Maspalomasin dyynien luonnonsuojelualue

Aavikko ja keidas Gran Canarian eteläosassa

Maspalomasin dyynit ovat ainutlaatuinen, villi paikka Kanariansaarilla sen kauneuden ja erilaisten ekosysteemien ansiosta. Kanariansaarten hallitus suojelee sen 400 hehtaarin aluetta erityisen arvokkaana luonnonsuojelualueena, johon kuuluu upea ranta, dynaamiset hiekkadyynit, palmulehto ja murtovesilaguuni. Tämä aavikon ja keitaan yhdistelmä sijaitsee Gran Canarian eteläkärjessä, ja sitä ympäröi kuuluisa Maspalomasin lomakeskus.

Tekemistä Maspalomasin dyyneillä

Lisätietoa alueesta saat vierailemalla Hotel Riu Palacen tietokeskuksessa ja näköalapaikalla Playa del Inglésissä Maspalomasin pohjoisosassa. Sieltä voit lähteä kävelemään polun kolmatta haaraa pitkin kaikkien erityyppisten dyynien läpi aina aurinkoiselle Maspalomasin rannalle saakka. Rannalla voit katsella laguunin monimuotoista luontoa, rentoutua palmulehdon varjossa tai vierailla Tony Gallardon ekologisessa puistossa.

Korkeus
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Maspalomas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Lintujen tarkkailua Charca de Maspalomasissa

Charca de Maspalomas on ihanteellinen paikka vesilintujen tarkkailuun. Murtovesilaguuni täynnä tamariskeja ja kaisloja Gran Canarian kaakkoisosassa Maspalomasin dyynien luonnonsuojelualueella Gran Canarian eteläkärjessä. Se on vain 200 metrin päässä ikonisesta Maspalomasin majakasta. Kävelytie laguunin läntisellä reunalla on paras paikka valokuvaukseen ja kiikarointiin. Jos olet onnekas, voit nähdä lahdella jopa 24 muutto- ja paikkalintulajia. Harmaa- ja jalohaikarat ovat suurimman osan vuodesta paikkalintuja ja pyydystävät kaloja ja hyönteisiä. Pulmussirrit taas etsivät ruokaa tämän hiljaisen kosteikon mutapohjasta. Keltajalkaiset lokit lentävät yllä, ja liejukanat ja nokikanat ovat yleisiä. Alueella voi nähdä satunnaisesti myös kalasääskiä ja arabihaukkoja.

Imagen
Título
Kamelikaravaanissa Maspalomasin dyynien halki

Seikkailu Gran Canarian aavikolla

Yksi tapa tutustua Maspalomasin dyyneihin on kamelikaravaanissa. Ratsastaessasi näillä aavikon eläimillä, jotka ovat sopeutuneet erinomaisesti Maspalomasin olosuhteisiin, näet dyynien upean sekoituksen aavikkoa ja keitaita. Matka aavikon halki eteläisellä Gran Canarialla tarjoaa erinomaisen lomamuiston.

Kamelit lähtevät karavaanissa reitille, joka kestää 35 minuuttia ja vie matalia dyynejä ja kotoperäisiä autiomaan kasveja sisältävän dyynialueen läpi.Kamelikaravaanin mukaan voit lähteä Fatagan rotkon itäisellä reunalla olevilta teltoilta vain muutaman sadan metrin päässä Maspalomasin laguunilta sisämaahan päin. Aurinkovoiteen käyttö on suositeltavaa tällä unohtumattomalla seikkailulla.

Imagen
Título
Matkailukeskus, näköalapaikka ja Tony Gallardon puisto

Tutustu Gran Canarian parhaiden dyynien luontoon

Suosittelemme erityisesti kolmea paikkaa, joissa Maspalomasin dyynien luonnon rikkauteen voi tutustua: tämän erityisluonnonsuojelualueen matkailukeskus, sen keskeisin näköalapaikka ja Tony Gallardon puiston palmuviljelmä, johon järjestetään opastettuja kierroksia. Kun retken aloittaa vierailemalla näissä kolmessa paikassa, matkailijalle avautuu tämän Gran Canarian eteläisimmässä kärjessä sijaitsevan luonnonalueen karu kauneus ja sen kasviston ja eläimistön monimuotoisuus.

Playa del Inglésin Riu Palace -hotellin sisällä sijaitsevassa matkailukeskuksessa on dyynien alkuperää ja ekologista merkitystä esitteleviä paneeleja ja videoita. Keskuksen ystävällinen henkilökunta voi varata vierailijalle paikan Maspalomasin Tony Gallardon puistoon suuntautuvalle opastetulle kierrokselle, jonka aikana vierailija voi tutustua viehättävään kanarialaiseen palmumetsään ja suojelualueen ekosysteemin mallinnoksiin. Matkailukeskuksen vieressä on erinomainen näköalapaikka dyyneille, ja paikalta pääsee suoraan Playa del Inglésin romanttiselle Costa Canaria -kävelykadulle.

Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
2
9
262
10045