Älä jätä tätä väliin El Hierro

Tärkeimmät paikat El Hierrolla Kanariansaarista nauttimiseksi

El Hierro luonto on säilynyt suurelta osalta koskemattomana. Saari on arvoituksellinen ja kietoutunut mystiikkaan, ja sitä pidettiin ennen tunnetun maailman loppuna. Muinaisten metsien koskematon luonto ja kristallinkirkkaat vedet täynnä runsasta vedenalaista elämää kutsuu rentoutumaan ja irrottautumaan arjesta. Tästä syystä saari tunnetaan nimellä La Isla con Alma eli saari, jolla on sielu. Paikan tärkeimpiin vierailukohteisiin lukeutuu useita luonnonalueita.

Contenido

Tämä pieni kalastajakylä lähellä Mar de las Calmasin merensuojelualuetta on ensiluokkainen kohde niille, jotka rakastavat sukellusta koska alueelta löytyy parhaat olosuhteet laitesukellukselle. Lisäksi kylästä löytyvät kaikki lajin harrastamiseen tarvittavat palvelut ja sen harrastajien kesken hallitsee poikkeuksellisen ystävällinen ilmapiiri. 

Vaikka ei olisikaan sukelluksen ystävä, kannattaa silti vierailla tässä nollapituuspiirin saaren kauniissa paikassa. Pieni poukama kristallinkirkkaalla ja rauhallisella vedellä kutsuu ottamaan aurinkoa ja rentoutumaan. Ruokailulle on valinnanvaraa, sillä alueella on monia ravintoloita, jotka tarjoavat erinomaisia El Hierron keittiön antimia, joiden päätähti on epäilemättä juuri pyydetty kala.
 

Contenido

Aallot ovat pikkuhiljaa lävistäneet merelle aikoinaan yltäneen laavavirran ja luoneet idyllisen luonnonaltaan, jota suojaa vaikuttava tuliperäinen kivikaari. Altaan rauhalliset syvän turkoosin väriset vedet ovat kontrasti tummalle kalliolle ja ulkopuolella tyrskyävien aaltojen valkoiselle vaahdolle, luoden näin ainutlaatuisen houkuttelevan ympäristön.

Pääsy tähän unelmien kolkkaan on melko vaivatonta ja mukavuuden lisäämiseksi luonnonaltaalla on myös terassi. Kauneudestaan huolimatta paikalla käy vähän vierailijoita, joten tässä merenrantaparatiisissa on usein rauhallista ja rannalla pystyy unohtamaan arjen rutiinit ja stressin.
 

Contenido

Saaren muinaisilla asukkailla, bimbacheilla, oli salaisuus: taikapuu, josta he saivat toimeentuloonsa tarvittavan veden, joka oli saarella niukka luonnonvara. Garoéssa tai "pyhässä puussa" ei ollut hanaa. Vettä saatiin paljon paremmalla järjestelmällä: til-puun (laakeripuun) lehdet imivät sumupisaroita. Tätä ilmiötä kutsutaan myös "vaakasateeksi".

Alkuperäinen puu tuhoutui myrskyssä ja sen tilalle on istutettu uusi, joka jatkaa tätä erikoista toimintoa, sillä sen ympärillä on lähes aina sumukerros. Näky on hämmästyttävä.
 

Contenido

Tiedätkö jonkun paikan, jossa puut kumartavat tuulelle? Todennäköisesti et, koska tätä tapahtuu hyvin harvoilla alueilla maailmassa ja El Hierro on yksi niistä.

Sabinar de La Dehesassa satavuotisten katajien rungot vääntyvät jatkuvia pasaatituulia päin, muodostaen hyvin erikoisen metsän, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi. Tuliperäisen maan ruskeat sävyt tulvivat tässä luonnonoikkujen ympäristössä, luoden upean kontrastin vihreän kasvillisuuden, sinisen taivaan ja meren kanssa.
 

Contenido

El Hierron jättiläislisko on laji, joka elää vain tällä saarella ja se on uhanalainen. Tästä syystä jo vuosikymmenien ajan on tehty työtä näiden upeiden koko maailmassa ainutlaatuisten matelijoiden selviytymisen puolesta. Lagartario on näiden liskojen kasvattamista varten perustettu keskus, jonka tavoitteena on päästää yksilöt vapauteen luonnolliseen ympäristöönsä, kun ne ovat täysi-ikäisiä. Kun eläimiä tarkkailee läheltä, voi havaita niissä olevia erityispiirteitä ja pystyy kunnioittamaan keskuksen työntekijöiden arvokasta työtä.

Lagartarion vieressä on toinen vierailukohde, jota ei voi jättää väliin. Se on Guinean ekomuseo, paikka, jossa voi tutustua saaren historiaan sen tyypillisen arkkitehtuurin kautta. Kierroksella kivitalojen keskellä voi tutustua asumuksien kehitykseen ja niiden asukkaiden käyttämiin esineisiin vuosisatojen ajalta. Todellinen matka menneisyyteen!
 

Contenido

El Hierro on näköalapaikkojen saari. Saaren oma pinnanmuodostus luo mahdollisuuden ihailla huikeita maisemia upeista luonnonvartiotorneista. Yksi vaikuttavimmista on Mirador de La Peña, kuuluisan lanzarotelaisen taiteilijan  César Manrique ​​​​​​​työ. Taiteilija osasi poikkeuksellisen lahjakkuutensa ja herkkyytensä ansiosta sulauttaa tämän kulttuurillisesti kiinnostavaksi kohteeksi julistetun kivestä ja puusta tehdyn rakennuksen täydellisesti ympäristöönsä. 

Paikka sijaitsee 700 metrin korkeudessa ja sen sisätiloissa on ravintola, josta voi ihailla upeita näkymiä El Golfon laaksoon ja taustalla olevalle valtavalle siniselle valtamerelle samalla kun maistelee El Hierron keittiön herkkuja.
 

Contenido

Bimbaches, saaren muinaiset asukkaat, jättivät jäänteitä kulttuuristaan ​​kaiverruksissa laavavirtojen tuliperäiseen kiveen. Tämä viisi vuosisataa vanha aarre löytyy Mar de las Calmasista nousevilta rinteiltä El Julanin puistosta.

Paikka on niin arvokas, että käynti kuuluisilla Letreros kaiverruksilla ja muulla arkeologisesti tärkeällä alueella voidaan tehdä ainoastaan valtuutettujen oppaiden johdolla. Tästä syystä kierros alkaa vierailukeskuksesta. Kokemus, joka yhdistää vierailijan tämän pienen maailmankolkan ensimmäisiin asukkaisiin. Tätä vierailua ei kannata jättää väliin.