpuistoista ja epäilemättä La Palman suurin aarre. Vierailu tässä mahtavassa paikassa, jonka seinät nousevat yli 2.000 metrin korkeuteen, on unohtumaton kokemus. 

Mutta puistoa ei ole tarkoitus vaan katsella, vaan kokea. Paras tapa vierailla alueella on patikoida jollakin käytössä olevista poluista. Kaikki aistit aktivoituvat kävellessä vehreässä kanarianmäntymetsässä. jolloin vierailija voi nauttia tämän saaren ainutlaatuisen lajin erityisestä tuoksusta tai alueella asuvien lintujen miellyttävästä laulusta. Calderan sisämaahan pääsy vaatii jonkin verran vaivaa, mutta palkinto matkan varrella on uskomaton, koska patikoidessa törmää huikeisiin paikkoihin ja lopussa voi nauttia virkistävästä uinnista raikkaissa virroissa kristallinkirkkaassa vedessä täysin koskemattoman luonnon ympäröimänä. 
Saadakseen oikean käsityksen alueen mahtavuudesta, on suositeltavaa vierailla puiston huipuilla, joissa sijaitsee maailmankuulu Roque de los Muchachosin astrofyysinen observatorio. Sieltä voi ihailla upeaa Calderaa ja tuntea leijuvansa ilmassa.

 

Contenido

Yksi tämän Kanariansaaren tärkeimmistä nähtävyyksistä ovat patikoinnit vaellusreiteillä, jotka vievät kulkijan käsittämättömän erilaisiin toinen toistaan kauniimpiin maisemiin: tulivuoren karusta ympäristöstä reheviin mänty- ja laakeripuumetsiin sekä harjuille ja syviin rotkoihin sekä jyrkille rannikkokallioille... Valinnanvaraa löytyy!

Caldera de Taburienten kansallispuistoon vievä Ruta de los Volcanes tulivuorten vaellusreitti on yksi La Palman tunnetuimmista. Reittiä pidetään yhtenä maailman kauneimmista nähtävyyksistä. Se on vaativa ja sen varrelta huipulta rannikolle löytyy uskomattomia maisemia. Nämä kauniit näkymät korvaavat varmasti vaivan.

Contenido

Tuliperäisten maisemien ja mäntymetsien lisäksi Isla Bonitan säilyttämä suuri salaisuus löytyy sen runsaista laakeripuumetsistä, kuten Los Tiles. Tertiäärikauden kasvit katosivat lähes kaikkialta miljoonia vuosia sitten, mutta täältä ne ovat säilyneet. Patikointi tämän tiheän, aavemaisen ja kostean metsän poluilla on kuin haltijasadusta, ne vievät vierailijan takaisin kaukaisiin aikoihin, jolloin ihmistä ei edes ollut olemassa.

Imagen
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Contenido

Kun aurinko laskee La Palman saarella, alkaa taikuus. Tähdet tulvivat ja kiinnittävät katseen jokaiselta, joka kääntää katseensa kohti puhdasta ja kirkasta taivasta. Saari onkin yksi maailman parhaista paikoista tarkkailla maailmankaikkeutta. Todisteena tästä tutkijat kaikkialta maailmasta tulevat tälle Atlantin saarelle tarkastelemaan aurinkokuntaamme ja sen ulkopuolta Roque de los Muchachosin astrofysikaalisen observatorion tehokkailla kaukoputkilla.

Contenido

Mutta ei tarvitse olla tiedemies nauttiakseen tästä erityisen lain suojaamasta näytöksestä. Saari oli ensimmäinen Starlight Reserve maailmassa, ja sillä on myös Starlight Tourist Destination -sertifikaatti. Joten La Palman vierailun aikana on varattava vähintään yksi yö tähtien tarkkailuun opastetulta reitiltä tai joltain näköalapaikalta. Muistathan toivoa jotain!

 

Contenido

La Palman taivas ole ainoa läpinäkyvä asia. Sitä ovat myös saaren rannikon vedet, jotka ovat poikkeuksellisen sopivia sukellukseen. Rannoilta löytyy kauniita vulkaanisia hiekkarantoja, joilla voi nauttia rentouttavasta auringosta ja merestä milloin tahansa ympäri vuoden. Jotkut rannoista ovat hiljaisia ​​ja turvallisia ja sopivat täydellisesti perheille, kuten Puerto Naos ja Los Cancajos. Mutta lisäksi saarelta löytyy syrjäisiä ja koskemattomia rantoja, kuten Nogales, joissa on oltava erityisen varovainen voimakkaiden virtausten takia.

Contenido

Toinen erinomainen vaihtoehto ovat upeat luonnonaltaat ja lammet, joita suojaavat aalloilta purkausten jälkeen mereen vierineet tulivuorikivet. Tunnetuimmat ovat Charco Azul ja La Fajana luonnonaltaat, joilta löytyy myös palveluita, kuten ravintoloita ja wc:tä, jotta vierailija voi nauttia täydellisestä päivästä, varsinkin lasten kanssa.

Contenido

Los almendrados ja prinssi Albert ovat La Palman kuuluisimpia jälkiruokia, makea päätös herkullisille aterioille.

 

Imagen
Príncipe Alberto
Príncipe Alberto