La Gerian suojeltu maisema

Ainutlaatuinen tulivuorimaisema maailmassa

Miten Lanzaroten kaltainen kuiva saari voi tuottaa erinomaisia valkoviinejä ja makeita viinejä? Vastaus on "geria", joka on kartionmuotoinen, useita metrejä syvä, tulivuoren soran luonnollisiin kerroksiin kaivettu kuoppa, johon on istutettu viiniköynnös. Tämän jälkeen viiniköynnöksen ympärille rakennetaan puolikuun muotoinen valli, joka suojaa sitä tuulelta. Rivi riviltä nämä täydelliset vihreän, okran ja mustan sävyiset kuopat tarjoavat ainutlaatuisen maiseman, joka on yksi syy sille, miksi Lanzaroten sisällyttäminen Unescon biosfäärialueiden verkostoon on perusteltua.

Kansainvälisesti tunnustetut viinit ja viinitilat

Tällä tavalla kasvatetaan myös hedelmäpuita, kuten viikunapuita, mutta viiniköynnökset ovat kuitenkin "gerioiden" tähtiä. La Gerian suojellussa maisemassa on useita viinitiloja, jotka myyvät kansainvälisesti palkittuja viinejä, kuten joitain Malvasia-rypäleen tunnetumpia viinejä. Näiden upeiden viinitarhojen alapuolella on toinen luonnonhelmi, Los Naturalistasin luola, joka on noin 1 600 metriä pitkä. Ole varovainen mennessäsi luolaan ja ota mukaan kunnon taskulamppu, jotta näet lukuisat pienet laavaneulaset, jotka työntyvät esiin sen katosta.

Korkeus
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
3
10
262
10045