Teräväpiirtosukellusta

Laitesukellus Kanariansaarilla

Kanariansaaret ovat todellinen paratiisi laitesukellusta harrastaville. Sitä voi harrastaa vuoden jokaisena päivänä puhtaissa ja läpinäkyvissä vesissä, joissa näkyvyys on jopa 30 metriä. Vesien lämpötilan ansiosta alueelle on muotoutunut yksi maailman monimuotoisimmista paratiiseista. Tuliperäisessä merenpohjassa, riutoissa ja luolissa asuu monipuolinen merieläimistö ja uskomaton määrä eri lajeja.

00:00
Título
Upeita sukelluskokemuksia
Vídeo
Póster
Inmersión en alta definición
Inmersión en alta definición
Tipo
Ancho completo
Contenido

Kanariansaarten merensuojelualueet

Kanariansaarilta löytyy kolme merensuojelualuetta, joissa voi ihailla niiden rikasta ja monipuolista eläimistöä. 

Punta de La Restinga-Mar de las Calmasin merensuojelualue El Hierron saarella on ehdoton kohde jokaiselle itseään kunnioittavalle sukeltajalle. Huikea meriympäristö, jossa kilpikonnat, tonnikalat, makrillit, rauskut, meriahvenet ja delfiinit elävät sulassa sovussa. Niitä voi nähdä mutkittelemassa luolien ja kallioiden loukuissa. Merenalaiset tulivuorenpurkaukset vuonna 2011 muokkasivat pohjaa ja tekivät siitä vielä rikkaamman.

La Palman merensuojelualueen monet jopa 300 metrin syvyydessä olevat luolat ja kalliot houkuttelevat paikalle taitavammat sukeltajat, jotka haluavat sukeltaa syvälle ja nähdä keihäsrauskuja, mustia koralleja tai pullonkuonodelfiinejä. 

La Graciosan saaren ja Lanzaroten pohjoisosan merensuojelualue on suurin merensuojelualue koko Euroopassa. Sen upeaa monimuotoista ympäristöä ja eläimistöä voi ihailla monissa sukelluskohteissa, jotka sopivat kaiken tasoisille sukeltajille. Kalastuksen ystävät arvostavat suuresti kummeliturskaa, meribassia ja meriahventa.
 

Contenido

Vulkaanista merenpohjaa ja vedenalaisia mysteereitä

Kanariansaarten merenpinnan alla on monia sukelluskohteita, joissa voi tarkastella tuliperäistä pohjaa. Saarilla voi vierailla lyhyen matkan päässä rannikosta olevissa luolissa ja tutkia merenpohjassa jopa 1000 metrin syvyydessä olevia mustia laavamuodostumia ja onkaloita. 

Saaria ympäröivät vedet kätkevät suuren määrän tarinoita. Ei olekaan yhtään yllättävää, että sukelluksen aikana törmää uponneiden laivojen osiin tai jopa kokonaiseen ajan saatossa hyvin säilyneeseen hylkyyn. Kanariansaarten maantieteellinen sijainti merenkulun ja kauppareittien välisatamana sekä kautta aikojen jatkuneen merkittävän kalastuksen takia on saarten vesien syvyyksiin kehittynyt täynnä elämää ja erilaisia lajeja oleva ympäristö. Lisäksi alueelta löytyy suuren merenpohjan salaisuus: huikea Museo Atlántico lähellä Playa Blancan rantaa. Se on Euroopan ainoa vedenalainen veistosmuseo.

Imagen
Contenido

Sukellusta aloittelijasta mestariin

Sukelluspaikkojen tarjonta Kanariansaarilla on erittäin kattava: vastakohtien valtamerestä löytyy sopivia eri syvyyksissä olevia kohteita kaiken tasoisille sukeltajille. Moniin kohteisiin pääsee helposti rannalta ilman venettä. 

Saarilla on lukuisia sukelluskouluja aloittelijoille sekä keskuksia, joissa vuokrataan laitteita kokeneemmille lajin harrastajille. Niillä järjestetään myös lajin maailmankuuluja tapahtumia ja kilpailuja, kuten tunnettu Isla de El Hierron Open Fotosub, vuosittain järjestettävä vedenalainen valokuvauskilpailu, joka houkuttelee paikalle ammattilaisia ​​ja harrastajia ympäri maailmaa.

Título

Sukelluspaikat Kanariansaarilla

Imagen