Camino de la Faya

Viiden tunnin patikkaretki kukkuloilta rannikolle
Camino de la Fayan reitillä La Palman saaren itäosassa patikoitsijat voivat nauttia korkeista näköaloista. Kävelypolku kulkee havumetsien läpi rannikolle. Reitti voidaan kiertää kokonaan, ja siltä voidaan myös poiketa muille kävelypoluille, jotka kulkevat maaseudun halki. Reitti on 14 kilometrin pituinen, ja se laskeutuu 1 530 metristä merenpinnan tasolle. Tämä monipuolinen ja upea reitti kulkee eri kasvillisuusvyöhykkeiden läpi, ja se päättyy kauniille merenrannalle.
Panoraamanäkymät saaren pääkaupunkiin
Camino de la Fayan keskitasoisen reitin kesto on viisi tuntia. Kun reitti kuljetaan päinvastaiseen suuntaan Mazosta merenpinnan tasolta El Pason havumetsään, sen kesto on kuusi tuntia. Reitillä patikoitsijat voivat tutustua kotoperäiseen kasvillisuuteen, ja La Fayan näköalapaikalta on upea panoraamanäkymä Breña Altan ja Breña Bajan kuntiin sekä saaren pääkaupunkiin Santa Cruz de la Palmaan.
Length
14,4 km
Localidad
El Paso - Villa de Mazo
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Camino de la Faya
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
Pilarin virkistysalue

Reitin lähtöpisteenä on Pilarin virkistysalue, josta pääsee myös tulivuorireitille. Täällä on Cumbre Viejan vuorenrinteen alkupiste, joka jatkuu saaren eteläosaan. Reitti laskeutuu vulkaanisen rinteen länsipuolella kanarianmäntyjen keskellä.

Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
La Venta

Kanarianyrttien muodostaman käytävän jälkeen reitti kulkee maantien varrella ränsistyneen rakennuksen ohi. Sen heikko kunto kätkee sisäänsä loistokkaamman menneisyyden, jolloin paikka tunnettiin nimellä La Venta. Se oli saaren kahden rinteen välinen pakollinen läpikulkupaikka, jossa matkailijat lepäsivät ja kuulivat uutisia saaren alueen neljästä ilmansuunnasta.

Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
Fayan näköalatorni

Näköalatornista avautuu upea maisema Breñasin alueelle. Se on saanut nimensä tiheistä termofiilisistä metsistä, jotka on nykyisin korvattu maanviljelysalueilla. Näköalatornista näkyvät erinomaisesti Las Breñasin kaksi kuntaa, Breña Alta ja Breña Baja, ja perällä pääkaupunki Santa Cruz.

Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
Los Acostan risti

Tämä pieni risti seisoo tien yhdessä risteyksessä Fayan tien keskivaiheilla. Ristin vieressä on pieni vesiallas, joka antaa paikalle lähes taianomaisen ilmapiirin. Aiemmin risteihin oli tapana tehdä ristinmerkki lupauksena tai muistona jostakin tärkeästä tapahtumasta.

Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
Jatkuvasti hyötykäytössä oleva metsä

La Palman vihreillä alangoilla hyödynnetään edelleen metsiä, tosin aiempaa vähemmän. Saaren perinteisessä viininviljelyssä käytetään edellään vuoren “tukeista” valmistettuja haarapäisiä keppejä. Nykyisin ei enää juuri käytetä hiiltoa, jota aiemmin keitettiin vuorella tuotetusta puuhiilestä.

Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
Mazon risti

Cruzin juhlaa vietetään 3. toukokuuta . Päivän aikana koristellaan ristit, joita on itäisen alueen eri osien vanhojen pääteiden, kuten Villa de Mazon, varsilla. Asukkaat koristelevat ristit yhdessä kankailla, kukilla, papereilla ja jopa koruilla.

Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
Hoyo de Mazo

Mazon maisemaa hallitsevat viinitarhat ja viini. Ympärillä levittäytyy pieniä viiniviljelmiä, joilla monilla harjoitetaan perinteistä maataloutta kivetyillä maaperillä, joissa paksujen kivikerrosten alta etsitään hedelmällistä maata uurtaen vakoja, joihin viiniköynnökset istutetaan. Tälle alueelle tyypillisiä ovat myös lukuisat rakennukset, jotka on valmistettu limitetyistä kivistä ilman laastia ja peitetty kattotiilillä. Suurin osa niistä toimii pieninä perheiden ylläpitäminä viinikellareina.

Imagen
Subtítulo
La Fayan polku, La Palma
Título
Hoyon ranta

Reitti päättyy rannikon pienelle asuinalueelle, jossa Mazon asukkailla on loma-asuntoja. La Palmalle tyypillisellä rannikolla on meren siloittamia basalttikiviä ja syrjäinen ranta, jossa voit pulahtaa patikkamatkan lopuksi uimaan, jos sää- ja meriolosuhteet ovat suotuisat.

Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Kunnioita reittien merkintöjä. Merkityiltä reiteiltä ja alueilta poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- On turvallisempaa pitää lemmikki kytkettynä.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
5
54784
10 13
262
10045