Joulu auringossa

Ainutlaatuiset juhlat maailman parhaassa ilmastossa

Joulua Kanariansaarille viettämään tulevat vierailijat yllättyvät saariston lämpimästä ilmastosta, erittäin leudoista lämpötiloista ja vähäisistä sateista. Vain neljän tunnin lentomatkan päässä useimmista Euroopan kaupungeista, saarilla on mahdollista uida rannalla ja ottaa aurinkoa läpi talven. Lisäksi voi tutustua alueen ainutlaatuisiin ja kauniisiin jouluperinteisiin.

Contenido

Saarille joulukuussa saavuttaessa on hyvä tietää, että Gran Canaria toivottaa joulun tervetulleeksi upealla hiekkaseimellä, jonka useat kansainväliset taiteilijat veistävät upealle  Las Canterasin rannalle. Kyseessä on upea pop-up taideteos meren rannalla. Seimi on yli viisi metriä korkea. Ehkä ei niin näyttäviä, mutta erittäin perinteisiä ovat Ranchos de Pascua kuorojuhlat, jossa lauletaan tamburiinien ja kastanjettien tahdissa Lanzarotella. Näissä juhlissa ihmisjoukot vaeltavat kaduilla laulaen lauluja, joissa muistellaan vainajia. Kyseessä on kaunis neljä vuosisataa vanha perinne, joka vie kuulijan takaisin menneisyyteen.

Contenido

Ahkerimmat rannalla kävijät eivät voi vastustaa uuden vuoden aloittamista uimarannalla, varsinkin Kanariansaarilla, missä uiminen on mahdollista talvella ja kesällä. Tämä ei ole virallinen perinne, mutta monet kanarialaiset jättävät hyvästit kuluneelle vuodelle uimarannalla, kuten Gran Canarian Las Canterasilla, ja toivottavat myös vierailijat tervetulleeksi. Joka tammikuun 1.päivä monet ihmiset päättävät virkistäytyä uiden Gran Canarian pääkaupungin rannalla aloittaakseen uuden vuoden hyvillä mielin ja täynnä hienoja lupauksia. 

Contenido

Jos vierailee Kanariansaarilla tammikuun 5.päivä, voi kokea syvälle juurtuneen espanjalaisen perinteen, kolmen itämaan tietäjän paraatin. Melchior, Gaspar ja Balthasar matkaavat saarten tärkeimpien kaupunkien ja kylien kaduilla ennen lahjojen jakamista lapsille. Värikäs esitys on täynnä satuhahmoja, soittokuntia ja tanssiryhmiä. Tapahtuma on suunnattu perheen pienimmille, jotka odottavat innolla seuraavana päivänä ilmaantuvia tietäjiltä pyytämiään lahjoja, palkinnoksi hyvästä käytöksestään. Hieman vakavampia, mutta juhlavia ovat Autos de Reyes, jotka kertovat tietäjien matkasta Betlehemiin. Näytelmä esitetään samana iltana monissa paikoissa, kuten Agüimes Gran Canarialla, El Sauzal ja Tejina Teneriffalla tai Garafía La Palmassa. 

Contenido

Joulu Kanariansaarilla on epäilemättä lämmin ja loma yhtä makoisa kuin trucha -piirakat, Kanarian saarten tyypillisin joulun jälkiruoka, joka lukeutuu yksiin välttämättömimpiin jouluaaton joulupöydän antimiin. Tyypillisimmät ovat täytetty bataatilla tai kurpitsahillolla, muuta piirakoita löytyy myös manteli-, muna- ja sitruunatäytteellä. Tämä makean ja rapean piirakan resepti on kulkenut sukupolvelta toiselle menettämättä suosiotaan. Monissa kylissä on katukojuja, joista voi ostaa näitä piirakoita ja maistella niitä kävellessä.