Bascosin näköalapaikka

Näköalapaikka El Golfon laaksossa

El Hierron saaren länsiosa tunnettiin muinaisissa eurooppalaisissa kartoissa "maailman äärenä". Bascosin näköalapaikka on täydellinen paikka tarkastella tätä karua maisemaa, joka kuuluu Unescon biosfäärialueisiin. Sijaintinsa ansiosta vaikuttavan kallion laella se voi hallita koko El Golfon laaksoa, joka on dramaattinen, 15 kilometriä leveä ja jopa 1 500 metriä syvä halkeama, jonka on aiheuttanut esihistoriallinen maanvyörymä. Kirkkaana päivänä La Palman saari on näkyvissä sinisellä Atlantilla.

Pysähdy matkalla El Hierron kuuluisan katajan luo

Itse näköalapaikka on pieni, tuliperäisestä kivestä tehty kaiteiden suojaama kehä, joka sijaitsee jyrkänteen päällä. Alueen harvat puut ovat tuulen kallistamia, ja kivet ja oksat ovat värikkään jäkälän peitossa, mikä antaa paikalle lähes taianomaisen, satumaisen ilmeen. Yhtä vaikuttavia ovat El Hierron kuuluisien käppyräisten katajien (espanjaksi sabinas) muodot. Ne sijaitsevat La Dehesan yhteisöllisillä niityillä vain kilometrin päässä näköalapaikalta.

Altitude
670 m
Landscape type
Luonnollinen
Suojelualue
Maaseutupuisto
Hiking trails
Parking
Localidad
Mencafete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Käytä julkisten paikkojen kalustusta vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Kunnioita reittien merkintöjä. Merkityiltä reiteiltä ja alueilta poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
7
9
10
262
10045