14-Elokuu-2020

Kanariansaaret sanovat sinulle jälleen HEI!

 

Olemme työskennelleet ahkerasti kohteen avaamiseksi uudelleen, jotta voit tulla käymään saarilla parhaissa mahdollisissa turvallisuuteen, hygieniaan ja laatuun liittyvissä olosuhteissa.


Suurin osa hotelleista on jo avannut ovensa tai avautuvat hyvin pian, samoin kuin tärkeimmät matkailukohteet, myymälät ja ravintolat. 

Jos aiot matkustaa saarille lähitulevaisuudessa, tästä löydät sinua kiinnostavia tietoja.

1Ketkä voivat lentää Kanariansaarille? Joutuvatko matkailijat karanteeniin?

Saarille voi matkustaa jo kaikista Schengen-alueen maista. Tällä hetkellä Espanjassa ei sovelleta karanteenia kansainvälisiin matkustajiin (muista tarkistaa oman maasi olosuhteet lomalta paluun varalta).

2Mitkä lentoyhtiöt lentävät tänä kesänä Kanariansaarille?

Seuraavassa on lueteltu lentoyhtiöt, joilla on tänä kesänä suora lentoyhteys saaristoon.

3Tuleeko minun tehdä jokin erityistoimenpide ennen matkaa? Mitä turvatoimia sovelletaan lentokentällä ja/tai lentokoneessa?

Espanjan valtio on ottanut käyttöön koko väestön terveyden suojaamiseksi tiettyjä terveyden valvontaan liittyviä toimenpiteitä, joita sovelletaan kaikkiin matkustajiin:

 

 • Ennen matkaa: 48 tuntia ennen saapumista Espanjaan sinun tulee täyttää terveydenhuollon lomake sähköisesti sivustolla SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH, jotta saat henkilökohtaiset QR-koodisi.
 • Lähtömaan lentokentällä: sinun täytyy esittää QR-koodisi turvatarkastuksessa (se täytyy ehdottomasti olla mukana tulostettuna tai matkapuhelimessa).
 • Kohteen lentokentällä: Saarille saapuessasi sinulta mitataan lämpö, ja jos se on 37,5 ºC tai korkeampi, sinut siirretään terveystarkastukseen.

 

Muista, että lentokentällä ja koko lentomatkan ajan sinun täytyy ehdottomasti käyttää kasvosuojainta ja noudattaa kaikkia lentoyhtiön henkilökunnan tai lentokenttäviranomaisten antamia turvallisuusohjeita. 

Suosittelemme, että suoritat lähtötarkastuksen verkossa (check-in online) voidaksesi välttää tarpeettomia toimenpiteitä lentokentällä. Huomioi, että monet lentoyhtiöt eivät enää salli käsimatkatavaroiden kuljettamista matkustamossa, lukuun ottamatta istuimen alle mahtuvaa laukkua.

4Voinko matkustaa Kanariansaarille risteilyaluksella?

Tällä hetkellä se ei vielä ole mahdollista, mutta tilanne muuttuu pian. Ensimmäiset Kanariansaarilla pysähtyvät risteilyt aloittavat toimintansa todennäköisesti syksyllä soveltaen tiukkoja puhtaus- ja hygieniamääräyksiä (kasvosuojainten käyttö, alkoholipitoiset käsihuuhteet, tehostettu siivous, jalkineiden desinfiointi), sekä erityistoimenpiteitä laivaan nousuun ja siitä poistumiseen siten, että matkustajien ja miehistön turvallisuus voidaan taata.

5Voinko liikkua vapaasti eri saarilla?

Totta kai, yksi suuri etu Kanariansaarille matkustamisessa on se, että voit tutustua useaan saareen saman matkan aikana. Saaret poikkeavat toisistaan suuresti, ja näin matkasta tulee paljon kiinnostavampi.

Tällä hetkellä siirtyminen saarelta toiselle on toiminnassa täysimääräisesti. Kaikkien saarien välillä on toiminnassa päivittäiset ja ongelmattomat yhteydet, sekä lentäen että laivalla. Binter ja Canaryfly ovat saarien välillä liikennöiviä lentoyhtiöitä ja laivamatkoista huolehtivat laivayhtiöt Fred Olsen ja Armas.

6Mitä minun tulisi tietää ennen saapumista Kanariansaarille? Turvatoimenpiteet.

Olemme työskennelleet uupumatta Kanariansaarilla viime kuukausien aikana, jotta voit toteuttaa matkasi ja nauttia lomastasi parhaissa mahdollisissa turvallisuus- ja nautintaolosuhteissa.

Tätä varten on suositeltavaa, että lataat puhelimeesi tartuntahälytyksien sovelluksen RadarCOVIDin, joka on saatavissa sekä IPhonelle että Androidille. Sovellus ilmoittaa sinulle COVID-19 – altistumisvaarasta sijaintipaikkasi perusteella. 

Lisäksi sinun tulee tuntea pääasialliset toimenpiteet, joita sovelletaan matkustajien hyvinvoinnin turvaamiseksi.

 

Yleisluontoiset toimenpiteet:

 • Kasvosuojainten käyttö on pakollista aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille julkisilla väylillä, ulkotiloissa ja suljetuissa, yleisön käyttöön tarkoitetuissa tiloissa, lukuun ottamatta ruokailutilanteita, liikunnan harrastamista ja/tai hengitystiesairauksien tai rajoitusten tapauksissa.
 • Henkilöiden välinen turvaväli (määritelty 1,5 metriin).
 • Henkilökohtaisten hygienia-aineiden käyttö (saippuat ja alkoholipitoiset käsihuuhteet).
 • Asianmukainen siivous ja desinfiointi kaikissa toimitiloissa ja aktiviteettivälineissä (erityisesti tehostettuna käymälöissä ja vastaavissa yhteiskäyttötiloissa).

 

Erityistoimenpiteet:

 • Julkisillä väylillä, ulkotiloissa ja suljetuissa, yleisön käyttöön tarkoitetuissa tiloissa kasvosuojaimen käyttö on pakollista riippumatta henkilöiden välisestä 1,5 metrin turvaetäisyydestä. 

Lisäksi tupakointi ja hengitettävien tupakkavälineiden käyttö on kiellettyä silloin, kun 2 metrin etäisyyttä ei voida säilyttää. 

 • Julkinen ja/tai joukkoliikenne. Kasvosuojainten käyttö on pakollista aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille, lukuun ottamatta rajoitteisia tai hengitystiesairauksista kärsiviä henkilöitä.  Kiertoajelubussissa on ennalta määrätyt istumapaikat.
 • Matkailumajoitus. Kävijämäärät ovat rajoitettuja majoitusliikkeiden yhteisissä tiloissa vaaditun sosiaalisen turvaetäisyyden mukaisesti, mukaan lukien viihdetoiminta ja ryhmille tarkoitetut aktiviteetit. Majoitusliikkeissä voidaan käyttää myös avustettua noutopöytää, joissa annostelu suoritetaan yksilöllisesti, sekä itsepalvelupöytiä, joissa ruoka-aineiden välillä on erottavat väliseinät.
 • Uimarannat, uima-altaat ja muut luontoalueet. Kasvosuojainten käyttö on pakollista uimarantojen ja uima-altaiden sisäänkäynneissä, niiden alueella kuljettaessa ja käveltäessä. Pakollisen kasvosuojaimen voi ottaa pois ainoastaan silloin, kun olet uimassa tai kun pysyttelet määrätyllä paikalla siirtymättä muualle ja ylläpitäen suositellut turvavälit.  

Joillakin suosituimmilla rannoilla sovelletaan kävijärajoituksia (4 m2 henkilöä kohden), käyttöaikarajoituksia sekä pääsyrajoituksia, jotta voidaan varmistaa henkilöiden välisen turvaetäisyyden ylläpitäminen. Luonnonvesialtaissa huomioidaan vesialueen pinta-ala kävijämäärien rajoittamiseksi. Aurinkotuolien ja aurinkovarjojen muodostamien ryhmien välillä on pakollista säilyttää kahden metrin ero ja ne myös desinfioidaan eri asiakkaiden käyttökertojen välillä. Käymälöiden, suihkujen ja jalkasuihkujen siivousta on tehostettu.

Mitä tulee uima-altaiden käyttöön, kävijämäärät on rajoitettu aurinkotuolien määrän mukaan. Aurinkotuolit sijoitetaan henkilökohtaisen turvavälin mukaisesti perheyksiköittäin ja ne desinfioidaan päivittäin.

Asutuskeskusten ulkopuolisilla luonto-alueilla kasvosuojaimen käyttö ei ole pakollista edellyttäen, että henkilöiden välinen turvaetäisyys säilyy.

 • Ravintolat. Vähimmäisetäisyys pöytien ja asiakasryhmien välillä sekä baaritiskillä on 1,5 metriä, ja pöydissä tai asiakasryhmissä saa olla enintään kymmenen henkilöä. Yleisessä käytössä ja/tai itsepalvelukäytössä olevat tuotteet on poistettu, kuten lautasliina-annostelijat, sokerisirottimet tai ruokalistat, jotka on korvattu QR-koodeilla tai vastaavilla keinoilla. Ennen pöytään asettumista pöydät puhdistetaan ja desinfioidaan.
 • Kiinnostavat matkailukohteet ja opastetut vierailut. Ajanvaraaminen on pakollista (useimmissa tapauksissa sähköisin keinoin), sillä vierailuihin sovelletaan kävijämääriin kohdistuvia rajoituksia. Nähtävyyksissä on yksisuuntaiset valmiit reitit vastakkaiseen suuntaan kulkevien henkilöiden tai tungosten välttämiseksi. Kohteissa tehostetaan henkilökohtaisten kuulokkeiden käyttöä audio-opasteissa, jotka desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen.
 • Ostokset. Tekstiilituotteet hygieniakäsitellään sovituksen jälkeen ja lisäksi sovitustilat desinfioidaan usein. Asennetut tuuletusjärjestelmät takaavat ilman riittävän vaihtumisen. Suosittelemme kortin käyttöä maksuvälineenä.
 • Kulttuuritoiminta ja tapahtumat. Tällä hetkellä tapahtumatarjonta on rajoitettua, mutta saariston normaalin tapahtumakalenteriin ollaan palaamassa vähitellen. Elokuvateattereissa, teattereissa ja vastaavissa tiloissa on määrätyt istumapaikat perheryhmien mukaan. Lisäksi turvahenkilöstö valvoo jatkuvasti tilojen sisäänpääsyä ja sen lähialueita henkilöiden välisen turvaetäisyyden säilyttämisen varmistamiseksi.
 • Kylpylät ja hyvinvointikeskukset. Näissä toimitiloissa on yleensäkin erittäin tarkat hygieniaan liittyvät protokollat, mutta niitä on tehostettu pandemian johdosta. Keskukset toimivat vain ajanvarausperusteella, sillä niihin sovelletaan kävijämääriin liittyviä rajoituksia. Pyyhkeen tai kylpytakin käyttäminen tiloissa on pakollista.
 • Kuntosalit ja liikunta-aktiviteetit. Ryhmissä tapahtuvat toiminta suljetuissa tiloissa toteutetaan enintään 25 hengen ryhmissä ja ulkotiloissa enintään 30 hengen ryhmissä, jotta voidaan taata henkilöiden välinen turvaetäisyys. Asiakkailla on käytössään materiaalit laitteiden ja muiden tiloissa käytettyjen välineiden desinfiointiin. Pyyhkeen käyttäminen on pakollista. Asennetut tuuletusjärjestelmät takaavat riittävän ilmanvaihtumisen.
 • Golfkentät. Golfia voi pelata 4 hengen ryhmissä edellyttäen, että henkilöiden välistä turvaetäisyyttä noudatetaan. Caddiet tai muut pelaajat eivät saa käsitellä toisen pelaajan palloa. Buggie-vaunujen käyttäminen on rajoitettu kahdelle hengelle ja ne desinfioidaan käyttökertojen välillä.
 • Yöelämä. Toiminnassa voivat olla ainoastaan sellaiset liikkeet, joilla on ulkoilmatilat ja joissa noudatetaan 75 prosentin kävijämäärärajoitusta. Tarjoiluja saa nauttia vain pöydissä (ei baaritiskillä) ja tanssitilojen käyttö on vielä kiellettyä.
 • Aktiivimatkailu. Ulkoilmassa tapahtuva aktiivimatkailutoiminta ei ole erityisen riskialtista ja sitä harjoitetaan yleensä pienissä ryhmissä. Edellisestä huolimatta henkilökohtaisten urheiluvälineiden yhteiskäyttö on kiellettyä ja aktiviteetteihin sovelletaan erityisiä puhtauteen ja desinfiointiin liittyviä protokollia.

7Mitä henkilökohtaisia turvatoimia minun tulee noudattaa tartunnan välttämiseksi?

Kanarian aluehallinto suosittelee, että kaikki asukkaat noudattavat seuraavia henkilökohtaisia suojatoimenpiteitä:

 • Huolehdi käsihygieniasta toistuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta.
 • Peitä aivastaessasi tai yskiessä suu ja nenä kertakäyttöisellä liinalla ja heitä se roskiin käytön jälkeen.
 • Ylläpidä vähintään 1,5 metrin sosiaalista etäisyyttä muihin henkilöihin, jotka eivät kuulu sinun perheyhteisöösi (olipa heillä oireita tai ei).
 • Käytä kasvosuojainta julkisilla väylillä, ulkotiloissa ja yleisessä käytössä olevissa sisätiloissa.

Aluehallinto suosittelee, että perheyhteisöjen ulkopuolisten henkilöiden kanssa kokoontumiset tai tapaamiset rajoitetaan yksityisissä tiloissa enintään 10 henkilöön, myös silloin, kun turvaetäisyys voidaan säilyttää.

8Mitä minun tulee tehdä, jos minulla ilmenee oireita Kanariansaarilla oleskelun aikana?

Jos sinulla on oireita, kuten yskä, kuume, hengitysvaikeudet tai yleinen huonovointisuus, eristäydy majoituspaikkaasi ja soita numeroon 900 112 061, josta saat ohjeita ja josta sinut voidaan ohjata asianmukaiseen terveyskeskukseen.

Muista, että kaikissa saarten terveyskeskuksissa tulee käyttää kasvosuojainta ja välttää pintoihin koskettamissa käsin. 

Ja koska sinun terveytesi ja hyvinvointisi on se kaikkein tärkein asia, jos sinulla ei ole lääkärivakuutusta, Kanariansaarilla annamme käyttöösi ilmaiseksi vakuutusyhtiön AXA vakuutuksen, joka kattaa kaikki COVID-19 –virukseen liittyvät kulut. Tutustu vakuutusehtoihin napsauttamalla tätä.

Hygieniasuosituksia:

Lavamanos

Huolehdi käsihygieniasta jatkuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käyttämällä alkoholipitoista desinfiointigeeliä

Toallitas

Peitä yskiessäsi tai aivastaessasi suu ja nenä kertakäyttöliinoilla ja hävitä ne sen jälkeen

Distancia de seguridad

Noudata vähintään 1,5 metrin turvaetäisyyttä henkilöihin, jotka eivät asu kanssasi samassa taloudessa (sekä oireellisiin että oireettomiin).

Barbijo

Kasvosuojaimen käyttäminen on pakollista julkisissa kulkuvälineissä, julkisillä väylillä, ulkoilmassa ja julkisessa käytössä olevissa sisätiloissa riippumatta siitä, säilytetäänkö vähintään 1,5 metrin sosiaalinen turvaetäisyys.

Jos havaitset oireita, ota yhteyttä numeroon:

900 112 061

Fiebre

Kuume

Tos

Yskä

Falta de aire

Hengitysvaikeudet