Timen näköalapaikka

Näkymät Aridanen laakson banaaniviljelmille

Timen näköalapaikalta avautuvat yhdet La Palman hienoimmista näkymistä, nimittäin Aridanen suuri, banaaniviljelmien peitossa oleva laakso, jonka halki kulkee Tazacorten viehättävään satamaan ulottuva Las Angustiasin syvä rotko. Selkeänä päivänä voit nähdä El Hierron saaren. Tämä näköalapaikka sijaitsee 700 metriä merenpinnan yläpuolella LP-1-tiellä Los Llanos de Aridanen ja Puntagordan kaupunkien välissä, ja se onkin ihanteellinen paikka pitää lepotauko automatkalla La Palman länsiosassa.

Reitti upeilla näkymillä Tazacortesta

Timen näköalapaikalle pääsee myös kävellen jyrkkää ja kivistä, kolmen kilometrin pituista tietä pitkin, joka kiemurtelee ylöspäin rannikolla sijaitsevan Tazacorten vanhasta satamalaiturista. Reitti on haastava, mutta henkeäsalpaavat näkymät tekevät siitä vaivan arvoisen. Perillä kävelijät voivat palkita itsensä näköalapaikan baarissa espanjalaisella munakkaalla ja barraquitolla – tyypillinen paikallinen tapa juoda kahvia maitotiivisteen ja liköörin kera. Hämärän laskeuduttua näköala on vieläkin parempi, mikäli mahdollista.

Altitude
594 m
Landscape type
Luonnollinen
Suojelualue
Suojelumaisema
Hiking trails
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Käytä julkisten paikkojen kalustusta vastuullisesti ja varovaisesti (paneelit, kaiteet, istuimet, kiikarit ja kaukoputket...).
- Kunnioita reittien merkintöjä. Merkityiltä reiteiltä ja alueilta poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
5
9
10
262
10045