UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
06-Kesäkuu-2022

HEI!

Työskentelemme Kanariansaarilla intensiivisesti joka päivä, jotta voit tulla vierailemaan saarilla parhaissa turvallisuus-, hygienia- ja laatuolosuhteissa. Haluamme myös kertoa, että tällä hetkellä yli 84.3% Kanariansaarten väestöstä on jo rokotettu COVID-19-virusta vastaan, mikä on Euroopan keskiarvon yläpuolella.

Jos aiot matkustaa saarille lähitulevaisuudessa, tästä löydät sinua kiinnostavia tietoja.

11. MATKUSTUSRAJOITUKSET ESPANJAAN (ja Kanariansaarille) SAAPUVILLE:

Voit vierailla Kanariansaarilla edellyttäen, että matkustat sinne Euroopan unionista, Schengen-maasta tai kolmansista maista, joiden kanssa Espanjalla on matkustajien maahanpääsyyn liittyvä vastavuoroisuussopimus.

Sinun tulee ehdottomasti tarkistaa ehdot matkanjärjestäjältä tai lentoyhtiöstä ennen kuin matkustat Kanariansaarille.

1.1 JOS MATKUSTAT EUROOPAN UNIONISSA TAI SCHENGEN-ALUEELLA SIJAITSEVASTA 

 Tällä hetkellä ei ole mitään rajoituksia Kanariansaarille matkustamiselle.

Ei vaadittu: 

  • EU:n covid-todistus
  • Covid-19 –rokotustodistus
  • Aktiivisen covid-19-infektion diagnoositestauksesta saatu negatiivinen tulos.
  • Sairaudesta toipumista koskeva todistus,
  • Valvontalomake 

 

   1.2 JOS MATKUSTAT KOLMANSISTA MAISTA ETTE OLE EU:N YHTEISÖN KANSALAINEN

Matkustajien tulee täyttää vain yksi seuraavista vaatimuksista, (Todistusta ei vaadita alle 12-vuotiailta): 

  1. Covid-19–rokotustodistus, josta käyvät ilmi kaikki vaaditut rokotuskerrat.
  2. Todistus aktiivisen covid-19 –infektion diagnoositestauksesta, riippumatta matkustajan rokotustilanteesta tai hänen aikaisemmin sairastamastaan taudista. Tähän tarkoitukseen hyväksytään antigeenitestit, jotka on tehty enintään 48 tuntia ennen matkustamista Espanjaan. , sekä NAAT-testit (PCR, TMA, LAMP), jotka on tehty enintään 72 tuntia ennen matkustamista Espanjaan. 
  3. Sairaudesta toipumista koskeva todistus, jossa vahvistetaan, että todistuksen haltija on toipunut covid-19 –infektiosta. Todistuksen tulee olla annettu vähintään 11 päivää ensimmäisen positiivisen NAAT-testin jälkeen  (PCR, TMA, LAMP). Todistus on voimassa 180 päivää.

Lisäksi vaaditaan todistus aktiivisen covid-19 –infektion diagnoositestauksesta, riippumatta matkustajan rokotustilanteesta tai hänen aikaisemmin sairastamastaan taudista, yksinomaan korkean riskin kolmansista maista tulevilta matkustajilta. Tähän tarkoitukseen hyväksytään antigeenitestit, jotka on tehty enintään 24 tuntia ennen matkustamista Espanjaan, sekä NAAT-testit (PCR, TMA, LAMP), jotka on tehty enintään 72 tuntia ennen matkustamista Espanjaan. 

1.3 JOS MATKUSTAT MUULTA ESPANJAN ALUEELTA

Tällä hetkellä ei ole mitään rajoituksia Kanariansaarille matkustamiselle miltä tahansa Espanjan alueelta. Näin ollen matkustaminen saarien välillä ja mantereelta saarille on mahdollista.

2Testausasiat ovat minulle hiukan epäselviä:

Onko kasvosuojus pakollinen Kanariansaarilla?

Kasvosuojus on pakollinen yli 6-vuotiailla henkilöillä terveydenhuoltokeskuksissa, apteekeissa ja julkisissa kuljetusvälineissä.

Onko testin tekeminen pakollista myös silloin, kun lähtee Kanariansaarilta?

Ei, mutta on mahdollista, että kotimaassasi vaaditaan sitä. Suosittelemme, että varmistat aina lähtömaasi vaatimukset ja suositukset.

Ja voinko tehdä testin Kanariansaarilla ennen lähtöäni paluumatkalle?

Totta kai, Kanariansaarilla on ensiluokkaiset terveydenhuoltovalmiudet. Saat majoituspaikastasi tietoa lähimmästä toimipaikasta, jossa voit tehdä tyyppihyväksytyn diagnoositestin. Ilmoitamme kuitenkin ohessa hyväksytyt keskukset Kanariansaarilla, joissa voit käydä testissä.

 

3Mitä turvatoimenpiteitä on lentokentällä ja/tai lentokoneessa?

Muista, että lentokentällä ja koko lennon ajan kasvosuojaimen käyttäminen on pakollista ja sinun tulee noudattaa myös kaikkia lentoyhtiön ja lentokenttäviranomaisten ilmoittamia turvatoimenpiteitä.

Suosittelemme turvatarkastuksen tekemistä verkossa. Näin vältät tarpeettomat toimenpiteet lentokentällä. 

4Voinko liikkua vapaasti eri saarilla?

Totta kai, yksi suuri etu Kanariansaarille matkustamisessa on se, että voit tutustua useaan saareen saman matkan aikana. Saaret poikkeavat toisistaan suuresti, ja näin matkasta tulee paljon kiinnostavampi.

Tällä hetkellä siirtyminen saarelta toiselle on toiminnassa täysimääräisesti. Kaikkien saarien välillä on toiminnassa päivittäiset ja ongelmattomat yhteydet, sekä lentäen että laivalla.   Binter ja Canaryfly ovat saarien välillä liikennöiviä lentoyhtiöitä ja Fred Olsen , Armas, Biosfera Express ja Líneas Romero ovat vastaavia laivayhtiöitä.

5Mitä minun tulee tehdä, jos minulla ilmenee oireita Kanariansaarilla oleskelun aikana?

Jos sinulla on oireita, kuten yskä, kuume, hengitysvaikeudet tai yleinen huonovointisuus, eristäydy majoituspaikkaasi ja soita numeroon 900 112 061 , josta saat ohjeita ja josta sinut voidaan ohjata asianmukaiseen terveyskeskukseen. +34 922 842 279 ja +34 928 846 579 kansainväliset puhelut.

On myös suositeltavaa, että soitat, jos olet riskiryhmässä (immuunivaste heikentynyt, raskaana tai yli 60-vuotias)

Muista, että kaikissa saarten terveyskeskuksissa tulee käyttää kasvosuojainta ja välttää pintoihin koskettamissa käsin. 

8TÄRKEÄÄ: COVID-19-MATKAVAKUUTUS ON KESKEYTETTY 3.3.2022 ALKAEN.

Hygieniasuosituksia:

Lavamanos

Huolehdi käsihygieniasta jatkuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käyttämällä alkoholipitoista desinfiointigeeliä

Toallitas

Peitä yskiessäsi tai aivastaessasi suu ja nenä kertakäyttöliinoilla ja hävitä ne sen jälkeen

Distancia de seguridad

Noudata vähintään 1,5 metrin turvaetäisyyttä henkilöihin, jotka eivät asu kanssasi samassa taloudessa (sekä oireellisiin että oireettomiin).

Barbijo

Kasvosuojus on pakollinen yli 6-vuotiailla henkilöillä terveydenhuoltokeskuksissa, apteekeissa ja julkisissa kuljetusvälineissä.

Jos sinulla on COVID-19 -oireita oleskelusi aikana Kanariansaarilla:

900 112 061(Vain Espanjan alueelta soitetut puhelut COVID-19 -oireiden ilmeämistapauksissa). +34 922 842 279 ja +34 928 846 579( kansainväliset puhelut)

Fiebre

Kuume

Tos

Yskä

Falta de aire

Hengitysvaikeudet