25-Kesäkuu-2020

Kanariansaaret sanovat taas HEI!

Kanariansaaret ovat yksi Euroopan ja koko maailman vähiten epidemiasta kärsineistä alueista. Olemme työskennelleet intensiivisesti matkakohteen avaamiseksi uudelleen, jotta voit vierailla saarilla parhaissa mahdollisissa turvallisuuteen, hygieniaan ja laatuun liittyvissä olosuhteissa.


Suurin osa hotelleista on jo käynnistänyt toimintansa tai tekevät sen piakkoin, samoin kuin tärkeimmät matkailunähtävyydet, myymälät ja ravintolat.

Jos aiot matkustaa saarille lähiaikoina, tästä löydät sinua kiinnostavaa tietoa.

1Ketkä voivat matkustaa lentäen Kanariansaarille? Joutuvatko matkailijat karanteeniin?

Saarille matkustaminen on jo mahdollista kaikista Schengen-alueen maista. Tällä hetkellä Espanjassa ei vaadita kansainvälisten matkailijoiden karanteenijaksoa (muista tarkistaa kotimaasi olosuhteet lomalta palatessasi).

2Mitkä lentoyhtiöt lentävät tänä kesänä Kanariansaarille?

Seuraavassa on luettelo lentoyhtiöistä, joilla on tänä kesänä suorat lentoyhteydet saaristoon.

3Täytyykö minun suorittaa jotain erityistoimenpiteitä ennen matkalle lähtöä? Mitä turvatoimia sovelletaan lentokentällä ja/tai lentokoneessa?

Yleisen terveyden suojaamiseksi Espanjan hallitus on ottanut käyttöön määrättyjä terveydenhuollon valvontatoimenpiteitä, joita sovelletaan kaikkiin matkustajiin:

 

Ennen matkalle lähtöä: 48 tuntia ennen Espanjaan saapumista sinun tulee täyttää julkisen terveydenhuollon kyselylomake sähköisesti sivustolla SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH, minkä jälkeen saat henkilökohtaisen QR-koodin.

Lähtömaan lentokentällä: Sinun tulee esittää QR-koodisi turvatarkastuksessa (koodi tulee ehdottomasti olla mukana tulostettuna tai puhelimessa).

Kohdemaan lentokentällä: Saarille saapuessasi sinulta mitataan lämpötila ja jos se on 37,5 ºC tai sitä korkeampi, joudut terveysarviointiin.

 

Lisäksi kasvosuojainten käyttäminen on pakollista lentokentällä ja koko lentomatkan ajan ja sinun tulee myös noudattaa kaikkia lentoyhtiön henkilökunnan ja lentokenttäviranomaisten antamia turvaohjeita.

Suosittelemme lähtöselvityksen tekemistä verkossa, mikäli mahdollista, tarpeettomien toimenpiteiden välttämiseksi lentokentällä. Huomioi, että monet lentoyhtiöt eivät enää salli käsimatkatavaroiden kuljettamista matkustamossa henkilökohtaista, istuimen alle mahtuvaa käsilaukkua lukuun ottamatta.

4Voiko Kanariansaarille tulla risteilyaluksella?

Tällä hetkellä se ei ole mahdollista, mutta tilanne muuttuu piakkoin. Ensimmäiset Kanariansaarilla pysähtyvät risteilyt aloittavat toimintansa todennäköisesti syksyllä tiukkojen puhtaus- ja hygieniamääräysten puitteissa (kasvosuojainten käyttö, alkoholipohjaiset puhdistusgeelit, lisätyt puhdistustoimenpiteet, jalkineiden desinfiointi), joiden lisäksi sovelletaan myös erityisiä laivaan nousu- ja laivasta poistumistoimenpiteitä matkustajien ja miehistön turvallisuuden takaamiseksi.

5Voinko matkustaa vapaasti eri saarien välillä?

On aivan selvää, että yksi Kanariansaarilla vierailemisen suurista eduista on juuri se, että voit tutustua useaan saareen samalla vierailulla. Saaret poikkeavat suuresti toisistaan, joten matkasta tulee entistä kiinnostavampi.

Tällä hetkellä siirtyminen saarten välillä on jälleen täysin mahdollista ja tarjolla on päivittäin liikenneyhteyksiä siirtymiseksi saarelta toiselle ongelmitta, sekä lentäen että laivalla. Saarten välisistä lentomatkoista huolehtii lentoyhtiö Binter ja laivaliikenteestä laivayhtiöt Fred Olsen ja Armas.

6Mitä minun tulee tietää ennen Kanariansaarille tuloa? Turvatoimenpiteet.

Olemme työskennelleet Kanariansaarilla uupumatta viime kuukausien aikana, jotta voit vierailla saarilla ja nauttia lomastasi parhaissa mahdollisissa turvallisuus- ja nautintaolosuhteissa. Tämän takaamiseksi sovelletaan seuraavia pääasiallisia toimenpiteitä:

 

Yleiset turvatoimet:

 • Henkilöiden välinen etäisyys (määritysten mukaan 1,5 m)
 • Henkilökohtaisten suojavarusteiden käytön edistäminen (kasvosuojaimet ja jatkuva käsihygienia)
 • Kaikkien tilojen ja aktiviteettimateriaalien asianmukainen puhdistaminen ja desinfiointi (erityisesti käymälät ja vastaavat yhteiskäyttötilat)

 

Erityiset turvatoimet:

 • Julkisilla väylillä ja yleisön käytössä olevissa suljetuissa tiloissa tai ulkoilmatiloissa: Kasvosuojainten käyttäminen on pakollista aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille siinä tapauksessa, että henkilöiden välistä 1,5 m turvaetäisyyttä ei voi noudattaa. Määräykseen sovelletaan seuraavia poikkeuksia: urheiluharjoitusten aikana, ruokaillessa ja/tai rajoitteisten tai hengityselinsairauksia sairastavien henkilöiden tapauksessa.
 • Julkiset ja/tai yhteiskäytössä olevat kulkuvälineet. Kasvosuojainten käyttäminen on pakollista aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille, lukuun ottamatta rajoitteisia tai hengityselinsairauksia sairastavia henkilöitä. Matkailijoille tarkoitetuissa busseissa on ennalta määrätyt istuinpaikat.
 • Matkailijoiden majoitus. Käyttäjien määrät ovat rajoitettuja yleisissä tiloissa vaaditun turvaetäisyyden mukaisesti, mukaan lukien myös viihdetoiminta ja ryhmille tarkoitetut aktiviteettitunnit. Joissakin majoitusliikkeissä on avustettu noutopöytä, jossa valitut ruoka-aineet annostellaan asiakaskohtaisesti, tai itsepalvelutiskit, joissa tarjolle asetettujen ruoka-aineiden välissä on erottavat suojalevyt.
 • Uima-altaat.Käyttäjien määrät on rajoitettu tarjolla olevien aurinkotuolien mukaan. Aurinkotuolien sijoittelussa noudatetaan henkilöiden välistä turvaetäisyyttä perheyksiköittäin ja aurinkotuolit desinfioidaan päivittäin.
 • Uimarannat ja luonnonvesialtaat. Näissä kohteissa sovelletaan käyttäjärajoituksia (4 m2 henkilöä kohden), oleskeluaikarajoituksia ja pääsyrajoituksia joillakin suosituilla rannoilla henkilöiden välisen turvaetäisyyden säilymisen takaamiseksi. Luonnonvesialtailla huomioidaan altaan pinta-alan koko kävijämääriä rajoitettaessa. Aurinkotuoli- ja aurinkovarjoryhmien välinen 2 metrin etäisyys on pakollinen ja ne desinfioidaan jokaisen käyttäjän jälkeen. Käymälöiden, suihkujen ja jalkasuihkujen puhdistamista on tehostettu.
 • Ravintolat. Pöytien välinen vähimmäisetäisyys on 1,5 m. Itsepalvelu- ja/tai yhteiskäyttötuotteet on poistettu käytöstä, kuten esim. ruokaliinatelineet, sokerisirottimet tai ruokalistat, jotka on korvattu QR-koodeilla, kylteillä tai muilla vastaavilla välineillä. Ennen uusien asiakkaiden asettumista pöytään, pöydät puhdistetaan ja desinfioidaan.
 • Matkailunähtävyydet ja opastetut kierrokset. Ajanvaraus täytyy suorittaa ennakkoon (useimmissa tapauksissa sähköisesti), sillä kävijämäärät ovat rajoitettuja. Nähtävyyksissä kierrokset suoritetaan vain yhteen suuntaan määrättyä reittiä noudattaen vastaantulijoiden ja väenkertymien välttämiseksi. Henkilökohtaisten audio-opastusvälineiden käyttöä edistetään ja niihin kuuluvat kuulokkeet desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen.
 • Ostokset. Tekstiilituotteet hygienisoidaan sen jälkeen, kun asiakas on sovittanut niitä. Lisäksi sovituskopit desinfioidaan toistuvasti. Käytössä olevat tuuletusjärjestelmät takaavat ilman riittävän uudistumisen. Suosittelemme kortin käyttöä maksuvälineenä.
 • Kulttuuriaktiviteetit ja tapahtumat. Tällä hetkellä tapahtumatarjonta on rajoitettua, mutta saariston normaaliin tapahtumakalenteriin palataan asteittain. Elokuvateattereissa, teattereissa ja vastaavissa tiloissa istuinpaikat määrätään ottaen huomioon samassa taloudessa asuvat henkilöt. Lisäksi turvahenkilöstö valvoo jatkuvasti kulkuteitä ja niiden lähialueita henkilöiden välisen turvaetäisyyden säilymisen varmistamiseksi.
 • Kylpylät ja hyvinvointikeskukset. Näissä keskuksissa noudatetaan yleensäkin erittäin tiukkuja hygieniamääräyksiä, mutta niitä on vielä tehostettu pandemian johdosta. Keskukset toimivat vain ajanvarauksella ja niiden kävijämäärä on rajoitettu. Keskusten tiloissa pyyhkeiden tai kylpytakkien käyttäminen on pakollista.
 • Kuntosalit ja urheilutoiminta. Ryhmäaktiviteeteissa suljetuissa tiloissa noudatetaan enintään 25 hengen enimmäismäärää ja ulkotiloissa enimmäismäärä on 30 henkeä henkilöiden välisen turvaetäisyyden takaamiseksi. Asiakkailla on tiloissa käytössään materiaalit ja tarvikkeet koneiden ja muiden käytettyjen välineiden desinfiointia varten. Pyyhkeen käyttäminen on pakollista. Käytössä olevat tuuletusjärjestelmät takaavat toistuvan ilmanvaihdon.
 • Golfkentät. Pelaaminen on sallittua 4 hengen ryhmissä edellyttäen, että henkilöiden välistä turvaetäisyyttä noudatetaan. Caddiet tai muut pelaajat eivät saa koskea toisen pelaajan palloon. Buggien käyttö on rajoitettu kahdelle hengelle kerrallaan ja ne desinfioidaan ennen käyttöä.
 • Yöelämä. Ainoastaan ulkoilmaterasseilla varustetut keskukset voivat olla toiminnassa ja niissä noudatetaan 75 % enimmäiskävijämäärää. Virvokkeiden nauttiminen on sallittua vain pöydässä (ei tiskillä) ja tanssitiloja ei saa vielä käyttää.
 • Aktiivimatkailu. Aktiivimatkailutoimintaan liittyy vain vähäisiä riskejä ja niitä järjestetään pienille ryhmille. Henkilökohtaisten urheiluvälineiden yhteiskäyttö on kiellettyä ja toiminnassa sovelletaan erityisiä puhtaus- ja desinfiointimenettelyjä.

7Mihin henkilökohtaisiin toimenpiteisiin minun tulisi ryhtyä tartunnan välttämiseksi?

Espanjan terveysministeriö suosittelee kaikille kansalaisille seuraavien henkilökohtaisten turvatoimenpiteiden noudattamista:

 • Toistuva käsihygienian toteuttaminen vedellä ja saippualla tai alkoholipohjaisella geelillä
 • Peitä yskiessäsi tai aivastaessasi suu ja nenä kertakäyttöisellä nenäliinalla ja hävitä se käytön jälkeen
 • Noudata vähintään 1,5 metrin turvaetäisyyttä henkilöihin, jotka eivät asu kanssasi samassa taloudessa (sekä oireellisiin että oireettomiin)
 • Kasvosuojaimen käyttäminen on pakollista julkisissa kulkuvälineissä ja kaikissa suljetuissa tiloissa ja kadulla, jos vähintään 1,5 metrin sosiaalista turvaetäisyyttä ei voida noudattaa

8Mitä minun tulee tehdä, jos Kanariansaarilla oleskeluaikana minulla ilmenee oireita?

Jos sinulla on oireita, kuten yskää, kuumetta, hengitysvaikeuksien tunnetta tai yleistä huonovointisuutta, eristäydy majoituspaikkaasi ja soita numeroon 900 112 061, josta saat neuvoja ja ohjeet kääntymisestä asianmukaisen terveydenhoitokeskuksen puoleen.

Muista, että kaikkiin saarten terveydenhoitokeskuksiin mentäessä kasvosuojainten käyttäminen on pakollista ja että sinun tulee välttää koskettamasta käsin mihin tahansa pintoihin.

Hygieniasuosituksia:

Lavamanos

Huolehdi käsihygieniasta jatkuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käyttämällä alkoholipitoista desinfiointigeeliä

Toallitas

Peitä yskiessäsi tai aivastaessasi suu ja nenä kertakäyttöliinoilla ja hävitä ne sen jälkeen

Distancia de seguridad

Noudata vähintään 1,5 metrin turvaetäisyyttä henkilöihin, jotka eivät asu kanssasi samassa taloudessa (sekä oireellisiin että oireettomiin).

Barbijo

Kasvosuojaimen käyttäminen on pakollista julkisissa kulkuvälineissä ja kaikissa suljetuissa tiloissa ja kadulla, jos vähintään 1,5 metrin sosiaalista turvaetäisyyttä ei voida noudattaa.

Jos havaitset oireita, ota yhteyttä numeroon:

900 112 061

Fiebre

Kuume

Tos

Yskä

Falta de aire

Hengitysvaikeudet