Barranco de Masca

Un barranco entre caseríos y flora endémica

Situado en la esquina noroeste de la isla de Tenerife, dentro del municipio de Buenavista del Norte, el barranco de Masca recorre una de las zonas más antiguas de las Islas Canarias, con siete millones de años de historia. Se trata de un barranco con un tramo de paredes verticales muy cercanas que desemboca en un pequeño embarcadero. La ruta no es muy larga, pero el desnivel y la irregularidad del terreno elevan su exigencia. Conviene llevar ropa y calzado adecuados, así como alimentos.

Un trekking desde la cumbre hasta la playa

Con cuatro kilómetros de longitud y un desnivel de 580 metros, el trekking del barranco parte del caserío de Masca para alcanzar un puente de madera que cruza el cauce por primera vez. El sendero cambia de lado para evitar la corriente de agua, fuerte en invierno, y lleva hasta una zona de canales de riego y pequeñas huertas. Ya en la desembocadura del barranco se pueden contemplar los acantilados de Los Gigantes, adonde es posible llegar en barco si antes se ha realizado la correspondiente reserva.

Pituus
3,9 km
Public transport
¡Aviso!
Barranco cerrado temporalmente
Localidad
Buenavista del Norte
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Barranco de Masca
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Mascan kylä

Perinteisiä taloja rotkon reunalla Tenossa

Masca on epäilemättä Tenon maaseutupuiston tunnetuin ja vierailluin kylä. V-kirjaimen muotoisesti syvän rotkon ympärillä sijaitsevissa taloissa asuu noin 100 henkeä Tenon huipuilla Teneriffan länsiosassa. Aluetta ympäröivät valtavat kalliot ja niiden dramaattiset kulmat saavat vierailijat tuntemaan olevansa valovuosien päässä oravanpyörästä ja arjen huolista.

Mascan talojen arkkitehtuuri on yksinkertainen ja viehättävä: niissä on harjatiilikatot, paksut basaltti- ja laastiseinät sekä vankat puuovet. Vierailun arvoisia ovat myös pieni 1700-luvun kappeli La Piedrassa sekä tyypillisiä Kanariansaarten ruokia tarjoavat ravintolat. Kylästä lähtee myös rotkoon menevä reitti, joka alkaa 726 metrin korkeudesta ja mutkittelee 4,5 kilometrin matkan alas merelle.

Imagen
Subtítulo
Mascan notko, Teneriffa
Título
Silta

Kun jätät kylän taaksesi, ylität pian ensimmäisen kerran notkon uoman puusiltaa pitkin. Polku jatkuu täältä hyppien puolelta toiselle uomassa, jossa vesi virtaa vuodenajan ja sateiden mukaan. Uoman kivet ovat pyöreitä ja sileitä jatkuvan eroosion vuoksi, ja ne onkin ylitettävä varovasti.

Imagen
Subtítulo
Mascan notko, Teneriffa
Título
Kastelumaat

Nämä kastelumaat ovat viimeinen ihmiskäden jälki ennen kuin saavut notkon kapeimmille alueille, joissa ei ole enää tilaa maanviljelylle. Täällä viljeltiin aikaisemmin tuotteita vain omiin tarpeisiin. Kylä varasi vähemmän suotuisat alueet penkkiviljelyyn ja rinteet pengerviljelyyn.

Imagen
Subtítulo
Mascan notko, Teneriffa
Título
Pato

Tämä pieni pato kerää La Vican alueen veden Madre del Aguan notkosta ja Mascan notkosta, josta juuri laskeuduit. Kun katsot uoman vasemmalle puolelle, huomaat kanavan, joka kuljetti veden notkon alaosan pienille viljelysalueille.

Imagen
Subtítulo
Mascan notko, Teneriffa
Título
Kanjonissa

Padosta polku jatkuu notkon kapeammalle alueelle. Täällä on suurempi maanvyöryjen vaara, koska polku mutkittelee useita satoja metrejä korkeiden pystysuorien seinämien keskellä. Reitti on täällä hankalampi, koska polku hyppii uoman yhdeltä laidalta toiselle. Kun nostat katseesi ylös, näet eroosion syövyttämiä paksuja seinämiä, jotka ovat uomassa virtaavan oikukkaan veden armoilla. Voit tällä alueella antaa mielikuvituksesi liitää vapaasti kun katselet kivien erilaisia muotoja.

Imagen
Subtítulo
Mascan notko, Teneriffa
Título
Meren lähellä olevat kastelumaat

Yhteen loivempaan rinteeseen on rakennettu pieni maatila penkereineen, joita kasteltiin notkon vedellä. On vaikuttavaa, miten paljon työtä on tehty sen eteen, että tästä alueesta saataisiin viljelykelpoista. Kun katsot taaksepäin, näet vaikuttavan kokoisen aukon kivessä osoituksena siitä, miten eroosio syövyttää tätä hyvin pehmeästä kiviaineksesta muodostunutta notkoa.

Imagen
Subtítulo
Mascan notko, Teneriffa
Título
Ranta

Mascan ranta on tyypillinen esimerkki notkon suun rannasta: suurin osa rannikosta on eroosion pyöreiksi muotoilemia kiviä, ja osa rannasta vuorovesistä ja säästä riippuvaisia hiekka-alueita. Kummallakin puolella kohoavat Los Gigantesin vaikuttavat 400 metrin korkuiset jyrkänteet. Voit polulta laskeutumisen jälkeen levähtää ja uida tässä paratiisimaisessa lahdenpoukamassa.

Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Kunnioita reittien merkintöjä. Merkityiltä reiteiltä ja alueilta poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- On turvallisempaa pitää lemmikki kytkettynä.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
1
54784
10 13
262
10045