Monte del Agua

Pieniä maalaiskyliä luoteisella Teneriffalla

Tämä helppo kävelyreitti kulkee El Tanquen, Los Silosin ja Buenavista del Norten välillä luoteisella Teneriffalla. Reitillä kävellään enimmäkseen metsäpolkuja pitkin, ja se alkaa Erjosin maaseutualueelta ja päättyy Las Portelasin maaseutualueelle. Reitti kulkee suuren Monte del Agua y Pasos -metsän kautta, jossa kasvaa reheviä kasveja, laakeripuita ja myrttejä. Matkan varrella patikoitsijat voivat tutustua palmankyyhkyyn ja turkinkyyhkyyn, jotka molemmat ovat kotoperäisiä kyyhkylajeja Kanariansaarilla. Maininnan arvoisia ovat myös alueen perinteisesti rakennetut talot, joissa on tiilikatot ja kiviseinät.

Alueen ensimmäiset viljelijät

Monte del Aguan 11 kilometriä pitkä reitti nousee 343 metriä, ja se alkaa Erjosin kaupungista. Historiallisesti merkittävä kaupunki oli aiemmin Teneriffan pohjoisten ja eteläisten alueiden yhtymäkohta. Täältä reitti jatkuu El Palmarin viljelyalueelle Tenon luonnonpuistoon, jossa on laakeri- ja mäntymetsiä, vesilähteitä ja hedelmätarhoja. Reitti on vaativuustasoltaan keskitasoa. Pukeuduthan asianmukaisiin vaatteisiin ja jalkineisiin ja ota myös mukaan ruokaa ja juomaa.

Pituus
10,7 km
Public transport
Localidad
Los Silos
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Monte del Agua
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Erjos

Tällä kylällä on suuri historiallinen merkitys, koska sitä kautta pääsee saaren pohjoispuolelta eteläpuolelle ja toisinpäin Erjosin siltaa pitkin. Täällä viljeltiin ennen viljaa, ja kun sen tuotanto ehtyi 1800-luvun alussa, kylä alkoi rappeutua. Sillä oli myös tärkeä rooli karjan transhumanssireittinä.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Pieni lampi

Tämä pieni lampi antaa viitteen yhdestä Monte del Aguan lähellä olevasta yllättävästä nähtävyydestä eli Erjosin lammista, jotka sijaitsevat Dornajosissa. Kyse on vanhoista betonisora- ja maalouhoksista, jotka ovat täyttyneet vedellä. Lammilla on nykyisin hyvin tärkeä merkitys alueen linnuille, kuten myös tällä pienellä lammella polun varrella.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Kolossit polun alussa

Kun astut metsään, polun kaarteessa eteesi ilmestyy kaksi kolossimaista mäntyä. Ne ovat kaksi ”tunkeilijaa”, sillä kuljet läpi sumumetsän, joka kerää talteen pasaatituulien mukanaan tuomien pilvien kosteuden. Tämä kosteus valuu pisaroina näiden puiden vehreitä oksia pitkin maahan, mistä metsä on saanut nimensä ja millä on hyvin tärkeä merkitys alueen ekosysteemille.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Vettä tuottava metsä

Laurisilva on tämän alueen elävä fossiili. Näitä metsiä oli Välimeren alueella jo miljoonia vuosia sitten aina siihen asti kunnes laurisilvaa alkoi kasvaa ilmastomuutosten vuoksi vain Kanariansaarilla ja Makaronesian muilla alueilla. Laurisilvametsällä on tärkeä merkitys, koska se ottaa talteen vettä, estää eroosiota ja tarjoaa elinympäristön monille kotoperäisille lajeille. Sillä onkin avainasema biologisen monimuotoisuuden säilymisessä.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Las Moradasin laavakerrostumat

Polun kaarteessa näet Los Cochinosin notkon, joka kätkee sisäänsä joitakin Monte del Aguan laurisilvalajien upeita edustajia. Oikealla on Tierra de Trigosin kylä, jonka nimi viittaa alueella viljeltävään viljaan. Tämän pienen uoman keskellä olevalla ulokkeella on Las Moradasin laavakerrostuma. Täältä nousi polku, jota pitkin Los Silosin asukkaat pääsivät metsään ja jonka äsken ylitit.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Rinteen kastelualueet

Polun varrella kasvaa jo kanarianyrttiä ja kanervaa, kun eteesi avautuu pieni laakso pengerviljelmineen. Yksi niistä on katseilta peitossa, koska se sijaitsee polkua ylempänä. Tässä polun loppuosassa metsä kapenee entisestään viljelmien tieltä: koko rinne oli aikoinaan nyttemmin vain pengermien ympärillä kasvavien kanarianyrttien ja kanervien peitossa.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Pengerretty laakso

Palmarin laakso on yksi parhaimmista paikoista nähdä alkuperäistä maaseutumaisemaa. Soikea kalteva laakso sijaitsee Monte del Aguan ja Tenon notkojen välissä. Laakson loivat rinteet on pengerretty ja hedelmällisillä maa-alueilla harjoitetaan maanviljelyä. Laakson vulkaaniset kartiot, Palmar ja Las Portelas, sijaitsevat saaren alaosassa. Täällä on myös Buenavista, jonka vesi on kanavoitu laakson kasteluun.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Teneriffa
Título
Las Portelas

Reitti päättyy Las Portelasiin, Palmarin laakson yläosassa sijaitsevaan pieneen maaseutukylään. Voit täällä ihailla Kanariansaarten syntyperäistä arkkitehtuuria ja upeaa näköalaa Palmarin laaksoon. Se on tärkeä osa Tenon luonnonpuistoa Monte del Aguan ja notkojen välissä. Nämä notkot muodostavat Los Gigantesin jyrkänteen saaren länsipuolella.

Kestävyys
Sostenibilidad
- Älä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- Kunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Kunnioita reittien merkintöjä. Merkityiltä reiteiltä ja alueilta poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- On turvallisempaa pitää lemmikki kytkettynä.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
1
54784
10 13
262
10045