Anagan maaseutupuisto

Tutustu La Lagunan ja Santa Cruzin vuoriin

Anaga on vuoristoista ylänköä terävine huippuineen ja syvine rotkoineen. Laakeripuiden peittämä alue on täynnä viehättäviä kyliä. Kaikki tämä on alle tunnin ajomatkan päässä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvasta La Lagunasta sekä saaren pääkaupungista Santa Cruzista. Anagaan tutustuttaessa matkataan paikkaan, jossa on aidon maaseudun tuntua, matkataan taaksepäin aikaan, jolloin ihmisen ja ympäröivän luonnon suhde oli paljon vahvempi.

Retki Anagan laakeripuumetsään

Tähän laajaan maaseutupuistoon suuntautuvaan retkeen kannattaa sisällyttää käynti Cruz del Carmenin vierailijakeskuksessa, joka on TF-1-tien varrella. Sen jälkeen voit lähteä kävelylle Vueltas de Tagananan polulle nauttimaan rehevästä laakeripuumetsästä ja historiallisesta Tagananan kylästä. Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua, kuin pulahdus meressä ja annos tuoretta kalaa Benijon tai Roque de Las Bodegasin rannalla. Yöpyminen on mahdollista Montes de Anagan hostellissa tai jossakin puiston lukuisista maaseutuhotelleista ja bed & breakfast -majoituksista.

Korkeus
1.024 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Public transport
Recreation areas
Wildlife interest
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Cruz del Carmen ja laakeripuumetsä

Vierailijakeskus ja Anagan museo

Cruz del Carmen sijaitsee Anagan maaseutupuistossa lähellä La Lagunan historiallista keskustaa. Tässä risteyskohdassa on vierailijakeskus ja pieni museo, joka esittelee paikallista kasvillisuutta, eläimistöä ja perinteitä. Aivan keskuksen vieressä on tilava näköalapaikka, jolta vierailijat voivat ihailla upeita näkymiä taivaita halkovalle Teide-vuorelle. Paikan päällä on perheravintola ja kahvila, joissa voit levätä ja nauttia aperitiivia tai tyypillistä Kanariansaarten ruokaa. Anagan maaseutupuistolle ominainen, kostea laakeripuumetsä ympäröi Cruz del Carmenia ja kutsuu nauttimaan sen luonnosta ja 19 eri puulajista, jotka tekevät Anagasta vastustamattoman, viidakonkaltaisen paikan.

Imagen
Título
Polkujen verkosto

Polut laakeripuumetsästä merelle

Anagan maaseutupuiston rotkojen lomassa ja laakeripuumetsän siimeksessä on polkujen verkosto, joita pitkin pääset vuorten eri kolkkiin. Anagan suosio patikointikohteena on monipuolisten reittien ja rehevän maiseman ansiota. Jos haluat nauttia sekä laakeripuumetsästä että rannikosta, suosituin reitti johtaa Tagananan kylään, jossa voit päättää kävelyn pulahduksella mereen.

Sendero de los Sentidos (aistien polku) sopii hyvin lapsiperheille ja liikuntarajoitteisille henkilöille, sillä se tarjoaa interaktiivisia elämyksiä ja yhteyden luontoon. Toinen vaihtoehto seikkailunhaluisemmille on Chamorgaa ympäröivä kehämäinen polku, jolta voit ihailla vaikuttavia näkymiä Anagan kallioille ja lohikäärmepuiden ympäröimälle hylätylle maatilalle.

Imagen
Título
Villit rannat

Rauhalliset rannat, joilla voit unohtaa kaiken muun ja nauttia merestä

Atlantissa kylpevä Anagan maaseutupuiston rannikko sopii ihanteellisesti uintiin sekä ympäröivän puiston rauhasta ja luonnosta nauttimiseen. Joillakin rannoilla ja luolissa, kuten Almágicassa, voi tulla vastaan pieni, tuoretta kalaa tarjoava ravintola. Voit myös jatkaa kauemmas sivistyksen parista Antequeraan, jonne pääsee vain kävellen tai veneellä. Benijon ja Roque de las Bodegasin rannat maaseutupuiston pohjoisosassa ovat surffareiden suosiossa. Kummallekin rannalle pääsee maanteitse, ja lähistöllä on ravintoloita. Roque de las Bodegas sijaitsee Tagananan kylää vastapäätä, ja Benijosta taas voit ihailla näkymiä tulivuorimaisemaan, Anagan kallioille sekä äärettömälle valtamerelle.

Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
1
10
262
10045