Piirustuksia Kanariansaarilta

Kuvitusmatka saaristossa

Aina on sanottu, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Joskus sanat eivät riitä kuvaamaan kaikkia niitä tunteita, mitä eri tilanteet herättävät.

Contenido

Kanariansaarilla on niin erikoisia paikkoja, että niiden herättämiä tunteita on vaikea selittää sanoin. Maisemien värit, meren ja metsien tuoksu, tuulenvireen kosketus... 

Saarten synnyttämien tuntemusten välittämiseksi syntyi "#On The Draw hanke, jossa eräitä kansainvälisesti merkittävimpiä kuvataiteilijoita pyydettiin Kanariansaarille kertomaan taiteensa avulla mitä aistimuksia heille syntyi kullakin saarella. Ehdoitta. Täydellä taiteellisella vapaudella.

Näin syntyi näyttävä matkamuistokirja, erilaisia näkemyksiä ja tunteita herättävällä matkalla Kanariansaarilla.
 

 

Contenido

Viivojen ja värien yksinkertaisuuteen perustuvalla tyylillään tämä ranskalainen taiteilija painottaa Fuerteventuran aitoa ja hengellistä puolta. Geometria, tasaiset värit, korostetut varjot ja ennen kaikkea rauha ja yksinäisyys ovat pääosassa tämän ranskalaisen taiteilijan tulkinnoissa. Taivas ja maa, ranta ja vuoret, ihmiset ja eläimet. Kaikki sulassa sovussa sopusointuisessa tasapainossa.

Contenido

Yhdellä eurooppalaisen kuvataiteen tunnistettavimmista tyylilajeista espanjalainen Paula Bonet tuo kuvituksessaan esiin eri mielentilat ja intiimit tunteet, joita hänen matkansa Gran Canarialla herätti. Matkalla kaivetaan esiin menneisyyden tunteet, muistot ja haaveet. Kokemus ja maisema, luonto ja yksilö. Vastakohtia, joissa kuvastuu erityinen naisellinen herkkyys.

Contenido

Omaperäisellä tyylillään, jossa on vaikutteita surrealismista pop-taiteeseen, Ben Heine tulkitsee uudelleen tunnusomaisia Teneriffan ikoneita kuten Teneriffan auditorio, Los Gigantesin rantakalliot ja Teide. Projektissaan tämä belgialainen taiteilija asettaa ihmisen saaren maiseman mitaksi ja luo eloisan ympäristön, jossa mielikuvitus ja todellisuus sekoittuvat. Erittäin omaperäinen tulkinta saaresta.

Contenido

Lastenkirjojen kuvituksiin erikoistunut ruotsalainen kuvataiteilija luo värikkään ja iloisen näkemyksen La Gomerasta, jossa ihminen elää täydellisessä sopusoinnussa luonnon kanssa. Erinomaisen värien, sommittelun ja henkilöhahmojen luomiskykynsä avulla hän kuvaa lapsenomaisen viattomuuden kyllästämää maailmaa, jossa eläimistön ja kasviston runsaus ja yksityiskohtien rikkaus ovat pääosassa.

Contenido

Yli 30-vuotisen uran jälkeenkin Steve Simpson on täynnä elinvoimaa oleva taiteilija, jolla on raikas ja hauska tyyli, joka saa inspiraationsa graafisesta suunnittelusta, typografiasta ja kuvituksesta. Näillä tekniikoilla hän muotoilee näkemyksensä La Palmasta: Porís de Candelaria, Santa Cruz de La Palman historiallinen keskus, Fuente Santa…paikkoihin ja tunteisiin liittyviä hetkiä, jotka on kuvattu oppimisen hengessä ja humoristisesti elämän tarkoituksen ilmaisemiseksi.

Contenido

Selvällä mainosmaisella tyylillään Mads Berg asettaa El Hierroon mietiskelevän ihmisen, joka elää luonnonympäristössä, joka määrittelee hänet ihmisenä ja pakottaa tiedostamaan oman olotilan äärellisyyden. Introspektiivinen näkökulma tasaisissa väreissä, joihin tunkeutuu utuisia pilvien ja varjojen osia. Ei ole ihme, että hänen tuotantonsa on esillä Kööpenhaminan designmuseossa.

Contenido

Tämä lahjakas venäläinen kuvataiteilija muotoilee saaresta perinteisillä maalaustekniikoilla käyttäen mustetta, lyijykyniä ja vesivärejä kauniita kuvia, jotka perustuvat César Manriquen teokseen, Las Salinasiin tai La Graciosaan. Laavaa maan eri sävyissä, karu kasvisto, joka säilyttää värinsä, ja suuri sininen leimahdus taivaan ja meren törmäyksestä.