Cenobio de Valerón

Valerónin rotkon valtava vilja-aitta

Gran Canarian pohjoisosassa on, lähinnä valtavan kokonsa vuoksi, yksi Kanariansaarten huikeimmista arkeologisista nähtävyyksistä: Cenobio de Valerón. Kanariansaarilla ennen espanjalaisten tuloa asuneet ihmiset säilöivät peruselintarvikkeensa tähän valtavaan yhteisölliseen vilja-aittaan. Se koostuu 300 viljasiilosta, jotka on louhittu pehmeää kallioon ja jotka ovat yhteydessä toisiinsa useilla tasoilla. Rakennustyö on vaatinut melkoista insinööritaitoa, ja kohteen merkitys Gran Canarian kulttuurille ja historialle tekee siitä näkemisen arvoisen.

Vierailu Cenobio de Valerónissa

Nähtävyydessä on sisäänpääsymaksu, ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Kävijät voivat tutustua kohteeseen itsekseen tai osallistua ohjattuun opastukseen valitsemallaan kielellä (kunhan ryhmässä on vähintään 10 henkeä ja ennakkovaraus on tehty). Kohteessa on pysäköintitilaa ja sen läpi kulkevan reitin varrella on kylttejä, jossa kerrotaan kohteesta. Sisäänkäynnin luona on pieni kauppa, jossa myydään matkamuistoja ja tyypillisiä paikallisia tuotteita.

Parking
Localidad
Santa María de Guía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä ota kuvia salamalla. Se voi vahingoittaa taiteellisesti tai kulttuurillisesti arvokkaita kohteita.
- Käytä roska-astioita ja lajittele mahdollisuuksien mukaan roskat niitä vastaaviin säiliöihin. Älä nauti eväitä näyttelytiloissa
- Ole varovainen reppusi tai laukkusi kanssa, ettet osu mihinkään esineeseen liikkuessasi.
- Yritä olla hiljaa tai puhua matalalla äänellä, jotta et häiritse muita vierailijoita.
2
11
262
10045