Garoé-puu

El Hierron pyhä puu

Garoé-puu sijaitsee mystisessä paikassa El Hierron saarella, San Andrésin kaupungissa. El Hierron kotoperäiset asukkaat, Bimbachit, jumaloivat puuta, ja siitä onkin tullut saarelaisten identiteetin symboli. Puun lehdet pystyivät aikoinaan keräämään riittävästi vettä koko saaren väestön tarpeisiin, minkä vuoksi sitä pidettiin pyhänä puuna. Puu kaatui 1600-luvulla kovassa myrskyssä, ja vasta vuonna 1949 sen tilalle istutettiin paikalla nyt kasvava laakeripuu.

Matkailukeskus ja vesireitti

Moniin tarinoihin liittyvässä paikassa on nyt pieni matkailukeskus, josta saat paljon tietoa pyhästä puusta, niin sen historiallisesta ja arkeologisesta merkityksestä kuin vaakasuorasta sateestakin – eli syystä, mikä vuoksi puu voi tislata vettä. Puu on El Hierron asukkaille niin tärkeä, että muutamia vuosia saarelle luotiin 16 kilometriä pitkä vesireitti, jota kävellessään matkailijat saavat tietoa saaren veteen liittyvästä historiasta.

Localidad
San Andrés

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä ota kuvia salamalla. Se voi vahingoittaa taiteellisesti tai kulttuurillisesti arvokkaita kohteita.
- Käytä roska-astioita ja lajittele mahdollisuuksien mukaan roskat niitä vastaaviin säiliöihin. Älä nauti eväitä näyttelytiloissa
- Ole varovainen reppusi tai laukkusi kanssa, ettet osu mihinkään esineeseen liikkuessasi.
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä, jotta et häiritse muita vierailijoita.
7
11
262
10045