Mencáfeten suojelualue

Monteverde- ja laakeripuumetsä El Hierrolla

Mencáfeten luonnonsuojelualue sijaitsee El Hierron saaren länsiosassa Fronteran maaseutupuistossa lähellä Sabinosaa. Sen salaisuudet ja aarteet tekevät siitä erityisen paikan luonnon ystäville. Siellä voi tulla vastaan sukupuuton partaalla olevia lajeja, kuten paikallinen silmiinpistävän violetti cabezón herreño -kasvi, sekä kosteita kataja- ja Monteverde-metsiä. Laaripuiden siimeksessä olevissa luolissa asustaa lepakoita ja villikissoja.

Polut ja näköalapaikat luonnosta nauttimiseen täysillä

Tämän jyrkän alueen kasvillisuuden lomassa El Hierrolla on Mencáfeten lähde, joka toi vettä Sabinosan asukkaille menneinä aikoina. Kaksi luonnonsuojelualueen halki kulkevaa kävelyreittiä melko jyrkillä nousuilla tarjoavat kävijöille mahdollisuuden päästä todella lähelle alueen luontoa. Toinen tapa nauttia luonnosta on Bascosin näköalapaikalta, jolta on upeat panoraamanäkymät Mencáfeten luonnonsuojelualueelle.

Korkeus
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Frontera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Kestävyys
Sostenibilidad
- NÄlä jätä koskaan minkäänlaista jätettä ympäristöön, mukaan lukien tupakantumpit. Ruokajätteet edistävät jyrsijöiden ja kodittomien kissojen lisääntymistä, mikä on vakava uhka villieläimille.
- RKunnioita eläimiä, älä häiritse tai ruoki niitä. Jos näet loukkaantuneen yksilön, voit ilmoittaa siitä hätänumeroon 112. Älä poimi kukkia tai kasveja.
- Älä kerää tai ota kiviä tai muita luonnonkappaleita mukaasi. Älä myöskään muokkaa tai pinoa niitä surullisen kuuluisiksi "torneiksi".
- Älä mene kielletyille alueille, kunnioita reittien opasteita. Merkityiltä reiteiltä poistuminen aiheuttaa vahinkoa ympäristölle ja voi myös olla vaarallista sinulle ja mukanasi oleville.
- Älä sytytä tulta sallittujen alueiden ulkopuolella ja ole erityisen varovainen kesäkuukausina.
- Yritä olla häiritsemättä ympäristön rauhaa liian kovilla äänillä (kova musiikki, huudot...).
7
10
262
10045