Charco de los Clicos (Vihreä laguuni)

Laguuni tulivuoren kraatterissa Lanzarotella

Lanzaroten länsirannikolla lähellä Yaizaa tulee vastaan vastakohtien maisema. Täällä sammuneen tulivuoren kraatteri painuu Atlantin valtamereen muodostaen Charco de los Clicosin eli Vihreän laguunin, joka on julistettu luonnonsuojelualueeksi. Sen vihreä, pohjassa olevien levien värjäämä väri on vastakohtana taivaan ja meren sinelle sekä mustalle hiekalle El Golfon rannalla, joka on vain 100 metrin päässä laguunista.

Tulivuorimaisema, jota voi ihailla meren äärellä

Jotta voit nauttia näkymistä niiden ollessa parhaimmillaan, kannattaa mennä ensin El Golfon näköalapaikalle erityisesti myöhään illalla, kun tunnelma on tyyni ja rauhallinen. Parkkipaikalta alas rannalle johtava polku vie sinut keskelle Charco de los Clicosin ainutlaatuista tulivuorimaisemaa, ja rannalla voit myös ihailla hienoja auringonlaskuja.

Korkeus
5 m
Trekking routes
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
3
10
262
10045