Koko perheelle sopivat ja helpot mutta yllättävät ulkoilureitit La Palmalla

Luonnontilassa olevat metsät, tulivuoret ja henkeäsalpaavat maisemat ovat vain osa koko perheen saaren polkuverkoston kätkemistä yllätyksistä.

La Palman saari on luonnonparatiisi ja helmi Atlantin valtameressä. Isla Bonitan pinta-ala on 708,3 km², ja se onkin myös oikea "retkeilijöiden saari".

Saarella on hieno verkosto eri vaikeusasteiden polkuja aina haastavista helppoihin reitteihin. Verkosto on suunniteltu niin, että jokaisella reitillä on kattavat opasteet ja että kunkin polun turvallisuusluokittelu on ilmoitettu selkeästi, jotta jokainen saarella vieraileva voi valita itselleen sopivan reitin. Polkujen moninaisuuden ansiosta jokainen voi löytää itselleen sopivan ja mieleisen reitin, mikä tekee mistä tahansa kävelyretkestä koko perheelle sopivan seikkailun.

Contenido

Perheen pienimmimpien kanssa ulkoileville useimmiten suositelluin reitti on San Andrésista Charco Azuliin: GR-130, Camino Real de la Costa..

Tämä reitti kulkee osittain vanhaa Camino Real de la Costa -reittiä pitkin, ja lapsilla on mahdollisuus tutustua sen varrella alueelle tyypillisiin rakentamiseen ja rakenteisiin, kuten kalkkiuuniin, ja samalla voi tutustua saaren majesteettiseen rannikkoon. Koko perheen palkitsee patikoinnista reitin päätepiste: kuuluisa Charco Azul -uimaranta, josta on tullut luonnollinen nähtävyys sen suuren koon, suojaisan aallokottoman ja sileäpohjaisen kahluualtaan ansiosta.

Contenido

Retki elokuvien maailmaan

Toinen alueen tärkeimmistä ja taianomaisimmista reiteistä on Cubo de La Galga reitti, joka sijaitsee Puntallanan kunnassa. Alueen luonnonkauniita maisemia on käytetty The Witcher -sarjan kaltaisten sarjojen ulkoilmakuvauksissa, ja sen kautta kulkee monia reittejä, joille voi lähteä seikkailemaan, On kuitenkin suositeltavaa seurata tavallista, lyhyttä reittiä, joka kulkee noin 4 kilometrin pituista polkua pitkin. Tällä kävelyretkellä perheen pienimmät pääsevät nauttimaan kävelystä metsikössä, joka on aivan kuin suoraan sadusta.

 

Seikkailu vesiputousten keskellä

Koko perhe viihtyy myös Bosque de los Tilosissa. Alueella on useita erilaisia reittejä, joista yksinkertaisin ja lapsille sopivin on reitti, joka alkaa Bosque de Los Tilosin vierailijakeskuksesta. Se johdattaa kävelijät polkua pitkin, joka päättyy läheiselle vesiputoukselle, jonne pääsee kulkemaan huikeita kulkukäytäviä pitkin, jotka varmasti saavat nuorimmaisetkin ällistymään.

Contenido

Jos haluat päästä syvälle aivan La Palman tuliperäiseen sydämeen, suosittelemme ehdottomasti vierailua San Antonion tulivuorelle Fuencalientessa. Se on fantastinen kokemus! Tulivuorelle käymisestä on maksettava pieni sisäänpääsymaksu. Sisälle päästyäsi voit kävellä lyhyttä polkua San Antonion rinnettä pitkin, kurkistaa tulivuoren sisälle ja nauttia Teneguía-tulivuoren upeista näkymistä sekä nauttia maanjäristyssimulaattorista, joka ilahduttaa koko perhettä.

La Palmalla on lähes 1 000 kilometriä erilaisia vaellusreittejä, joten seikkailunhaluiselle patikoijille on paljon nähtävää ja koettavaa. Jo mainittujen vaellusvaihtoehtojen lisäksi esimerkiksi on Dragos de Buracasin reitti, jossa voi tutustua Las Triciasin kylään ja ihastua matkan varrella olevaan lohikäärmepuiden metsään.

Cumbrecitalle johtaa myös kiertoreitti, joka kulkee Lomo de las Chozasin ja Los Roquesin näköalapaikan kautta . Tämä reitti on kaikista helpoin, ja se kulkee 3 kilometriä Caldera de Taburiente alueella. .

Contenido

Jotta seikkailusi olisi mahdollisimman turvallinen, Cabildo de La Palman ympäristöosasto suosittelee noudattamaan opasteita ja seuraamaan kunkin reitin pääpolkua, tutustumaan säätiedotuksiin ennen lähtöä, olemaan kävelemättä yksin ja ilmoittamaan aina jollekulle reitin, jota aiot lähteä ja milloin aiot viimeistään palata takaisin; nämä ovat vain joitakin Cabildo de La Palman ympäristöosaston suosituksia.

Jotta myös pienet lapset nauttisivat vaelluksesta täysillä, on suositeltavaa ottaa mukaan pieni reppu, jossa on lämpimiä vaatteita, sadeviitta tai -takki, runsaasti ruokaa ja vettä sekä tietenkin matkapuhelin, jonka akku on ladattu täyteen. Näitä varusteita harvemmin tarvitaan kipeästi, mutta kun niitä yhtäkkiä kaivataan, niiden on oltava mukana. Kiinnitä myös erityistä huomiota varusteiden valintaan, erityisesti hyviin jalkineisiin: vaelluskengät tai vastaavat (vältä tennareita tai tennareita) ovat välttämättömät saaren vaihtelevassa maastossa kuljettaessa.

On tärkeää kunnioittaa alueen eläimistöä ja kasvistoa, sillä se on olennainen osa La Palman saaren ainutlaatuista luontoa. Ethän myöskään heitä roskia maastoon tai muutoinkaan tärvele luontoa missään kohtaa reittiä.