Tamadaban luonnonpuisto

Kanarianmäntymetsä biosfäärialueella

Tamadaban luonnonpuisto kuuluu Gran Canarian koskemattomimpiin alueisiin. Sen 7 500 hehtaarin alue ulottuu ylängöltä kauas saaren länsirannikolle saakka Unescon biosfäärialueella. Maisemaan lukeutuvat kotoperäiset kanarianmäntymetsät, länsirannikon jyrkät ja lähes luoksepääsemättömät kalliot ja laaksojen monimuotoinen luonto.

Tekemistä Tamadaban luonnonpuistossa

Puiston ylänkö sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä Artenarasta GC-216-tietä pitkin. Voit ruokailla Llanos de La Mimbren piknikalueella tuoksuvan mäntykatoksen alla ennen kuin siirryt katselemaan metsää La Banderan huipulta. Alempana GC-200-tie yhdistää La Aldea de San Nicolásin kaupungin El Balcónin näköalapaikkaan, jossa voit kokea lohikäärmeen hännäksi kutsutun kalliomuodostelman, sekä palmujen peittämään Guayedran laaksoon ja sen suojaisaan rantaan.

Korkeus
45 m
Flora interest
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Artenara, Aldea de San Nicolas, Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Tamadaban mäntymetsä

Gran Canarian suuri mäntymetsä

Tamadaban luonnonpuistossa sijaitsee upea, yli 2 000 hehtaarin suuruinen mäntymetsä, joka peittää jylhän ylängön Gran Canarian luoteisosassa. Metsään on kulku Agaeten tai Aldea de San Nicolásin kautta. 1900-luvulla metsitetty ja uudistettu metsä on yksi Kanariansaarten terveimmistä mäntymetsistä ja suosittu virkistysalue.

Gran Canarian mäntyjä kutsutaan kanarianmännyiksi, ja niitä esiintyy vain tässä saaristossa. Ne ovat korkeita, symmetrisiä, tuhkanvihreitä ja luonnostaan tulenkestäviä. Puiden viileässä varjossa on aromaattisia kasveja ja värikkäitä kukkia, kuten päivännoutokasveja, villitimjamia ja keltamaitteita. Puiden rungoissa asustaa erilaisia lintuja, kuten vilkkaita tikkoja sekä harvinaisia mutta hienoja kanarianpeippoja.

Imagen
Título
Llanos de La Mimbren leirintäalue

Telttailua ja asuntovaunumatkailua Gran Canarian mäntymetsissä

Yksi Gran Canarian asukkaiden suosikkiaktiviteeteista maaseudulla on kokoontuminen Tamadaban mäntymetsän varjoon. Siksi sen leirintä- ja grillialue on yksi Gran Canarian suurimmista ja parhaimmista. Llanos de La Mimbressä on tilaa 400 teltoissa ja asuntovaunuissa majoittuvalle hengelle, ja se on ihanteellinen tukikohta tähän luonnonpuistoon tutustumiseen. Se sijaitsee aivan Tamadaban mäntymetsän sydämessä GC-216-tien varrella, joka kulkee La Banderan huipun ympäri. Aivan leirintäalueen vierestä lähtee useita retkeilyreittejä, kuten La Banderan huipulle kulkeva reitti sekä klassinen, 20 kilometrin pituinen San Pedron polku, jolta on hienot näkymät Agaeten laaksoon. Jos haluat leiriytyä Llanos de la Mimbressä, paikka on varattava etukäteen.

Imagen
Título
Guayedran laakso ja ranta

Palmulehto ja villi ranta Agaeten lähellä

Guayedra on pitkä laakso tai rotko, jonka lehdossa on kanarianpalmuja ja jonka suulla on villi ranta, jolla on pikkukiviä ja vulkaanista hiekkaa. Tämä rauhallinen kolkka sijaitsee vain kuuden kilometrin päässä Agaeten satamasta Gran Canarian luoteisosassa. GC-200-tie kulkee laakson läpi, ja rannalle johtaa 650 metrin pituinen polku. Ranta tarjoaa rauhallisen rentoutumispaikan Tamadaban luonnonpuistossa tehtyjen ponnistelujen jälkeen.

Guayedran harvinaislaatuiseen kasvistoon kuuluu upeita palmuja sekä mastiksipuuvesakko, joka on jäänne muinaisesta metsästä. Laaksossa on useita Gran Canarialle kotoperäisiä lajeja, kuten kaunis Guayedran päivänkakkara. Alueen Agaeteen yhdistävällä patikkakierroksella voit kokea alueen täyden kauneuden. Patikoinnin jälkeen voit uida Guayedran rannalla, mutta varo aaltoja ja virtauksia.

Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
2
10
262
10045