La Peñan näköalapaikka

Kauniit näkymät El Golfoon Guarazocasta

La Peñan näköalapaikalta Guarazocassa El Hierron pohjoisosassa henkeäsalpaavan esihistoriallisen tapahtuman seuraukset ovat selvästi näkyvillä: valtava maanvyörymä, joka tapahtui miljoonia vuosia sitten ja loi El Golfon laakson. Tämän valtavan, 15 kilometriä pitkän ja 1,5 kilometriä leveän halkeaman kalliot ovat tiheän kotoperäisen kasvillisuuden peitossa. Sen juurella on tuliperäinen tasanko, jolla on viini- ja hedelmätarhoja ja joka päättyy siniseen Atlantin valtamereen. La Peñasta voit myös katsella koskemattomia Salmorin kallioita, joka on El Hierron kotoperäisten jättiläisliskojen rauhoitusalue.

César Manriquen suunnittelema näköalapaikka El Hierrolla

Näköalapaikan rakennus on todellinen helmi, jonka on suunnitellut suuri Kanariansaarten arkkitehti César Manrique, joka omisti elämänsä luonnonmukaisten tilojen luomiselle. Manrique loi La Peñan viihtyisän ja viileän ympäristön kasveilla, suurilla ikkunoilla ja muuratulla katolla. Sisätiloissa vierailijat voivat ruokailla ylellisessä Mirador de la Peñan ravintolassa, jonka laaja ruokalista sisältää Kanariansaarten ruokia, joissa on käytetty esimerkiksi ananasta ja erinomaista tuoretta kalaa. Kala on peräisin tältä Unescon biosfäärialueisiin kuuluvalta saarelta.

Altitude
645 m
Landscape type
Yhdistelmä
Suojelualue
Erityinen luontoreservaatti
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Guarazoca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
  • Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
  • Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
  • Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
  • Käytä julkisten paikkojen kalustusta vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
  • Kunnioita reittien merkintöjä. Merkityiltä reiteiltä ja alueilta poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
  • Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
7
9
10
262
10045