Matkustaminen
Kanariansaarillesyyskuussa

Mitä sinulle tulee mieleen, kun kuulet sanan “syyskuu”? Meille lomailu syyskuussa tarkoittaa uimarantoja, aurinkoa ja tapoja nauttia hyvästä ilmasta, kuten vaikkapa vierailu viinikellarissa maistellen alkuperämaininnan omaavia viinejä, tai vierailu sekä Gran Canarialla, Lanzarotella että Fuerteventuralla tutustumassa suojelusneitsyen merkkipäivään… ja osallistuminen vastaaviin juhliin!
Keskilämpötila
28° C

11
aurinkotuntia
päivässä

Tässä kuussa
suosittelemme…

1
Viininkorjuu
alkaa

Tiesitkö, että kanarialaiset viinit mainittiin jo Shakespearen teoksissa? Niiden ainutlaatuinen, viinikirvaepidemialta pelastuneista muinaisista rypälelajikkeista saatu maku on yksi tuotantosektorin tunnetuimpia. Jos haluat nähdä omin silmin, miten alkuperämaininnan omaava tuote luodaan, suosittelemme opastettua käyntiä jossakin saarten viinikellareista Kanariansaarten lomasi aikana. Jotkut näistä ovat aivan yhtä vaikuttavia kuin itse viini.

La Geria
La Palman viinimuseo
Hunaja- ja viinimuseo

2
Unohda
syksy

Totta, virallisesti tässä kuussa alkavat sateet ja harmaat päivät… mutta jos matkustat Kanariansaarille syyskuussa, huomaat, miten ilmasto on niin leuto ja miellyttävä, että pystyt jatkamaan kesäisiä suosikkiharrastuksiasi aivan normaalisti. Voit mennä uimarannalle virkistävälle uimaretkelle, tutustua pikkukylien arkkitehtuuriin tai tilata veneretken valaiden ja delfiinien tarkkailuun.

Koskemattomat rannat
Lumoavia paikkoja
Valaiden tarkkailu

3

Pyhiinvaelluspäiviä

Syyskuussa Kanariansaarilla vietetään joitakin lumoavimmista kansanjuhlistamme. Syyskuun 8. päivänä matkustetaan Terorin siirtomaatyyliseen kylään Gran Canarian suojelusneitsyen juhliin, 15. päivänä menemme Lanzarotelle osallistumaan Virgen de los Dolores ­–neitsyen juhlakulkueeseen. Tästä suojelusneitsyestä kerrotaan, että se pysäytti Tinajon kylää uhanneen laavavirran. Ja lopuksi 19. päivänä osallistumme pyhiinvaellukseen Fuerteventuran suojelusneitsyen pyhättöön musiikin säestyksellä ja hyvän ruoan antamin voimin.

Teror
Tinajo
Betancuria

Ja älä menetä...
07/09/2018

Danza del Diablo en Tijarafe

La Palma

07/09/2018

Romería del Pino en Teror

Gran Canaria

08/09/2018

Fiesta de Nuestra Señora del Pino

Gran Canaria

11/09/2018

Fiesta del Charco

Gran Canaria

14/09/2018-16/09/2018

Carnestolendas de verano

Tenerife

15/09/2018

Festividad de Nuestra Señora de los Dolores

Lanzarote

15/09/2018

Romería Virgen de la Peña

Fuerteventura

21/09/2018-29/09/2018

Fimucité 2018

Tenerife

Matkapäiväkirja
kamera