Älä jätä tätä väliin La Graciosa

Tärkeimmät paikat La Graciossa Kanariansaarista nauttimiseksi

Vaikka La Graciosa on pienin kaikista Kanariansaarten asutuista saarista, siellä on monia vierailun arvoisia kohteita. Kuten viehättävät rannat ja poukamat, jotka yllättävät vierailijan erilaisuudellaan ja luonnonrikkauksillaan. Tässä idyllisessä ympäristössä järjestetään paljon hääjuhlia, jotka voi kruunata romanttisella auringonlaskulla.

Contenido

Caleta de Sebo on suurin saaren kahdesta ainoasta asutuskeskuksesta. Se on viehättävä valkoisten talojen ja päällystämättömien katujen kalastajakylä, jossa ei ole juurikaan moottoriajoneuvoja. Caleta de Sebo on saaren ainoa paikka, jossa on palveluita, kuten kauppa, lääkärin vastaanotto, polkupyöränvuokraamo ja rannan tuntumassa olevat ravintolat, joiden erikoisuutena on, kuinkas muutenkaan, juuri pyydetty kala. Täällä saatavalla ruualla voi hemmotella makunystyröitä ja muita aisteja, koska aterian voi nauttia ihailemalla huikeaa näkymää Lanzaroten Riscos de Famaran vuorille.

Contenido

Melkein talojen ovelta ja lyhyen matkan päässä pienestä laiturista, johon lautat Lanzaroten luoteisosasta saapuvat, levittyy viihtyisä vaaleahiekkainen ja tyynivetinen La Lajan ranta. Se on täydellinen lasten kanssa matkustaville. Rannalla voi nähdä myös paikallisia kalastajia korjaamassa verkkojaan. 

Contenido

La Graciosa on paratiisi niille, jotka nauttivat auringosta ja merestä. Joskus on vaikeaa päättää mille rannalle mennä, mutta se päätös on tehtävä. Caleta de Sebon vieressä, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä etelään, on El Saladon ranta, joka yhdessä kauempana olevien La Francesa ja La Cocina,kanssa muodostavat upeiden valkohiekkaisten ja kristallinkirkkaiden turkoosivetisten rantakolmikon. Nousuveden aikana La Francesasta tulee eräänlainen laguuni, joka sopii ihanteellisesti snorklaamiseen ja alueen kalojen tarkkailemiseen.

Contenido

La Cocinaan, joka tunnetaan myös Montaña Amarillan rantana, pääsee vain jalkaisin. Matka kestää noin puolitoista tuntia Caleta de Sebosta. Matkan voi taittaa myös polkupyörällä, joka kannattaa jättää muutamaa metriä ennen La Francesaan saapumista. Matka on vaivansa arvoinen. Kyseessä on pieni merivirroilta suojattu, usein autio neitseellinen poukama, joka sijaitsee tunnusomaisen Montaña Amarilla (keltainen vuori) tulivuoren juurella. Vuorta voi käyttää viitteenä koko matkan ajan. Vuoren rinteiden vulkaaninen keltainen luo vaikuttavan vastakohdan meren turkoosille ja vihreälle vedelle. 

Contenido

Saaren pohjoisosassa meri on tyrskyisempi ja uidessa on oltava varovaisempi, mutta tälläkin La Graciosan rannikkoalueella kannattaa käydä. Sieltä löytyy Las Conchas, uhkea valkoinen hiekkaranta Bermeja vuoren juurella. Rannalta voi ihailla Claran ja Alegranzan vuorten asumattomia pikkusaaria. Tuliperäisen maan punaisen, okran ja mustan eri sävyt, taivaan sininen, meren smaragdinvihreä, hiekan ja aaltojen vaahdon valkoinen...luonto on kehittänyt tänne uskomattoman väripaletin. 

Contenido

Tämä on saaren toinen asutuskeskus, jossa tosin ei ole vakituisia asukkaita, sillä suurin osa kahdestakymmenestä talosta on asuttuja vain kesäkaudella. Paikka sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Caleta de Sebosta, ja sinne pääsee pyörällä tai kävellen polkuja pitkin. Polut reunustavat rantaa ja seuraavat naapurisaaren, Lanzaroten, vaikuttavaa Famara vuoristoa. Riittävästi käveltyä ja viehättäviä taloja sekä niiden hyvin hoidettuja pihoja ihailtua, voi pulahtaa ja rentoutua taloryhmän vieressä olevalla pienellä rannalla.
 

Contenido

Tämä luonnontaideteos sijaitsee lähellä Las Conchasin rantaa paikassa, jota hallitsevat valkoinen hiekka ja mustat vulkaaniset kivet. Se on muodostunut basalttiin, vulkaaniseen kiveen, iskeytyvistä aalloista, jotka ovat veistäneet neljä upeaa kaarta. Teos on niin vaikuttava, että on vaikea olla ottamatta siitä valokuvia, tosin on vältettävä menemistä liian lähelle merta.