Älä jätä tätä väliin Gran Canarialla

Tärkeimmät paikat Gran Canarialla Kanariansaarista nauttimiseksi

Saaren ympäristön monimuotoisuuden takia Gran Canariaa kutsutaan myös "pikku mantereeksi". Sen rannikkokaupungit ja kylät kutsuvat tutustumaan saaren pitkään merenkulun perinteeseen ja uppoutumaan alueen rikkaaseen historiaan. Saari on aarrearkku luonnon, arkkitehtuurin ja kulttuurin ystäville.

Contenido

Miljoonat turistit eivät voi olla väärässä valitessaan tämän kohteen nauttiakseen lomastaan. Ja he tekevät sen toistuvasti. Koska matkaajat palaavat täältä tyytyväisinä, tulevat he tänne aina uudestaan vuodesta toiseen.
Paluu on sen arvoinen. Maspalomas on paljon enemmän kuin upea ranta, jolla on kilometrikaupalla kultaista hiekkaa. Se tarjoaa mahdollisuuden nauttia poikkeuksellisesta ilmastosta mihin aikaan vuodesta tahansa. Täällä voi tutustua valtavaan murtovesialtaan vieressä olevaan hiekkadyynikenttään ja alueella asuviin moniin ​​lintulajeihin. Kyseessä on suojeltu alue, jonka viereltä löytyy paljon hotelleja, palveluita ja mukavuuksia joka lähtöön.

Contenido

Ranta sijaitsee Las Palmas de Gran Canarian sydämessä ja on yksi Euroopan parhaista kaupunkirannoista. Kolme kilometriä hienoa kultaista hiekkaa ja tyyniä vesiä vulkaanista alkuperää olevan luonnonesteen, La Barran, suojassa. Rantaa reunustaa vilkas katu, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita, kahviloita, kuuluisia jäätelöbaareja ja kaikenlaisia ​​klubeja.

Pääkaupungin asukkaat arvostavat Las Canteras suuresti ja nauttivat tästä kaupunkinsa helmestä. Tästä syystä ranta on pysynyt kotoisan oloisena, vaikka myös tuhannet turistit nauttivat sillä auringosta ja valtameren virkistävästä vedestä ympäri vuoden. 

Contenido

Las Palmas de Gran Canaria on vilkas kosmopoliittinen kaupunki, jossa on paljon kulttuuria, vapaa-ajan palveluita sekä kauppoja. Paikka sopii täydellisesti niille, jotka haluavat tehdä ostoksia, sillä kaupungista löytyy kaikenlaista tarjontaa, sekä paikallisia että ulkomaalaisia tuotteita. 

Monista nähtävyyksistä erottuu mielenkiintoisten museoiden lisäksi yksi Euroopan moderneimmista akvaarioista, johon on taidokkaasti luotu maapallon kaikkia meriä ja valtameriä edustavat ekosysteemit. Unohtamatta upeaa Las Canterasin kaupunkirantaa, joka toimii kaupungin keuhkoina.

Erityismaininnan ansaitsee Vegueta, pääkaupungin upea vanhakaupunki, josta löytyy jäänteitä viimeisten viiden vuosisadan historiasta. Kävely sen kaduilla on välttämätöntä, jotta voi tutustua perinteiseen arkkitehtuuriin komeissa vahoissa taloissa ja uskonnollisissa rakennuksissa.
 

Contenido

Tämä suosittu kalastajakylä löytyy Gran Canarian luoteisrannikolta. Siellä on kotoisa ranta ja upeita luonnonaltaita ja kylässä valmistetaan yhtä maailman erikoisimmista kahveista. 
Hyvä idea on viettää ensin rauhallinen päivä Agaetessa ja maistella sitten meren tuoreita antimia. Se kannattaa tehdä samaan aikaan kun upea auringonlasku valaisee huikeita kallioita, joita kruunaavat mäntymetsät. Todellinen luonnonnäytös.

Contenido

Tämän vaikuttavan Gran Canarian symbolin, 80 metrin tuliperäisen kivipaasin, juurelle pääseminen on kokemus, jota ei pidä hukata. Mäntyjen välistä nouseva polku on helppokulkuinen ja erityisesti lapset nauttivat siitä paljon. Reitin lopussa matka palkitaan edessä aukeavalla unohtumattomalla maisemalla, jota hallitsevat myös omintakeinen Bentaygan kallio ja upea Tejedan kaldera syvine ja jyrkkine seinämineen.
 

Contenido

Tämän kylän lukeutuminen Espanjan kauneimpiin kyliin antaa käsityksen sen viehätysvoimasta. Kannattaa kuljeskella sen hyvin hoidetuilla kaduilla ja tarkkailla perinteisiä taloja, istua varjoisessa sopessa hengittäen raitista ilmaa, maistella perinteistä ruokaa ravintoloissa...

Kannattaa painaa mieleen: "Älä unohda ostaa kuuluisia manteleista ja hunajasta valmistettuja Tejeda-makeisia matkamuistoksi tai lahjaksi." Nammmm!

Contenido

Cueva Pintada de Gáldarin arkeologinen puisto ja museo on valtava arkeologinen kokonaisuus, johon lukeutuu kylä, jonka ensimmäinen asumus juontaa juurensa 500-luvulle. Aluetta ympäröivän kävelytien ansiosta voi seurata siellä käynnissä olevaa kaivaustyötä ja tutustua alkuperäiskansojen taloihin ja luoliin lähietäisyydeltä. Luolista kuuluisimpia on Cueva Pintada, maalattu luola, jonka tulivuoren tuhkasta tiivistyneestä aineesta, tuffista, olevia seiniä koristavat muinaisten saarten asukkaiden piirtämät geometriset kuviot. Luolaan tehtävää opastettua kierrosta täydentävät audiovisuaalinen materiaali, näyttely ja myymälä.

Contenido

Tämä puutarha on yksi Gran Canarian aarteista. Se sijaitsee muutaman kilometrin päässä pääkaupungista ja sen tiloissa tehdään tutkimusta, annetaan koulutusta ja lisätään ympäristötietoisuutta. Alueella vierailijaa ympäröivät polut, luolat ja vesiputoukset idyllisessä ympäristössä, jossa voi tutustua lukuisiin kotoperäisiin Kanariansaarten ja muiden Makaronesian alueiden (Madeira, Azorit ja Kap Verde) saarten kasvilajeihin. Hyvällä tuurilla voi törmätä elävään menneisyyden jäänteeseen: Gran Canarian ainutlaatuiseen jättiläisliskoon, joka voi kasvaa 80 senttimetriä pitkäksi! Koostaan huolimatta eläin on täysin vaaraton...ja kaunis.