Barranco del Infierno -rotko

Ihastuttavat maisemat täynnä luonnon elämää

Barranco del Infierno – rotko (Helvetin rotko) on saanut nimensä äkkijyrkistä maisemistaan ja se on Adejen kunnassa sijaitseva luonnonsuojelualue Teneriffan lounaisosassa. Muiden alueen jyrkänteiden ja kalliomuodostelmien kanssa alue muodostaa Barranco del Infiernon erikoisluontoreservaatin. Mahtavien maisemien luonnonrikkaus ja biodiversiteetti hämmästyttävät lukuisten kotoperäisten kasvi- ja eläinlajien ansiosta. Linnuista voimme mainita hiirihaukan, korpin, tuulihaukan tai keltanokkakiitäjän. Luontoreservaatilla on myös merkittävä arkeologinen arvo, sillä siellä on lukemattomia luolia kiinnostavine kaiverruksineen.

Lähde patikoimaan jyrkänteiden reitille

Nykyään ympäristön suojelemiseksi ja välttääksemme ihastuttavalla alueella asustavien eläinlajien häiriintymisen, Barranco del Infiernon reitille pääsee päivittäin vain 300 henkeä. Tämän johdosta patikointiretkelle tarvitaan etukäteen tehty varaus. Vaikuttavalla luontoalueella kävijä voi nauttia uskomattomista maisemista koko reitin varrella. Reitin kulkeminen kestää noin kolme tuntia ja se päättyy uskomattomaan yli 200 metrin korkuiseen vesiputoukseen. Todella unohtumaton palkkio reitin kulkijoille. Suosittelemme reitille asianmukaisia jalkineita ja patikointiretkelle on parasta lähteä viileämpinä päivinä.

Flora interest
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Adeje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
1
10
262
10045