UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Tähtien

Matkassa

Kanariansaarilla on helppo ihailla tähtiä, koska se on yksi maailman parhaimmista paikoista tarkkailla niitä kaikkina vuodenaikoina hyvän maantieteellisen sijaintinsa ja pilvettömän taivaansa vuoksi.

Voit tuntea olevasi lähempänä maailmankaikkeutta kuin koskaan aikaisemmin, tarkkailitpa taivasta sitten saarten yhdestä suuresta kansainvälisestä observatoriosta tai ammattioppaan johtaman yöllisen retken aikana. Tuijota tiiviisti tähteä, jotta näet tulevaisuutesi, tai pyydä sitä toteuttamaan hartain toiveesi.

Ja kuka tietää, se voi vaikka toteutua...
/
Suojeltu
Taivas
Pasaatituulet ja niiden aiheuttama lämpötilainversio estävät pilvien muodostumisen. Sen vuoksi Kanariansaarten taivas on yksi Euroopan kirkkaimmista ja pilvettömimmistä. Sen lisäksi taivasta suojellaan Ley sobre la Protección de la Calidad Astronómica de los Observatorios -lailla, joka valvoo valo-, radiosähkö- ja ilmansaastetta sekä säätelee ilmareittejä, jotta mikään ei häiritse tähtien tarkkailua.
/
Lähellä
Maailmankaikkeutta
Kanariansaarilla on maailmanlaajuisesti tärkeitä astronomisia laitoksia, jotka sijaitsevat 2 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Näitä ovat esimerkiksiTeneriffalla sijaitseva Euroopan suurin teleskooppi Gregor ja La Palmalla sijaitseva Roque de los Muchachosin observatorio. Kummatkin keskukset avaavat ovensa yleisölle ja järjestävät vierailuja, joiden aikana voit kartuttaa tähtitaivasta koskevia tietojasi.
Kanariansaarilla on myös useita yrityksiä, jotka järjestävät opastettuja öisiä retkiä tai tarkkailutuokioita vaikuttavista näköalatorneista. Tutustu heti Kanariansaarten kaikkiin tähdistöihin virtuaalisen planetaarion avulla.
2 Kaksi
Starlight-Aluetta
Kanariansaarilla on kolme Starlight-aluetta. Tämä tunnustus myönnetään alueille, joilla luonnonvalon vaikutusta ei häiritä millään tavoin. Näitä alueita ovat La Palman saari, Fuerteventura saari ja Teneriffan huippu.
STARLIGHT-KOHDE
Valosaasteelta suojatun, tähtien täyttämän taivaan lisäksi Gran Canarialla on lukuisia infrastruktuureja ja matkailuvalmiuksia, jotka on tarkoitettu tämän luonnonvaran suojeluun ja siitä nauttimiseen. Tämän ansiosta se tunnetaan "Starlight-matkailukohteena”
Lisäksi Teneriffalla sijaitsee nykyisin Euroopan unionin Sky Route. EU:n rahoittamassa projektissa pyritään löytämään Euroopassa uusia reittejä tähdistä kiinnostuneille matkailijoille.
7 Saaren
/
Taivas

La Palma

Saaren länsiosassa sijaitsevasta San Borondónin näköalatornista voi tarkkailla hyvin Pohjantähteä sekä Kassiopeian ja Kefeuksen tähtikuviota.

Lanzarote

Kuuttomina kesäöinä Harían pohjoispuolella sijaitsevasta Peñas del Chache näköalatornista voi nähdä Jousimiehen teekannun muotoisen tähtikuvion ja punertavanSkorpionin tähtikuvion.

Fuerteventura

Morro Velosan näköalatornista voi erottaa selvästi Kassiopeian ja Pienen karhun, Pohjantähden viitatessa pohjoiseen.

Gran Canaria

En Garañónin tasangoilla 1 700 metrin korkeudessa näkyvät selvästi Kaksoset, Ajomies, Härkä ja Orion. Ne ovat erityisen kauniita kevätöinä.

La Gomera

1 487 metrin korkeudessa sijaitseva Garajonayn ylänkö on mitä mainioin luonnollinen näköalapaikka ihailla Jousimiehen ja Skorpionin tähtikuvioita vähäisen valosaasteen vuoksi.

El Hierro

Vuoteen 1885 asti nollameridiaani kulki Cabo de Orchillan halki. Niemekkeelle rakennettiinOrchillan majakka, josta käsin voi erottaa selvästi Härän tähtikuvion.

Teneriffa

Buenavistan kunnassa sijaitsevasta El Palmarin näköalatornista on hyvä tarkkailla Orionin ja sen kahden koiran, Ison koiran ja Pienen koiran, tähtikuviota etenkin vuoden lopussa.