UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

JUUSTOJA

JA

VIINEJÄ

Kanariansaarten juustot ja viinit ovat tuotteita, joilla on alkuperänimitys. Kaikilla saarilla on vähintään yksi tällainen todistus. Laatukriteeri, jonka ansiosta saarten juustot ovat voittaneet merkittäviä palkintoja kilpailuissa kuten World Cheese Awards, ja niiden viinit ovat saaneet korkeat pisteet tunnetuissa Peñínin ja Parkerin oppaissa, jotka valitsevat vuosittain ¨maailman parhaat viinit. Tämä kansainvälinen arvostus tulee kaukaa, jopa William Shakespeare ilmaisi ja muotoili sen joissakin kirjoituksissaan.

Vierailitpa siis millä saarella tahansa, sinulla on aina mahdollisuuksia nauttia mauista, joilla on laatutodistus.

/
El Hierro
Luonnollinen valmistus

El Hierro sai alkuperänimityksensä vain kahdella viinikellarilla - epätavallinen tapaus, joka todistaa sen viinien laadun. Syy on siinä, että viinit valmistetaan hyvin vanhoista rypälelajikkeista, jotka ovat säilyneet saarella sen ansiosta, että sillä ei ole koskaan ollut viinikirvaepidemioita. Viinit ovat puhtaita ja luonnollisia, samoin kuin saaren erinomaiset savustetut juustot, jotka valmistetaan käsityönä ja myydään saaren osuuskunnan kautta.
Katso El Hierron viinikellarit ja juustolat >

/
Fuerteventura
Arvostettuja juustoja

Fuerteventuralaisella juustolla on ollut alkuperänimitys vuodesta 1996, ja se on koko Kanariansaarten tunnetuimpia. Se on useasti valittu maailman parhaiden joukkoon kuuluvaksi, ja World Cheese Awardsin maistajat ovat todenneet sen laadukkuuden. Sen tunnistaa kuoren paprikan punertavasta väristä ja sen luonteenomaisesta kevyen happamasta ja samalla makeasta mausta.
Katso Fuerteventuran juustolat >

/
Gran Canaria
Sävyjen kontrasti

Gran Canarian alkuperänimitys on syntynyt kahden jo olemassa olevan nimityksen, Monte Lentiscalin ja Gran Canarian, yhdistämisestä. Siksi sen viinitarjonta on hyvin laaja. Se on peräisin niinkin erilaisista viiniköynnöksistä kuin negramoll, malvasia, listán ja negra común. Erinomainen seuralainen saaren tähtijuustolle, Flor de Guíalle (Guían kukka), herkulliselle lehmän- ja lampaanmaitojuustolle, joka käyttää kasviperäistä, kardonin emeistä tehtyä juoksutetta, joka on yllättävän kermaista ja aromaattista.
Katso Gran Canarian viinikellarit ja juustolat >

/
La Gomera
Luonnollisuus

Kasvillisuus kukoistaa koko La Gomeran saarella. Voit tavata viiniköynnöksiä hyvinkin jyrkissä maastoissa tai kiipeämässä kallionseinämiä. Edustavin lajike on forastera blanca, josta tehdyn viinin väri ja bukee ovat ainutlaatuiset ja joka usein on almogroten, gomeralaisesta juustosta, johon on sekoitettu paprikaa ja tomaattia, valmistetun kastikkeen seurana.
Katso La Gomeran viinikellarit ja juustolat >

/
La Palma
Euroopassa ainutlaatuinen viiniköynnös

Käydessäsi La Palmalla sinun on kokeiltava sikäläisiä viinejä, joilla on alkuperänimitys, koska ne on valmistettu viiniköynnöslajikkeista, jotka ovat kadonnet muualta Euroopasta vuosisatoja sitten, mistä syystä ne ovat viinintutkijoiden hyvin arvostamia viinejä. Ihanteelliseksi täydennykseksi löydät saarelta myös savustetut Palmeros-juustot, jotka on valmistettu raa'asta vuohenmaidosta ja jotka voivat painaa jopa 15 kg.
Katso La Palman viinikellarit ja juustolat >

/
Lanzarote
Vulkaaninen olemus

Lanzaroten saari on kuivaa ja vulkaanista maata, joka antaa sen tuotteille, erityisesti viineille ja juustoille, omaperäisen luonteen. Käy kokeilemassa viinejä La Geriassa, sommittelultaan ja kauneudeltaan ainutlaatuisella viljelysalueella maailmassa. Siellä viiniköynnökset kasvavat vulkaanisen kiven kartioissa, mikä luo kauniin värien kontrastin ja antaa väriasteikon jokaiselle viinille. Samoin on kotoperäisen vuohen maidosta valmistettujen juustojen kohdalla. Laidunten kuivuuden ja muiden ominaisuuksien ansiosta karja tuottaa voimakkaan makuista ja laadukasta maitoa sekä tuore- että kypsytettyjen juustojen valmistukseen.
Katso Lanzaroten viinikellarit ja juustolat >

/
Teneriffa
Makujen valinnanvaraa

Koska Teneriffalla on suuret korkeuserot hyvin pienellä alueella, sen eri alueilla on hyvin erilaisia mikroilmastoja ja viinirypäleitä. Tästä syystä saaren viineillä on jopa viisi alkuperänimitystä , kaikki korkealaatuisten viinien. Punaisia, valkoisia, roséita, makeita malvasiiriviinejä... Ja mikä kävisikään paremmin hyvän viinin seuraksi kuin hyvä juusto. Saarelaisten eniten käyttämä on tuorejuusto, mutta toinen erinomainen vaihtoehto on tyypillinen savustettu juusto, joka on valmistettu ryyni- tai paprikakuorella ja jonka maku on hyvin pehmeän mausteinen.
Katso Teneriffan viinikellarit ja juustolat >