Bandaman luonnonmonumentti

Kävele tulivuoren kalderaan Gran Canarialla

Käveleminen Bandaman kalderaan on kuin menisi ajassa taaksepäin miljoonia vuosia jättiläismäisten maanalaisten räjähdysten aikakauteen, joka tuotti tämän kilometrin levyisen kehämäisen kalderan. Vain 20 minuutin ajomatkan päässä Las Palmasista sijaitseva Bandama on vaikuttava luonnonmonumentti, jossa on kovera, harmaata tulivuoren tuhkaa oleva pohja, jota peittävät kotoperäisten puiden metsiköt ja joka on kalderan seinämien ympäröimä.

Paras näköalapaikka Bandaman kalderaan

Kalderan vieressä on 575 metrin korkuinen Pico de Bandaman tulivuoren keila. Se on saaren uusin keila ja tarjoaa parhaat näkymät kalderaan huipun näköalapaikalta. Voit kävellä kalderaan polkuverkostoa pitkin, joka vie 170 metrin matkan kalderan pohjalle. Mennessäsi alaspäin tähyile saaren alkuperäisasukkaiden viljan säilöntään käyttämiä luolia ja etsi vanha rypälepuristin ja vanhoja taloja, jotka ovat jäänteitä kalderan satojen vuosien asutuksesta.

Korkeus
574 m
Flora interest
Catering
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Santa Brígida

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
2
10
262
10045